10.2.2024 – ΧΑΑ: Lamda Develpoment… oι γερανοί ξανάρχονται!

Επειδή οι αναφορές μας αποτελούνται κυρίως από έγκυρη ειδησεογραφία, ας αναφερθούμε και στα αυθεντικά του Χ.Α.Α

Τα ετήσια αποτελέσματα της ΛΑΜΔΑ ανακοινώνονται στις 15 Απριλίου, οπότε μπροστά μας έχουμε περίπου δύο μήνες. Σημαντική πάντως πρόοδος, αν σκεφτεί κανείς ότι πέρυσι ανακοινώθηκαν στις… 2 Μαϊου.

  • Όταν έχεις ήδη γνωστοποιήσει σχεδόν 600 εκατομμύρια ταμείο, δηλαδή ζεστό χρήμα, θεωρώ απαράδεκτο μια εταιρεία που ξεπερνά το 1 δις Κεφαλαιοποίηση και με τέτοιο βεληνεκές, να μπαίνει σε σειρά προτεραιότητας… μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Lamda Develpoment

Η διοίκηση είναι αξιόπιστη δεν υπάρχει αμφιβολία, όμως βιάζεται να αποδείξει την αξία της και άθελά της παγιδεύεται σε ημερομηνίες που βγαίνουν ετεροχρονισμένες.

  • Η κάκιστη εικόνα (τεράστιες οι ευθύνες, για να μην πω απαράδεκτοι οι των διοικήσεων και βασικών μετόχων) των ΑΕΕΑΠ και των developments έχει στοιχειώσει τους κλάδους με αποτέλεσμα να πάρει μπάλα και τη Lamda που όμως ούτε αυτή δεν είναι άμοιρη ευθυνών.
Το θέμα που απασχολεί και προβληματίζει την διοίκηση του κου Αθανασίου CEO της Lamda είναι ότι το Χρηματιστηριακό κλίμα είναι άριστο, όμως πως θα εισαγάγει τα Μalls όταν οι επενδυτές έχοντας το κακό παράδειγμα όλων σχεδόν των προηγουμένων (εξαίρεση η ΚΛΜ – Intracom properties) ομοειδών εταιρειών δεν θέλουν ούτε να ακούσουν, ενώ όποιοι έχουν την καλή διάθεση το discount εισαγωγής ξεπερνά το 30%;
  • Από όλα τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι τα έξτρα 550-600 εκατομμύρια έσοδα απο την εισαγωγή των malls μετατίθεται για το δεύτερο εξάμηνο του έτους δηλαδή πάμε για μετά τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο.
Ελάχιστοι όμως θα μπορούσαν να αρνηθούν την μεγάλη πρόοδο των έργων! Δεν υπάρχει τετραγωνικό που να μην υπάρχει γερανός η να μην έχει εγκατασταθεί κάποιο εργοτάξιο.
Lamda Develpoment
Lamda Develpoment
  • Ο μέσος όρος πώλησης για τα οικιστικά ακίνητα στο Ελληνικό, σύμφωνα με τη διοίκηση της Lamda Develοpment, διαμορφώθηκε στα 7.500 ευρώ ανά τ.μ. το 2023, τη στιγμή που οι τιμές πώλησης σε άλλες ιδιωτικές αναπτύξεις στην περιοχή κινούνται σημαντικά υψηλότερα.

Παρατίθενται στοιχεία της Savills, όπου η μέση τιμή ανά τ.μ. για prime κατοικίες διαμορφώνονται στην Αθήνα στις 11.200 ευρώ ανά τ.μ. (κατατάσσοντάς την στην 5η φθηνότερη αγορά του δείγματος 23 αγορών πόλεων).

  • Υπό αυτό το πρίσμα, η εισηγμένη, στην πλέον πρόσφατη παρουσίαση, υπογραμμίζει ότι η αύξηση της μέσης τιμής πώλησης των νέων αναπτύξεών της κατά 1.000 ευρώ ανά τ.μ. θα αποφέρει πέριξ του 1 δισ. ευρώ επιπλέον έσοδα έως το 2026.

Στις ετήσιες επιλογές την έχω στη πρώτη θέση για έναν λόγο πού στην συνέχεια θα ξεκλειδώσει πολλούς. Το στοίχημα του Ελληνικού φέτος θα είναι τα κέρδη που θα γυρίσει από ένα αρνητικό σερί.

  • Αυτό περιμένουν οι θεσμικοί, ώστε να αναθεωρήσουν και να αποκατασταθεί η χαμένη εμπιστοσύνη. Συνέπεια των προαναφερθέντων, να δοθεί καλύτερη τιμή εισαγωγής των Μalls και την καλύτερη επιθυμητή κατάληξη από τη μεριά της διοίκησης.
Lamda Develpoment
Τιμή στόχος για τη Lamda@7,1500 ευρώ θα είναι από 10-11€, με την ελπίδα να με διαψεύσει ώστε να έρθει το πολυπόθητο 14€.
  • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΤΟΧΗΣ
Διάστημα ΜΙΝ ΜΑΝ Μετ. %
7 ημερών 6,905 7,310 3,25
30 ημερών 6,770 7,310 0,07
3 μηνών 6,110 7,310 13,22
6 μηνών 5,670 7,310 3,17
12 μηνών 5,505 7,420 11,89
  • Είς το επανιδείν
Lamda Develpoment
  •  Ο μεθοδικός ⭐️⭐️⭐️ 
Συμβουλές δεν δίνω, προτροπές δεν κάνω, επαγγελματίας δεν είμαι, όπως πάντα ερασιτεχνικά μοιραζόμαστε απόψεις. Για συμβουλές, στους ειδικούς παρακαλώ.

*******

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας. Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο