12.3.2024- XAA: Choices (18)… – Η φθηνότερη μετοχή του κλάδου της…- Σε φάση συσσώρευσης…- Μετοχή υψηλής ποιότητας…- Μεγάλα τα δικά της περιθώρια…- Δεν χρειάζονται εξηγήσεις… 

κεφαλαιοποίηση

ΜΙΚΡΟΥΛΑ και ΜΙΚΡΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ (0-20 εκατ. ευρώ και 21-50 εκατ. ευρώ)

 1. ΙΛΥΔΑ : Η φθηνότερη μετοχή του κλάδου της
 2. EΣYMB: Σε φάση συσσώρευσης, η διοίκηση τιμά πάντοτε τις υποσχέσεις -εκτιμήσεις της…
 3. ΒΟΣΥΣ: Μετοχή υψηλής ποιότητας…

********

 1. ΚΟΥΑΛ: Εδώ απλά είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε την ΡΟΗ ΧΡΗΜΑΤΟΣ
 2. ΕΚΤΕΡ: Δεν χρειάζονται εξηγήσεις
 3. SPACE: Μεγάλα τα δικά της περιθώρια, αγνοώντας τις τωρινές διαθέσεις της διοίκησης.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ και ΜΕΣΑΙΑ [1η κλίμακα] ΚΕΦ/ΣΗ (51-150 εκατ. και 151-300 εκατ. ευρώ)

 1. ΔΟΜΙΚΗ  Δεν χρειάζονται εξηγήσεις
 2. ΕΛΙΝΟΙΛ Δεν χρειάζονται εξηγήσεις
 3. ΟΛΥΜΠ   Δεν χρειάζονται εξηγήσεις

********

 1. ΙΝΤΕΚ    Δεν χρειάζονται εξηγήσεις
 2. ACAG     Δεν χρειάζονται εξηγήσεις
 3. ΙΑΤΡΙΚΟ Δεν χρειάζονται εξηγήσεις

ΜΕΣΑΙΑ [2η κλίμακα] & ΥΨΗΛΗ ΚΕΦ/ΣΗ (301-750 εκατ. και άνω των 751)

 1. ΕΛΧΑ      Δεν χρειάζονται εξηγήσεις
 2. ΙΝΤΚΑ    Δεν χρειάζονται εξηγήσεις
 3. ΑΔΜΗΕ   Δεν χρειάζονται εξηγήσεις

********

 1. ΟΤΕ
 2. ΔΕΗ
 3. ΓΕΚΤΕΡΝΑ

κεφαλαιοποίηση

ΧΩΡΑ ΑΠΟΔΟΣΗ % Spread vs BUND
ΕΛΛΑΔΑ 3,17 +0,87
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 2,96 +0,66
ΙΣΠΑΝΙΑ 3,13 +0,82
ΙΤΑΛΙΑ 3,62 +1,32

 

κεφαλαιοποίηση

 

 • Θα το ανακοινώσουν το Deal και κανείς δεν θα το πιστεύει… Και δικαιολογημένα…
 • ΘΑ προκύψουν και παρενέργειες… Οχι μόνον μία…
 • ΕΧΕΙ παραγίνει το κακό με τις ΕΚΘΕΣΕΙΣ για τις ΤΡΑΠΕΖΕΣ… Εχει καταντήσει κωμικοτραγικό… Εντάξει βρε παιδιά, το εννοήσαμε… Τίποτα άλλο που να μην το ξέρουμε, δεν έχετε να μας πείτε;
 • ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ δίνει ό ένας ειδικός για τον ΟΤΕ και 23 ευρώ ο άλλος… Εμάς μας αρκεί ο μέσος όρος τους…
 • ΜΟΥ ΘΕΛΟΥΝ και τις αφεντομουτσινάρες τους φάτσα κάρτα… Τόσες διαφημίσεις πλερώνουν τα απιδιά…
 • ΔΕΝ ΤΑ υπολόγισαν και καλά τα χαρτιά, ήταν και άπληστα τα άτομα και τους έδωσαν πιο πολλά από ότι μπορούσε να σηκώσει η πλατούλα τους…
 • ΚΑΙ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ…
 • ΜΑΚΑΡΙ να είναι μόνον αυτό…
 • Στο θετικό σενάριο της Morgan Stanley, η τιμή στόχος αυξάνεται στα 6,09 ευρώ από 5,55 ευρώ πριν και στο «κακό» σενάριο στα 2,42 ευρώ από 2,19 ευρώ πριν. ΠΕΡΙ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και μετοχής της ο λόγος…
 • ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΤΟΥΣ ΛΕΣ;; Αλλά δεν φταίνε αυτοί…
 • Νέα τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ,  στα 19,3000 από 17,1000 ευρώ δίνουν οι αναλυτές της Optima Bank διατηρώντας την σύσταση “ΑΓΟΡΑ”.
 • ΙΛΥΔΑ: Η αποχώρηση των βιαστικών δίνει ευκαιρίες εισόδου … Τα 240 εκατ. της ΕΝΤΕΡ παραμένουν ο σηματωρός…
 • ΔΟΜΙΚΗ + ΕΛΙΝΟΙΛ: Πολύ δυνατές (και) σήμερα… Η πρώτη βέβαια εδώ και πολλά τέρμινα… Και δεν μου πάει το χέρι να σας γράψει … Πάρτε έστω ένα μέρος από τα κέρδη σας…

κεφαλαιοποίηση

Νέα, αυξημένη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Coca Cοla Hellenic, στα 33,5 από 30,8 ευρώ, δίνει η Eurobank Equities σε έκθεσή της, καθώς η συνολική προσδοκώμενη απόδοση της μετοχής αγγίζει το 20% (σε συνδυασμό με την προβλεπόμενη μερισματική απόδοση 3,6%).

κεφαλαιοποίηση
Σε όρους αποτίμησης, η μετοχή παραμένει κάτω από τον ιστορικό μέσο όρο των 9 φορών το EV/EBITDA και με discount άνω του 20% έναντι των ευρωπαϊκών εταιρειών του κλάδου.

Εάν η μετοχή ανέλθει έως την τιμή-στόχο, η CCH θα διαπραγματεύεται με EV/EBIΤDA στο 9, κοντά στον ιστορικό της μέσο όρο και με discount άνω του 10% έναντι των ευρωπαϊκών.

κεφαλαιοποίηση

Δύο νόμοι με υπογραφή της κυβέρνησης Μπάιντεν μοιράζουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε όλη τη χώρα, χρηματοδοτώντας τα πάντα, από νέους δρόμους στη Φλόριντα έως ευρυζωνικές γραμμές στην Αλάσκα έως έργα πράσινης ενέργειας στην Καλιφόρνια.

Αλλά εκεί που αυτά τα 442 δισεκατομμύρια δολάρια (μέχρι στιγμής) θα έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο είναι σε μέρη όπου οι ψηφοφόροι είναι λιγότερο πιθανό να υποστηρίξουν τον Τζο Μπάιντεν τον Νοέμβριο, σύμφωνα με μια νέα ανάλυση του Yahoo Finance των τελευταίων στοιχείων του Λευκού Οίκου.

κεφαλαιοποίηση

 • Οι μεγαλύτεροι αποδέκτες κονδυλίων που εγκρίθηκαν από τον δικομματικό νόμο για τις υποδομές και τον νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού όταν μετράται κατά κεφαλήν είναι τέσσερις πολιτείες που ο ίδιος ο Μπάιντεν έχασε κατά τουλάχιστον 10 μονάδες το 2020: Αλάσκα, Μοντάνα, Βόρεια Ντακότα και Ουαϊόμινγκ.

Από τις 18 πολιτείες όπου οι κάτοικοι πρόκειται να επωφεληθούν περισσότερο από τα χρήματα σε κατά κεφαλήν βάση, οι 12 κερδήθηκαν από τον Ντόναλντ Τραμπ το 2020.

κεφαλαιοποίηση

Σαράντης-2023: Αύξηση 50% στα καθαρά κέρδη με τα EBITDA αυξημένα κατά 35,3%- Μέρισμα €0,224/μετοχή

Εθνική Τράπεζα: Προεπισκόπηση αποτελεσμάτων 4ου τριμήνου 2023…- Η καθαρή πιστωτική επέκταση θα επιταχυνθεί το 4ο τρίμηνο του 2023…- Ένα καλό τρίμηνο στην υψηλότερη κορυφαία γραμμή

****

ΜΕ ΥΨΗΛΑ 52 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ (Και τα Ενδοσυνεδριακά)

κεφαλαιοποίηση

κεφαλαιοποίηση

Η μετοχή της Alumil ΑΛΜΥ έκλεισε στα 2,60 ευρώ με πτώση 4,06%, παρουσιάζοντας αδυναμία κίνησης προς υψηλότερα επίπεδα, με το σήμα πώλησης να παραμένει. Η αντίσταση βρίσκεται στα 2,95 ευρώ και η στήριξη στα 2,49 ευρώ, με τις εισροές στην μετοχή να πραγματοποιούν αύξηση. Μ.Ο όγκου τριών μηνών 24,16 χιλ. τεμάχια.

Εμφανής παραμένει η αδυναμία της μετοχής να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα, με την προσοχή να εστιάζεται στην ανοδική διάσπαση του ΚΜΟ200 ημερών (2,73 ευρώ) και του εκθετικού ΚΜΟ50 ημερών (2,78 ευρώ) και την σταθεροποίηση της πάνω από αυτούς, προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητες για υψηλότερες τιμές.

Η εταιρεία θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα για την χρήση του 2023 στις 12 Απριλίου.

ΑΛΜΥ

Απόδοση μηνός -7,47%

Απόδοση 3μηνου -7,14%

********

κεφαλαιοποίηση

Χρηματιστηριακοί Δείκτες – Τεχνικό Σχόλιο 10ης εβδομάδας 2024
.

κεφαλαιοποίησηΤεχνικό σχόλιο

!! Μακροπρόθεσμα, ο Γενικός δείκτης από τον Μάρτιο του 2020 βρίσκεται σε έναν νέο ανοδικό κύκλο (Bull Market).

!! Μεσοπρόθεσμα για το ανοδικό σκέλος που είναι σε εξέλιξη προδιαγράφεται η εξάντλησή του στην περι το 1550-1609 περιοχή τιμών.

!! Βραχυπρόθεσμα, ο δείκτης την τρέχουσα εβδομάδα θα προσπαθήσει να καταγράψει τιμές υψηλότερες του 1438. Η τυχόν επιτυχία αυτού του εγχειρήματος θα συναντήσει νέα εμπόδια στην περι το 1450 περιοχή.

Η αδυναμία υπέρβασης του 1438 θα πυροδοτήσει ένα κύμα ρευστοποιήσεων το οποίο θα συναντήσει μια πρώτη στήριξη στο 1390. Η ενδεχόμενη αδυναμία στήριξης και αυτής της περιοχής, θα οδηγήσει στην επόμενη σημαντική στήριξη του 1360.

!! Μέσοι όροι τιμών

· 1378 / μέσος όρος 50 ημερών

· 1289 / μέσος όρος 200 ημερών

!! Δεδομένα

Με βάση των στοιχείων LSEG/ HellasFin, ο Γενικός δείκτης έκλεισε στις 1.427,02 μονάδες, σημειώνοντας εβδομαδιαία άνοδο 0,3%.

10,4% | Απόδοση 2024

70,0% | Σωρευτική απόδοση 3 ετών

-18,35 % | Μέγιστη πτώση στα 3 έτη

€89,5 bln | Κεφαλαιοποίηση

8,74 | PE 2024, εκτίμηση

3,04% | Μερισματική απόδοση 2024, εκτίμηση

κεφαλαιοποίηση

ΑΓΟΡΑ Χ.Α: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ 

 1. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΧΡΗΣΗ Stop Loss
 2. ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΚΕΡΔΩΝ ΕΦΟΣΟΝ ΕΥΝΟΕΙ Η ΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΜΤΧ
 3. ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΤΙΜΕΣ
 4. Αγοράζουμε μόνον σε πτωτικά γυρίσματα την μετοχή που μας ενδιαφέρει…

 • ΣΧΟΛΙΟ: Στις αγορές δεν χωρούν συναισθηματισμοί, δεν είναι ποδοσφαιρικές ή αθλητικές ομάδες για να μην αλλάζουμε τις… αγάπες μας. Οι μετοχές είναι αναλώσιμες… Και Long θα βγεις και Short θα γίνεις, αν το επιβάλλουν ή συνηγορούν σε κάτι τέτοιο οι συνθήκες.

Η αγορά θέλει καθημερινή πολύωρη ενασχόληση, όποιος δεν μπορεί να την μελετά και να την παρακολουθεί τότε πολύ δύσκολα θα βγει στο τέλος κερδισμένος από αυτήν. Απαιτείται πολύ διάβασμα, διεισδυτικότητα στις λεπτομέρειες και στα ψιλά γράμματα που κρύβουν οι χρηματοοικονομικές καταστάσεις που δημοσιεύουν οι εταιρείες.

 • Χρειάζονται συχνά γρήγορες κινήσεις, ρευστοποιήσεις θέσεων ακόμα και με ζημιά (για να προλάβουμε πολύ μεγαλύτερη αργότερα), όχι κυνήγι του υποσχόμενου εύκολου κέρδους που δεν (υπο)στηρίζεται από πουθενά και μία ροπή προς τα Θεμελιώδη της κάθε υπό εξέταση περίπτωσης.

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

Bασίλης Παπαθεοδώρου

κεφαλαιοποίηση

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο