Οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν άνοδο την Τετάρτη, καθώς η Wall Street αγκάλιασε ένα άλλο ενθαρρυντικό σήμα για τις τιμές καταναλωτή που αναμένεται να βοηθήσει στη διαμόρφωση του βραχυπρόθεσμου μέλλοντος της πολιτικής επιτοκίων.
Ο S&P 500(^GSPC) σημείωσε άνοδο 0,4%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite (^IXIC) τερμάτισε λίγο πάνω από την επίπεδη γραμμή. Ο Dow Jones Industrial Average (^DJI) κέρδισε 0,6%, ή περισσότερο από 200 μονάδες.
***
Η τελευταία έκθεση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) αποκάλυψε μια κατηγορία όπου ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι πεισματικά κολλώδης: το κόστος στέγασης.
- Τα στοιχεία της Τετάρτης από το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας έδειξαν ότι το κόστος στέγασης αυξήθηκε κατά 0,4% σε μηνιαία βάση τον Ιούλιο, υψηλότερα από την αύξηση 0,2% του Ιουνίου. Ο πληθωρισμός των κατοικιών αντιπροσώπευε σχεδόν το 90% της μηνιαίας αύξησης του ΔΤΚ τον Ιούλιο.
- «Η πιο απογοητευτική πτυχή αυτής της έκθεσης ήταν τα δεδομένα των καταφυγίων» έγραψε ο Omair Sharif, ιδρυτής της ερευνητικής εταιρείας Inflation Insights, σε σημείωμα μετά την έκθεση.
Ο δείκτης φόβου της Wall Street σε υποχώρηση ρεκόρ μετά τη μαζική άνοδο της περασμένης εβδομάδας
- Το πετρέλαιο υποχωρεί μετά την έκθεση των ΗΠΑ που δείχνει εκπληκτική συσσώρευση αποθεμάτων
Ο πληθωρισμός των τροφίμων παραμένει καθώς οι τιμές των αυγών εκτοξεύονται ξανά
- Πιθανή απεργία στο λιμάνι των ΗΠΑ θα μπορούσε να υποστηρίξει τα εμπορεύματα για μήνες
Οι γονείς του Μπέζος δωρίζουν 186 εκατομμύρια δολάρια στη μεγαλύτερη δωρεά του ιδρύματος
- Ο πληθωρισμός στην Αργεντινή επιβραδύνθηκε στο 4% τον Ιούλιο μετά την άνοδο του προηγούμενου μήνα
Μείνετε με μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης προς το παρόν προτείνει στρατηγικός αναλυτής
**
Όλα τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης έχουν παραισθήσεις, από το Gemini της Google ως το Claude της Anthropic έως την τελευταία stealth έκδοση του GPT–o της OpenAI. Τα μοντέλα είναι αναξιόπιστοι αφηγητές με άλλα λόγια – μερικές φορές με ξεκαρδιστικό αποτέλεσμα, άλλες φορές προβληματικά.
- Αλλά δεν κάνουν όλα τα μοντέλα τα πράγματα με τον ίδιο ρυθμό. Και τα είδη των αναληθειών που εκστομίζουν εξαρτώνται από τις πηγές πληροφοριών στις οποίες έχουν εκτεθεί.
Μια πρόσφατη μελέτη από ερευνητές του Cornell, των πανεπιστημίων Ουάσιγκτον και Waterloo και του μη κερδοσκοπικού ερευνητικού ινστιτούτου AI2 προσπάθησε να συγκρίνει τις ψευδαισθήσεις με μοντέλα ελέγχου γεγονότων όπως το GPT-4o έναντι έγκυρων πηγών σε θέματα που κυμαίνονται από το δίκαιο και την υγεία έως την ιστορία και τη γεωγραφία.
Διαπίστωσαν ότι κανένα μοντέλο δεν είχε εξαιρετικά καλή απόδοση σε όλα τα θέματα και ότιτα μοντέλα που είχαν τις λιγότερες παραισθήσεις το έκαναν εν μέρει επειδή αρνήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις που διαφορετικά θα έκαναν λάθος.
****
TRENDING TICKERS –
WINNERS –
LOSERS –
MOST ACTIVE –
CRYPTOS