10 Ιουλίου 2024: Εν ολίγοις πολλά από και για τον κόσμο του Χ.Α @13:10

ΑΠΟ τα 4,4000 ευρώ πριν 9 συνεδριάσεις η μετοχή της ΠΡΟΦ ξεπερνάει πάλι τα 5 ευρώ… Οποιος πετυχαίνει τα δρομολόγια της, πηγαίνει τακτικά στο ταμείο… Παρηγοριά στον άρρωστο δηλαδή, όταν αναλογιστεί κανείς ότι από τα ιστορικά χαμηλά της προ 12ετίας χαρίζει ένα διαστημικό +5000%…

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ εξαιρετικά στους… εχθρούς της μικρούλας κεφαλαιοποίησης… ΒΕΒΑΙΑ υπάρχουν και χειρότερα παραδείγματα, όπως αυτά λ.χ των ΕΠΣΙΛ (+10.000%) και ΕΝΤΕΡ (+6000%)

****

INTERLIFE (ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ): Αυτά που λέτε κύριε Βοτσαρίδη … ΓΡΑΦΕΙ σήμερα ο Απόστολος Μάνθος μεταξύ πολλών άλλων… ”

INΛΙΦ: Μια εταιρεία που παραμένει απίστευτα φθηνή σε αυτά τα επίπεδα τιμών των 4,75 με 5,20 ευρώ. Αν μάλιστα πάρουμε ως παράδειγμα τη τελευταία εξαγορά που έκανε η Intracom Holdings, που εξαγόρασε την “Ευρώπη Ασφαλιστική”, έναντι τιμήματος 46,5 εκατ. ευρώ, είναι πραγματικά να πάρουμε τους δρόμους.

  • Ακόμα και αν παραδεχθούμε ότι τελικά με την επανεπένδυση των 16,5 εκατ. ευρώ το τίμημα είναι στα 30 εκατ. ευρώ η αντιπαράθεση, όπως και να το κάνουμε, θα μας οδηγήσει σε μια απίστευτη επενδυτική “ντόπα” βλέποντας την Interlife στα 4,75 ευρώ.

Η Intracom, που φυσικά ξέρει και με το παραπάνω τι κάνει, εξαγόρασε την “Ευρώπη Ασφαλιστική” 2,5 φορές τα ίδια της κεφάλαια, που δίνει μια αντίστοιχη τιμή στα 17,6 ευρώ (!) στην Interlife ή 1,8 φορές τα ασφαλιστικά εσοδά της ή αντίστοιχα στα 8,58 ευρώ την Interlife, που αν το ανάγουμε στα 100+ εκατ. ευρώ που αναμένεται για το 2024 πάμε στα 9,70 ευρώ.

  • Και όμως η μετοχή της Interlife κάθεται στα 4,75 ευρώ που είναι κάτω κατά 48% από την εσωτερική της αξία των 7,05 ευρώ. Απίστευτα πράγματα.

****

ΕΣΚΑΣΕ ΠΡΩΤΟ τραπέζι πίστα η ΓΕΚΤΕΡΝΑ (από τα 13 γράφουμε ότι θα τραβήξει για… 31 και δεν θα καεί), προσπαθεί η ΔΕΗ αλλά σαν κάτι να την κρατάει, νωρίτερα έκαναν την… κινησάρα τους ο ΤΙΤΑΝΑΣ, η ΕΥΡΩΒ, η ΕΤΕ κοκ, ενώ μόνον η AEGEAN δεν λέει να ξεμυτίσει από τα 12,00 ευρώ…

ΑΡΑΙΓ: Κάτι μας λέει ότι θα σκάσει μύτη ξαφνικά… Κάποτε θα τελειώσουν τα πυρομαχικά των πωλητών…

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο