14 ΜΑΙΟΥ 2024- ΧΑ: Περίοδος που ευνοεί τους πωλητές…

  • ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΕΣ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ εκείνες που είτε έχουν πιάσει ταβάνι, είτε το έχουν ήδη τρυπήσει. Περίοδος που ευνοεί τους πωλητές, ενώ οι αγοραστές καλό θα ήταν να εστιάζουν αυστηρά στα θεμελιώδη και σε τίτλους που είναι είτε ελκυστικά αποτιμημένοι, είτε εμφανίζουν σημάδια απαξίωσης πέραν πάσης λογικής. Γιατί έτσι και γυρίσει το φύλλο της Αγοράς είναι κρίμα να τους βρει τοποθετημένους σε χαρτιά “μαρουλοποιημένα”…
  • ΤΕΝΕΡΓ: Ολη αυτή η παραφιλολογία που έχει πλέον ξεπεράσει την 2ετία(!), δεν την βοηθά. Κι όχι τίποτα άλλο, αλλά η αγορά κοιτάζει μονόπατα. Στο αν και πότε θα ολοκληρωθεί το πολυπόθητο deal, παραβλέποντας όλα τα υπόλοιπα θετικά ατού της εταιρείας.
  • ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αρκετοί φίλοι ερωτούν για το που μπορεί να φτάσει η μετοχή της τάδε ή της δείνα μετοχής. Στις αγορές και δη τις χρηματιστηριακές δεν μπορεί να απαντώνται τέτοια ερωτήματα. Οι τιμές μπορεί να χτυπήσουν όποιο νούμερο θέλουν, αρκεί να το θελήσουν εκείνοι που κινούν τα νήματα τους στο ταμπλό. Μόνον εκτιμήσεις μπορεί να γίνονται κι αυτές υπό το πρίσμα πολλών παραμέτρων.
  • ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ παράδειγμα αυτό πχ της ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ που ενισχύθηκε σε 24ώρες σε ποσοστό 50% στην αποτίμηση των 19 εκατ. ευρώ (!!) με κέρδη χρήσης 100 χιλ. ευρώ, ίδια κεφάλαια περί τα 1,2 εκατ. και καθαρό δανεισμό 33 σχεδόν εκατ. ευρώ!! Φανταστείτε τώρα να μας είχατε ρωτήσει για την λεγάμενη…
  • ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ βλέπει κανείς να αποτιμώνται εταιρείες σε υποπολλαπλάσια της αξίας τους επίπεδα. Και δεν είναι πέντε ή δέκα, αλλά αρκετά περισσότερες.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο