02.02.2024- ΧΑΑ: Και τώρα… ΠΑΝΩ ή ΚΑΤΩ??

  • Από τον Νίκο Τοτολάκη (StockJackal)

Με αυτά και με τ’ άλλα φθάσαμε μόλις 3 μονάδες κάτω από τα υψηλά του 2014 (1.379,42), που σηματοδοτούν (κατά τους τεχνικούς αναλυτές) το κρίσιμο σημείο για την περαιτέρω άνοδο του Γ.Δ.!!!! Είναι το σημείο που θα κριθεί η διατήρηση της ανοδικής τάσης!!! Τυχούσα ‘’πειστική’’ υπέρβαση θα δημιουργήσει (δικαίως) προσδοκίες για ακόμη καλύτερες αποτιμήσεις στο σύνολο σχεδόν των μετοχικών αξιών.

Μια σκέψη που κάνω, είναι ότι (συνήθως) όταν έχουν ”τρέξει” και τα μικρά ‘’χαρτιά’’, έρχεται η ώρα της σοβαρής διόρθωσης!!! Αυτό συνέβη μέσα στον Ιανουάριο (τα μικρά έτρεξαν). Αλλά με την έλευση του νέου μήνα, οι τράπεζες επανήλθαν δριμύτερες!!

Αυτό – κατά την άποψή μου – είναι ένδειξη ότι επανήλθε ο κύκλος ανόδου! Ο κύκλος που ξεκινά συνήθως από τις ‘’συστημικές’’, ακολουθούν κατασκευές, ενέργεια….. και ξανά από την αρχή!

ΧΑΑ

Από την άλλη μεριά, αναρωτιέται κανείς: ήταν δυνατόν να υλοποιηθεί η σημαντικότερη IPO του ΧΑΑ εδώ και πολλά χρόνια, σε ένα περιβάλλον ”κοκκινίλας” και κακομοιριάς? Μπα, μάλλον όχι, αλλά ας σιγουρευτούμε κιόλας. Μην χαλάσουμε την ‘’ωραία ατμόσφαιρα’’ που διαπίστωνε κάποτε και ο αείμνηστος Ντίνος Ηλιόπουλος… Άρα???

Επιλέγετε και παίρνετε!!! Πάνω (και νέα διατηρήσιμα υψηλά) ή κάτω (αφού οι αιτήσεις για την απόκτηση μετοχών στο ΔΔΑ έλαβαν σήμερα ευτυχές τέλος, με μια ‘’ονειρική’’ υπερκάλυψη)??

ΥΓ: Για τους θιασώτες της τελευταίας άποψης, να υπενθυμίσω απλά ότι το placement της ΠΕΙΡ είναι ”επί θύραις”. Και ‘’επί του πιεστηρίου’’ η είδηση ότι επισπεύδεται η ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων της τράπεζας!! Από τις 23 Φεβ. Στις 14 Φεβρουαρίου!!! Τυχαίο????

Ν.Τ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο