12.04.2024- ΧΑΑ: Στον αστερισμό των Deals – Ωραία τους την έφερε ο Ευάγγελος- Φανταστείτε την ΔΕΗ να ήταν ακόμη του Δημοσίου- Για… τα πανηγύρια που λέμε, σκίζει η ομάδα

ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΩΝ DEALS: Επιτέλους ξεκίνησαν, αυτά της μεγάλης εμβέλειας, Το είχε βλέπετε μεγάλη ανάγκη η Αγορά, δηλαδή η επενδυτική ψυχολογία. Φυσικά περιμένουμε, αλλά και έρχονται κι άλλα.  

ΩΡΑΙΑ τους την έφερε ο Ευάγγελος, χαμπάρι δεν είχαν πάρει… Τα στεγανά πάνω από όλα, δεν μπάζει από πουθενά η Ναυαρχίδα!

ΜΑΖΙ με τον όμιλο από τότε που διαπραγματευόταν στα τρία και τέσσερα ευρώ, έχουμε γράψει και που τον βλέπουμε αυτή την φορά. 

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ την ΔΕΗ να ήταν ακόμη του Δημοσίου υπό τον “έλεγχο” των εργατοπατέρων. Αυτής της γάγγραινας που μαζί με τα αφεντικά τους (τους πολιτικούς εννοείται) έχουν καταξεσκίσει τις σάρκες της ελληνικής οικονομίας προς ίδιον όφελος.

Αγορά

ΧΩΡΑ ΑΠΟΔΟΣΗ % Spread vs BUND
ΕΛΛΑΔΑ 3,41 +0,95
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 3,11 +0,65
ΙΣΠΑΝΙΑ 3,28 +0,82
ΙΤΑΛΙΑ 3,85 +1,39

 

Αγορά

 1. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑγοράΑγοράΑγορά
 2. ΔΕΗ: ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑγοράΑγοράΑγορά
 3. ΓΕΚΤΕΡΝΑ: ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ 
 4. ΟΤΕ: ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ 
 5. ΑΡΑΙΓ: ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ
 6. ΕΛΛΑΚΤΩΡ: ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ 
 7. ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ 
 8. ΕΧΑΕ: ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ 
 9. ΒΙΟΧΑΛΚΟ: ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ 

Αγορά

!Euroconsultants: To πολύ καλό 2023 είναι παρελθόν- Το μέλλον προβλέπεται κάτι παραπάνω από εξαιρετικό

Αγορά

Αγορά

 • ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Και η πλάκα η μεγάλη είναι ότι κάτι… παιχτούρες διαμαρτυρόντουσαν γιατί η μετοχή διόρθωνε αντί να ανεβαίνει συνεχώς. Είχαν παράπονα δηλαδή. Διαταραγμένα μυαλά, αν μη τι άλλο.
 • ΟΤΕ: Στόχος το 15άρι και βλέπουμε…
 • ΔΑΑ: Τρία πουλάκια κάααααθονταν…
 • ΒΙΟΚΑ: Αντί της 30ης Απριλίου τελικά θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα χρήσης 2023 δύο εβδομάδες ενωρίτερα
 • ΜΕD: Ανω των 210 χιλ. τμχ άλλαξαν χέρια! Εγκυρες πηγές κάνουν λόγο για επεκτατικές κινήσεις της διοίκησης
 • ΦΟΥΡΛΗΣ: Από πλάνα, σχέδια, δηλώσεις χορτάσαμε… Να δούμε και κανένα χειροπιαστό αποτέλεσμα τι καλά που θα ήταν. Υψηλός ο δανεισμός, δεν τραβάει γενικά και το εμπόριο που δραστηριοποιείται. Με αμέριστη συμπαράσταση από αναλυτές, ΜΜΕ κλπ αλλά και πάλι πως να πείσει; Μακάρι να τα καταφέρουν οι της διοίκησης.
 • ΕΣΥΜΒ: Μαζί τους από τότε που ήταν στην επιτήρηση με τιμές κάτω και των 22 σεντς. Και θα παραμείνουμε για καιρό, αφού θα δούμε πράγματα και καταστάσεις στα χρόνια που έρχονται.
 • ΕΧΑΕ: Για… τα πανηγύρια που λέμε. Σκίζει η ομάδα!
 • ΤΙΤΑΝ: Πάντα υποτιμημένος, αν δεν γράψει τουλάχιστον το 30άρι.
 • ΚΟΥΑΛ -απάντηση: Ο… δολοφόνος πάντα γυρίζει στον τόπο του εγκλήματος.
 • ΠΑΙΡΗΣ: Κανονικά, θα έπρεπε να ονομαζόταν ΧΑΪΡΗΣ… Με μία διοίκηση του… πέρα βρέχει για την εικόνα της μετοχής του και με την κ/φση στα… 6,3 εκατ. ευρώ.

12.4.2024- ΧΑΑ: Υποδειγματική η εικόνα της αγοράς- Όπως και πέρυσι πριν τις εκλογές- Να χάσουν και από short θα είναι πολύ βαρύ- Και πολύ κλάμα κάποιοι…- Χειρότερη και από το δημόσιο

Ο ΑΝ@λήτης: Ενδεχόμενη αποχώρηση τους θα αποτελέσει σημαντικό πλήγμα- Αγαρμπες ρευστοποιήσεις- Σφίγγουν τα πράγματα για τον κλάδο

Αγορά

Cenergy@7,2600 και -1,63%: Η μετοχή είχε να δει αρνητικό κλείσιμο από τις 2/4. Οι στηρίξεις στα 6,81 (απλός ΚΜΟ 200 ημερών), 6,59 (εκθετικός ΚΜΟ 200 ημερών) και 6,42 ευρώ (ημερήσιο “stop long”) και η επόμενη αντίσταση στα 7,39 ευρώ.

Autohellas@13,5200 ευρώ: Απέφυγε την πέμπτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση η μετοχή της. Οι επόμενες στηρίξεις στα 13,20 (απλός ΚΜΟ 200 ημερών), 13,01 (εκθετικός ΚΜΟ 200 ημερών) και 13,00 ευρώ (ημερήσιο “stop long”). Για να “αλλάξει πίστα” ο τίτλος, πρέπει να επιστρέψει σε κλεισίματα υψηλότερα των 14,10 ευρώ.

Αγορά

CENER- ΣΥΣΤΑΣΗ «ΑΥΞΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ»  με νέα αυξημένη τιμή στόχο στα 11,00 ευρώ (από 8,00 ευρώ προηγουμένως) δημοσίευσε για την μετοχή της Cenergy Holdings η Euroxx ΑΧΕΠΕΥ (αναλυτές Φανή Τζιουκαλιά και Αλέξανδρος Μπουλουγούρης, CFA).

 • ΔΥΟ ΑΝΑΛΥΤΕΣ κάθε άλλο παρά… Μυρωδιάδες. Και δεν εννοούν οι άνθρωποι ότι θα πάει πάραυτα στα 11,00 ευρώ ούτε καν στα 8,00 αύριο το πρωϊ η CENER για να τα κονομήσουν οι καφενόβιοι κaι όσοι θέλουν να τους χαρίζουν χρήματα για να καλοπερνάνε σε βάρος των κορόιδων… YΠΑΡΧΕΙ πάντα και ένα βάθος χρόνου, ανάλογα με τις περιστάσεις.

Στα τρέχοντα επίπεδα αποτιμήσεων με δείκτη  αξία επιχείρησης προς κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EV/EBITDA) στις  7,3 φορές για το 2024, διαπραγματεύεται, όπως εκτιμούν οι αναλυτές σε ελκυστικά επίπεδα με  discount περίπου 25% έναντι ομοειδών εταιρειών

Αγορά

ΑΓΟΡΑ Χ.Α: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ 

 1. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΧΡΗΣΗ Stop Loss
 2. ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΚΕΡΔΩΝ ΕΦΟΣΟΝ ΕΥΝΟΕΙ Η ΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΜΤΧ
 3. ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΤΙΜΕΣ
 4. Αγοράζουμε μόνον σε πτωτικά γυρίσματα την μετοχή που μας ενδιαφέρει…

 • ΣΧΟΛΙΟ: Στις αγορές δεν χωρούν συναισθηματισμοί, δεν είναι ποδοσφαιρικές ή αθλητικές ομάδες για να μην αλλάζουμε τις… αγάπες μας. Οι μετοχές είναι αναλώσιμες… Και Long θα βγεις και Short θα γίνεις, αν το επιβάλλουν ή συνηγορούν σε κάτι τέτοιο οι συνθήκες.

Η αγορά θέλει καθημερινή πολύωρη ενασχόληση, όποιος δεν μπορεί να την μελετά και να την παρακολουθεί τότε πολύ δύσκολα θα βγει στο τέλος κερδισμένος από αυτήν. Απαιτείται πολύ διάβασμα, διεισδυτικότητα στις λεπτομέρειες και στα ψιλά γράμματα που κρύβουν οι χρηματοοικονομικές καταστάσεις που δημοσιεύουν οι εταιρείες.

 • Χρειάζονται συχνά γρήγορες κινήσεις, ρευστοποιήσεις θέσεων ακόμα και με ζημιά (για να προλάβουμε πολύ μεγαλύτερη αργότερα), όχι κυνήγι του υποσχόμενου εύκολου κέρδους που δεν (υπο)στηρίζεται από πουθενά και μία ροπή προς τα Θεμελιώδη της κάθε υπό εξέταση περίπτωσης.

*****

Αγορά

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο