06.06.2024-ΧΑ- ΑΝ@λήτης: “Μη εν πολλοίς ολίγα λέγε, αλλ’ εν ολίγοις πολλά”

ΓΔ- ΕΚΛΟΓΕΣ: Ειλικρινά δεν ξέρω πώς θα ξημερώσει η Δευτέρα, σε περίπτωση μη ευνοϊκού εκλογικού αποτελέσματος, με βάση την τρέχουσα εικόνα! Θέλω να πιστεύω πάντως ότι θα έχουμε ένα φτιασίδωμα μέχρι την Παρασκευή! Οταν τα έγραφα αυτά, η Αγορά ήταν ημιθανής, σαν να κρυφάκουγε (γέλια)
ΧΑ- Μικρομεσαία: Διττή η εικόνα, καθώς σε μερικά χαρτιά φαίνεται ξεκάθαρα η πρόθεση να πιεστούν με χαμηλούς όγκους για να τα ‘ξεράσουν’, τα αδύναμα χέρια, ενώ από την άλλη πλευρά πολλές μετοχές κρατιούνται με νύχια και με δόντια, λόγω της παντελούς έλλειψης αγοραστών!
ΧΑ- Μικρομεσαία: Για όποιον εμβαθύνει λίγο περισσότερο στην εικόνα του ταμπλό, είναι ξεκάθαρο ότι τα ελάχιστα ενεργά κεφάλαια έχουν επικεντρωθεί σε έναν συγκεκριμένο όμιλο, καθώς και σε 3-4 μικρομεσαία. Με βάση ο γεγονός ότι οι αποτιμήσεις των εν λόγω μετοχών κυμαίνονται από δίκαιες έως υπερβολικές, δεν βλέπω να έχουμε καλά ξεμπερδέματα…
ΕΥΡΩΒ: Για να μην κουράζονται πολύ, όσοι ασχολούνται με την υποβληθείσα ΔΠ για την Ελληνική Τράπεζα, εάν δεν υπάρξει συμφωνία με την επενδυτική ΔΗΜΗΤΡΑ, η οποία ελέγχει το 21%, δεν μπορεί να γίνει ΤΙΠΟΤΑ! Και από ότι ξέρω, το τρέχον τίμημα απέχει σημαντικά από το να γίνει αποδεκτό.
ΜΥΤΙΛ- ΦΒ: Καμπανάκι για τα φωτοβολταϊκά, αποτέλεσαν οι χτεσινές δηλώσεις του ΔΣ και ελπίζω να το ακούσαμε όλοι μας! Πολύ καλές οι χτεσινές δηλώσεις και εκτιμήσεις.
ΑΔΜΗΕ: Περίεργα πράγματα με τα συμβόλαια στην μετοχή, καθώς πριν το άνοιγμα ‘πέταξαν’ 200 ΣΜΕ στο -2%, χωρίς λόγο και αιτία, ενώ παρατηρείται σημαντική κινητικότητα, τόσο στα ΣΜΕ, όσο και στην spot, με βάση την εικόνα της αγοράς και μένει να δούμε πού θα καταλήξει, ενόψει και των εξελίξεων…
ΚΑΡΕΛ: Πηγές της διοίκησης δηλώνουν ότι δεν θα βγει με τίποτα από το ΧΑ. Πώς θα επιτευχθεί όμως;
ΑΒΑΞ: Είμαι περίεργος να δω, εάν θα συνεχίσει να εισπράττει bonus έγκαιρης παράδοσης!!!
NOVAL: Πάλι τα κονόμησαν όσοι συμμετείχαν στην Δημόσια Εγγραφή!!! Ούτε οι προμήθειες δεν βγαίνουν!
ΟΡΙΛΙΝΑ: Όχι μόνο δεν σταματάνε τις αγορές οι βασικοί μέτοχοι, βάζουνε στο παιχνίδι και τις αγορές ιδίων μετοχών!!! Ξαναρωτάω: Μήπως ξέρουν κάτι για τον κανονισμό;

ΟΡΙΛΙΝΑ: Η απόλυτη παρωδία!!! Η μεν ΕΧΑΕ θα την εντάξει στις υπό επιτήρηση, λόγω διασποράς,

Ενώ ο FTSE Russel την περιλαμβάνει στους δείκτες της, παρά την μειωμένη διασπορά της!

  • Κωμικοτραγικές καταστάσεις…
  • Η γελοιότητα δεν έχει όρια.
  • Ξεφτιλίζονται!!
  • Με ποια κριτήρια;
ΒΟΣΥΣ: Εξαιρετική εταιρεία και διοίκηση, ωστόσο θα πρέπει να προσέξει το θέμα με τα μερίσματα. Δεν μπορεί κάθε χρόνο να δηλώνει αρχικά ότι δεν θα διανέμει μέρισμα και στην συνέχεια να αναθεωρεί την απόφασή της! Κουράζει αυτό το πράγμα!!! Εκτός και εάν θέλουν να διώξουν και τους τελευταίους εναπομείναντες ‘πιστούς’ μετόχους, ενώ έχουν ήδη πρόβλημα και με τον κανονισμό!
ΕΛΒΕ: Χάρηκαν οι ελάχιστοι μικρομέτοχοι της εταιρείας ότι θα έπαιρναν το παχυλό παραδοσιακό μέρισμα πριν τις διακοπές τους, αλλά τελικά η καθιερωμένη ετήσια κρουαζιέρα θα πραγματοποιηθεί, οπότε πάμε για Σεπτέμβρη!
ΑΣΚΟ- ΛΟΥΛΗ: Όταν και στις 2 εταιρείες, αγοράζουν πάνω από 3-4 insiders σε τακτική βάση και εμείς πετάμε χαρταετό….
MED: Όταν πάνε και στηρίζουν χαρτιά αυτής της κατηγορίας, τότε…
ΚΑΛΗ σας ημέρα
Και καλή συνεδρίαση
Ο ΑΝ@λήτης
Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο