05.06.2024-ΧΑ- ΑΝ@λήτης: “Μη εν πολλοίς ολίγα λέγε, αλλ’ εν ολίγοις πολλά”

ΔΙΕΘΝΗ: Ελλείψει σημαντικής ειδησεογραφίας, θα ήθελα να αναφέρω δύο ειδησούλες, οι οποίες υπέπεσαν στην αντίληψή μου:
1) Υποχώρησαν στιγμιαία προχτές οι μετοχές της Berkshire (Buffet) και κάνα άλλων δύο μετοχών κατά 99,99% (!!!), λόγω προβλημάτων στα αυτοματοποιημένα συστήματα συναλλαγών. Καλά κάνω και παραμένω της ‘Παλαιάς Σχολής”.
2) Με συνοπτικές διαδικασίες διενεργήθηκε την Κυριακή, ένα γιγαντιαίο placement, στην μετοχή της Aramco (πετρελαϊκός κολοσσός της Σαουδικής Αραβίας) και όλως τυχαίως το πετρέλαιο υποχωρεί κατά 5-6%. Ε, ρε κάτι συμπτώσεις!!!
ΓΔ ΕΚΛΟΓΕΣ: Με το κλίμα να παραμένει τόσο υποτονικό, έχουμε σχεδόν ξεχάσει ότι την Κυριακή έχουμε Ευρωεκλογές!!! Πολύ πιθανόν να εξηγείται έτσι και η μεγάλη διστακτικότητα στην ανάληψη θέσεων.
  • Άντε να τελειώνουμε και με αυτό και να ησυχάσουμε.. Τώρα εάν κάποιοι επιμένουν να καταστρώνουν την επενδυτική τους στρατηγική, με βάση την εκάστοτε κυβέρνηση και όχι τα μεγέθη και την εξέλιξη μιας εταιρείας, πρόβλημά τους!!!
ΓΔ- ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ- Κανονισμός: Είναι που είναι το κλίμα, ήλθε και ο κανονισμός για να θέσει στο περιθώριο πολλές εξαιρετικές μικρομεσαίες εταιρείες, σε σημείο μάλιστα να έχουν εξαφανιστεί, τα σχετικά δημοσιεύματα και αναφορές από τα sites!!!
  • Κάνοντας μάλιστα μία σύντομη επισκόπηση, λίγες ποιοτικές μετοχές, πληρούν τα κριτήρια του νέου κανονισμού!!! Δεν πειράζει, εγώ θα παραμείνω προσκολλημένος στις αρχές μου και ας μείνω μόνος μου!!!

Τουλάχιστον εάν στραβώσει το πράγμα για μια επιλογή μου, θα γνωρίζω την αιτία και δεν θα είμαι στο σκοτάδι!!! Αυτό είναι το πλεονέκτημα που προσφέρει η μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση.

  • ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ- ΠΛΕΙΣΤΑ ΟΣΑ τα σχετικά παραδείγματα: Μέχρι πρότινος … ΚΟΥΕΣ, ΟΤΟΕΛ, CENER, ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ATTIKA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, ΟΛΠ κ.λπ. ΚΑΙ τώρα… ΙΝΤΡΑΚΟΜ, ΙΝΤΕΚ, ΕΝΤΕΡ, ΠΡΟΦ, ΠΕΡΦ κ.λπ.
ΟΡΙΛΙΝΑ: Δεν γνωρίζω επακριβώς τι προβλέπει η νομοθεσία, σε σχέση με την υποχρέωση υποβολής ΔΠ στην εν λόγω περίπτωση, λόγω της σύγχυσης, αναφορικά με το εάν οι δύο βασικοί μέτοχοι θεωρείται ότι κινούνται συντονισμένα ή όχι
  • Το μόνο σίγουρο είναι όμως ότι με βάση την υφιστάμενη μετοχική σύνθεση (διασπορά κάτω του 15%, εάν συνυπολογιστεί και το 0,74%, που ελέγχουν τα στελέχη), θα πρέπει να προχωρήσουν σε επαναπώληση μετοχών, εφόσον θέλουν να συνεχίσουν να διαπραγματεύονται κανονικά, εκτός και εάν γνωρίζουν κάτι παραπάνω για πιθανές εξαιρέσεις…
ΙΝΤΕΤ- CENTRIC- CD MEDIA: Ιστορικό ρεκόρ μεγεθών κατέγραψε η τελευταία. Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις ανήλθαν στα €74 εκ. (€69,3 εκ.) και τα καθαρά κέρδη στα €4,9 εκ. (€3,3 εκ.), με την καθαρή της ταμειακή θέση να έχει γυρίσει στις +€500 χιλ., έναντι -€700 χιλ., ενώ τα ίδια της κεφάλαια ανέρχονται στα €11,8 εκ.
  • Ωστόσο, στο μέτωπο των εξελίξεων, σε σχέση με το ΧΑ (συγχώνευση με ΙΝΤΕΤ), δεν φαίνεται να υπάρχουν εξελίξεις, καθώς προφανώς δεν φαίνεται να υπάρχει σύγκλιση απόψεων, μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών!!! Εκτός και εάν η πρόσφατη υποχώρηση στην μετοχή, σηματοδοτήσει εξελίξεις.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Centric θα εισπράξει ακόμα ένα παχυλό μέρισμα (€200 χιλ. το 2022), ενώ θα αυξάνονται και οι προσδοκίες της, αναφορικά με τις αναμενόμενες υπεραξίες (ελέγχει το 16,2% της CD Media, το οποίο το αποτιμά μόλις στο €1,5 εκ.!!!).

ΑΒΕ: Για όποιον δεν το αντιλήφθηκε, την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε μία σημαντική μεταβίβαση μετοχών (άνω του 1 εκ.), προφανώς στα πλαίσια του νέου κανονισμού!!! Τουλάχιστον ήρωας/ες, ο/οι αγοραστής/ές, με βάση την αποτίμησή της!!!
ΦΟΥΝΤΛ: Μυστήριο τρένο η μετοχή!! Μετά το placement και την αποκλιμάκωση του αδικαιολόγητου ενθουσιασμού, η μετοχή επανήλθε στην συναλλακτική της απραξία.
  • Την προσοχή μου όμως τράβηξαν οι αγορές εκ μέρους ενός εκ των βασικών μετόχων, σε υψηλότερα επίπεδα, σε σχέση με τις προηγούμενες πωλήσεις του, αναλαμβάνοντας ουσιαστικά τον ρόλο του ειδικού διαπραγματευτή.

Τα οικονομικά μεγέθη όμως δεν είναι υποστηρικτικά στην όποια προσπάθεια! (ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ 1,1 εκατ. και ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ 32 εκατ. ευρώ)

ΜΕΝΤΙ: Η εικόνα της μετοχής, δείχνει να μην έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι πωλήσεις ‘απογοήτευσης’. Ίσως κάποιο καλό μερισματάκι να βελτιώσει την εικόνα…
ειδησεογραφίας
ειδησεογραφίας
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο