11.6.2024- Οριακή άνοδο οι τιμές του χρυσού, μεγάλη η πτώση στα υπόλοιπα μέταλλα

Οριακή άνοδο σημείωσαν την Τρίτη οι τιμές του χρυσού, εν μέσω αναμονής των επενδυτών για τα στοιχεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ και για τις αυριανές ανακοινώσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed), μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασης.

Σε αυτό το κλίμα ο spot χρυσός σημειώνει άνοδο 0,1% στα 2.312,70 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης έκλεισαν τη συνεδρίαση με οριακές μεταβολές στα 2.326,60 δολάρια / ουγγιά.

“Οι επενδυτές είναι νευρικοί εν όψει της αυριανής συνεδρίασης της Fed, διότι αν οι αριθμοί του πληθωρισμού δεν δείξουν βελτίωση, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα δεν θα δώσει σήμα για άμεση μείωση των επιτοκίων – κάτι που σημαίνει πως τόσο το δολάριο όσο και τα επιτόκια θα λάβουν ώθηση προς τα πάνω, γεγονός αρνητικό για τον χρυσό”, δήλωσε ο αναλυτής της Marex, Edward Meir.

Edward Meir on LinkedIn: Thank you, BIR, for having me speak at your prestigious event in a few…

Νωρίτερα μες στη μέρα, ο δείκτης του δολαρίου κυμαινόταν κοντά στο μέγιστο του τελευταίου μήνα.

Πλέον τα βλέμματα της αγοράς είναι στραμμένα στην έκθεση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή του Μαΐου και την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Fed, που αναμένονται αύριο, Τετάρτη.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η πλειοψηφία των αναλυτών εκτιμά πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πιθανότατα θα προχωρήσει σε μείωση του βασικού της επιτοκίου δύο φορές μες στο έτος – με “κοντινό” ορίζοντα τον Σεπτέμβριο, δεν είναι λίγοι ωστόσο εκείνοι που προβλέπουν πως κάτι τέτοιο είναι εξίσου πιθανό να μη συμβεί.

Τα υψηλά επιτόκια καθιστούν το χρυσό λιγότερο ελκυστικό έναντι των περιουσιακών στοιχείων με υψηλές αποδόσεις, όπως τα ομόλογα.

“Το όριο-“κλειδί” βρίσκεται στην καθοδική πλευρά, δηλαδή λίγο πάνω από τα 2.300 δολάρια. Αν ο χρυσός πέσει κάτω από αυτό το όριο, είναι πολύ πιο πιθανό η πτώση να συνεχιστεί και το πολύτιμο μέταλλο να δοκιμάσει εκ νέου το επίπεδο των 2.200 δολαρίων”, σημειώνει ο Ο Everett Millman, επικεφαλής αναλυτής της Gainesville Coins.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε κατά 1,7% στα 29,26 δολάρια ανά ουγγιά, η πλατίνα σημείωσε πτώση 1,4% στα 953,87 δολάρια και το παλλάδιο έχασε 2,1% στα 885,06 δολάρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο