11.04.2024- ΧΑΑ: Σχόλιο Αγοράς από τον Νίκο Καυκά

Διατήρησε χθες το θετικό πρόσημο ο ΓΔΧΑ εν μέσω αναταραχών στους διεθνείς μετοχικούς δείκτες μετά τον υψηλότερο των εκτιμήσεων πληθωρισμό Μαρτίου στις ΗΠΑ. Απομακρύνεται το σενάριο της 1ης μείωσης επιτοκίων από την FED τον Ιούνιο και αυτό ενδεχομένως να οδηγήσει τις μετοχές χαμηλότερα το προσεχές διάστημα.

Πάντως, βλέπουμε μεγαλύτερη μεταβλητότητα στους βασικούς διεθνείς μετοχικούς δείκτες και αυτό δεν θα αφήσει και το ΧΑ ανεπηρέαστο.

Στον αντίποδα, οι χαμηλότερες αποτιμήσεις στο εσωτερικό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι εισερχόμαστε σε περίοδο που ένας σημαντικός αριθμός εισηγμένων θα προχωρήσει σε αποκοπές μερισμάτων αναμένεται να προσφέρει στήριξη στον ΓΔΧΑ.

Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την βιομηχανική παραγωγή  Φεβρουαρίου στην Ιταλία, τα εβδομαδιαία στοιχεία εργασίας και τον δείκτη τιμών παραγωγού Μαρτίου στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, βαρύτητα θα δοθεί κυρίως στην ομιλία της κ. Λαγκαρντ μετά την συνεδρίαση της ΕΚΤ σήμερα εφόσον δεν αναμένουμε κάτι διαφορετικό από το μέτωπο των επιτοκίων.

Με εκτίμηση,

NΙΚΟΣ ΚΑΥΚΑΣ

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο