13.6.2024- Χ.Α: Κανονισμός – Μικρομεσαία και…  Λέω εγώ τώρα

Χ.Α- Κανονισμός – Μικρομεσαία:

  • Είχα κρούσει πρώτος το καμπανάκι για τις αρνητικές εξελίξεις από την εφαρμογή του νέου κανονισμού, όταν όλοι ήταν χαλαροί και επακολούθησε ο κακός χαμός, άσχετα εάν ξεγελά η τιμή του ΓΔ, ο οποίος έχει διορθώσει ελάχιστα.

Με την κατάσταση να μην παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης, ήλθε το χτεσινό εξαιρετικό άρθρο του Γ. Κατικά να διευκρινίσει κάποια παραπάνω σημεία, προκαλώντας μου όμως πρόσθετη ανησυχία.

  • Για ποιο λόγο;

Απλούστατα, γιατί οι εκτιμήσεις ότι κάποιες εισηγμένες που αντιμετώπιζαν πρόβλημα με την διασπορά, απλώς θα ‘έσπαγαν’ τα ποσοστά των βασικών μετόχων, σε ‘γνωστούς’ με κάποια πακέτα, απλώς ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ!!!

  • Αυτό γιατί από την ελεύθερη διασπορά, θα αφαιρεθούν ποσοστά μετοχών κάτω του 5%, οι οποίες ελέγχονται από συγγενείς και μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων. Οπότε από εκεί που μιλούσαμε για καμιά 30 εισηγμένες, πολύ φοβάμαι μην τυχόν και ο αριθμός προσεγγίσει τις 40!!

Μήπως στα πλαίσια της διαφάνειας, που ευαγγελίζεται το ΧΑ, θα έπρεπε να εκδοθεί μια λίστα των “προβληματικών” εταιρειών, με βάση τα επίσημα μετοχολόγια, προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι επενδυτές;

  • Επιπλέον, δεν θα έπρεπε το ΧΑ να επικοινωνήσει με τις εν λόγω εισηγμένες και να ρωτήσει επίσημα, αναφορικά με τις προθέσεις τους. Λέω εγώ τώρα…

Ξαναθέτω επίσης το ερώτημα και για τις ΑΕΑΑΠ και εάν πρόκειται να εξαιρεθούν του κανονισμού, στα πλαίσια της “ισότιμης” μεταχείρισης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο