14.06.2024-ΧΑ- ΑΝ@λήτης: “Μη εν πολλοίς ολίγα λέγε, αλλ’ εν ολίγοις πολλά”

TEΡNA ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Αν όσα έχουν γραφτεί για την ΤΕΝΕΡΓ σε διάφορες σελίδες αλλά ακόμα και σε έγκυρες εφημερίδες, είχαν γραφτεί για μία άλλη εταιρεία μικρότερης κεφαλαιοποίησης θα την είχαν σε αναστολή εδώ και μήνες και θα ζητούσαν διευκρινίσεις. Η γελοιότητα με το σίριαλ του deal με τους Άραβες απλά έχει κουράσει. Λίγο σοβαρότητα και από την ίδια την εταιρεία θα περιμέναμε.
ΧΑ-ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Υπό την ανοχή των ευρωπαϊκών αρχών, συνεχίζουν να παρουσιάζουν απίστευτες  κερδοφορίες, χρεώνοντας οποιαδήποτε υπηρεσία παρέχουν, διατηρώντας από την άλλη τα επιτόκια καταθέσεων σε αστεία επίπεδα!!! Άλλη μία ανακεφαλαιοποίηση επιτελείται σταδιακά από όλους μας, αλλά δεν μιλάει κανείς!!!!
ΑΔΜΗΕ: Στις 18/6 θα έχουμε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 1ου 3μηνου, τα οποία αναμένεται να είναι ελαφρώς βελτιωμένα για μία μετοχή που παραμένει πάμφθηνη!!! Λογικά θα ενημερωθούμε και για την εξέλιξη των υπόλοιπων επενδυτικών σχεδίων.
PRODEA: Εάν είχαν στο μυαλό τους ότι με την μεταβίβαση μετοχών σε στελέχη θα έλυναν το πρόβλημα της διασποράς, τα μέχρι τώρα δεδομένα για τον νέο κανονισμό, τους ακυρώνουν την όποια προσπάθεια!!!
ΛΟΥΛΗ: Εκεί που το πρόβλημα ήταν μικρό με την διασπορά, όσο συνεχίζουν να αγοράζουν τα διευθυντικά στελέχη, τόσο θα γίνεται μεγαλύτερο!!!
Q&R: Ότι να ‘ναι!!! Με ένα αφηρημένο επενδυτικό σχέδιο, συγκλήθηκε η ΓΣ για ΑΜΚ, η οποία τελικά μπορεί να εξελιχθεί σε έκδοση Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου (ΜΟΔ)… Η μετοχή;; ΜΙΑ ΧΑΡΑ!!! Είπαμε, άμα θέλουν….
ΧΑ-ΕΙΣΡΟΕΣ-Μεγάλη κεφαλαιοποίηση: Αυτό το ανέκδοτο με τις εισροές λόγω αναβάθμισης, πρέπει κάποτε να σταματήσει!!!! Εγώ το μόνο που βλέπω είναι βασικοί μέτοχοι να πουλάνε πακέτα και την αγορά να διολισθαίνει!!! Οι τζίροι συρρικνώνονται και θα ήθελα πολύ να γνώριζα σε ποια επίπεδα θα κυμαίνονταν, εάν αφαιρούσαμε και τις συναλλαγές των ειδικών διαπραγματευτών!!!
ΤΕΝΕΡΓ: Εάν δεν προχωρήσει η συμφωνία εντός ΣΚ, τότε….
ΛΑΜΔΑ: Μίλησε για επίτευξη μεγεθών ρεκόρ, ωστόσο η καθαρή κερδοφορία οριακή!!! Μπορεί οι πωλήσεις κατοικιών στο Ελληνικό να συνεχίζονται και μάλιστα με αυξημένες τιμές, αλλά φαίνεται και τα κόστη κατασκευής να είναι υψηλά!!! Για να δούμε τι θα βγει τελικά; Πάντως με την μετοχή να διαπραγματεύεται στην λογιστική της αξία, δεν ευνοείται στην σύγκριση με άλλες ΑΕΑΑΠ.
ΜΥΤΙΛ-ΜΠΕΛΑ: Προσεγγίζει επικίνδυνα την τιμή του placement των €35,5 και ελπίζω να μην έχει την ίδια τύχη με την Jumbo…
ΧΑ-Μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση: Με τους θεσμικούς να μηδενίζουν τις θέσεις τους σε πολλά χαρτιά και να επικεντρώνονται σε 10-15 μετοχές, απαξιώνοντας πληθώρα αξιόλογων εταιρειών,  μήπως θα έπρεπε να κάνουμε και εμείς οι ‘μικρομεσαίοι’ κάτι; Θα ρίξω μια ιδέα στο τραπέζι και ας μην εισακουστεί: Για τουλάχιστον ένα 3μηνο δεν θα ασχοληθώ επενδυτικά και δεν θα κάνω καμία αναφορά για καμία εταιρεία της μεγάλης κεφαλαιοποίησης!!!! Ευελπιστώ και άλλοι ομοϊδεάτες να ακολουθήσουν το παράδειγμά μου!!!!
ΧΑ-Κανονισμός-Μικρομεσαία: Είχα κρούσει πρώτος το καμπανάκι για τις αρνητικές εξελίξεις από την εφαρμογή του νέου κανονισμού, όταν όλοι ήταν χαλαροί και επακολούθησε ο κακός χαμός, άσχετα εάν ξεγελά η τιμή του ΓΔ, ο οποίος έχει διορθώσει ελάχιστα. Με την κατάσταση να μην παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης, ήλθε το χτεσινό εξαιρετικό άρθρο του Γ. Κατικά να διευκρινίσει κάποια παραπάνω σημεία, προκαλώντας μου όμως πρόσθετη ανησυχία.
Για ποιο λόγο; Απλούστατα, γιατί οι εκτιμήσεις ότι κάποιες εισηγμένες που αντιμετώπιζαν πρόβλημα με την διασπορά, απλώς θα ‘έσπαναν’ τα ποσοστά των βασικών μετόχων, σε ‘γνωστούς’ με κάποια πακέτα, απλώς ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ!!! Αυτό γιατί από την ελεύθερη διασπορά, θα αφαιρεθούν ποσοστά μετοχών κάτω του 5%, οι οποίες ελέγχονται από συγγενείς και μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων. Οπότε από εκεί που μιλούσαμε για καμιά 30 εισηγμένες, πολύ φοβάμαι μην τυχόν και ο αριθμός προσεγγίσει τις 40!!!
Μήπως στα πλαίσια της διαφάνειας, που ευαγγελίζεται το ΧΑ, θα έπρεπε να εκδοθεί μια λίστα των ‘προβληματικών’ εταιρειών, με βάση τα επίσημα μετοχολόγια, προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι επενδυτές; Επιπλέον, δεν θα έπρεπε το ΧΑ να επικοινωνήσει με τις εν λόγω εισηγμένες και να ρωτήσει επίσημα, αναφορικά με τις προθέσεις τους. Λέω εγώ τώρα… Ξαναθέτω επίσης το ερώτημα και για τις ΑΕΑΑΠ και εάν πρόκειται να εξαιρεθούν του κανονισμού, στα πλαίσια της ‘ισότιμης’ μεταχείρισης.
ΚΑΛΗ σας ημέρα
Και καλή συνεδρίαση
Ο ΑΝ@λήτης
Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο