16.4.2024- ΧΑΑ: Aγορά που ευνοεί ξεκάθαρα τους αγοραστές- Συνεχίστε να πουλάτε, τους βολεύει μια χαρά…-  

  • AΓΟΡΑ που ευνοεί ξεκάθαρα τους αγοραστές, όπως ευνοούσε τους πωλητές μέχρι και πριν δυο-τρεις εβδομάδες.
  • ΕΙΔΑΝ και απόειδαν οι εν δυνάμει αγοραστές – υποστηρικτές των μετοχών ότι δεν είχε αποτέλεσμα η προσπάθεια στήριξης τους και το γύρισαν το παιχνίδι. Θέλετε να πουλάτε; Πουλήστε ελεύθερα… Και συνεχίστε να πουλάτε, μας βολεύει μια χαρά…
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Ο δείκτης οικονομικού κλίματος του ΙΟΒΕ ανακάμπτει τον Μάρτιο και διαμορφώνεται στις 108,4 μονάδες, έναντι 104,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα και 106,5 μονάδων ένα έτος πριν. Επανέρχεται, συνεπώς, σε σχετικά υψηλότερα επίπεδα μετά τη μείωση που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα, στην υψηλότερη επίδοση των τελευταίων 6 μηνών. Επιπλέον, παρατηρείται ήπια ενίσχυση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.
  • ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ… Γράφει αναγνώστης σε forum… “Αν είναι να μη πάρεις μέρισμα γιατί να τους δώσεις τα λεφτά σου; Γιατί όχι στο σεντούκι, στην τράπεζα έστω με ελάχιστο επιτόκιο, ή να τα κάνεις bitcoin?

Tώρα που την βρήκε την όρεξη-διάθεση να του απαντήσει ο βαζελόφιλος Μιχ.Μιχ. τι να σας πω; Ιδού…

  • “ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ επιλέξεις εταιρείες με ικανό management και αναπτυξιακές προοπτικές ( growth story) προσδοκάς πολύ μεγαλύτερα κέρδη από την ανοδική πορεία της μετοχής. Ένα απλό κατανοητό παράδειγμα (χωρίς αυτό να αποτελεί σύσταση αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών) είναι ο Μυτιληναίος. Ακριβώς πριν 2 χρόνια βρισκόταν στα 16,60 ευρώ. Σήμερα είναι στα 35,50 ευρώ. Η εταιρεία δίνει και ένα σχετικό μέρισμα, εκτός αυτού.

ΠΕΡΦ: Ο,τι λέει το ταμπλό… Ερχεται η δικαίωση, αρκεί να ξέρεις τι σου γίνεται και τι αναζητείς σε μία αγορά…

ΕΚΤΕΡ: Μεγάλη αδυναμία μας… Κι αφήστε τους να πουλάνε…

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αυτή την φορά δεν αφέθηκε στη τύχη του…

ACAG: Καλή η συμπεριφορά της μετοχής τώρα τελευταία, εν όψει placement που είναι υπό επεξεργασία σύμφωνα με κύκλους του κλάδου και όχι μόνον.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ – απάντηση: Ο διαχειριστής της μετοχής δεν είναι τυχαία περίπτωση. Αλλά είναι επαγγελματίας και όχι… κύριος. Αν το θελήσει το καρφώνει το χαρτί στο πλαφόν, αλλά και το αντίθετο…

αγορά

αγορά

ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Υπάρχει εντολή διαρκείας αγορών 40 με 50 χιλ. τεμαχίων ημερησίως. Κάποιοι έχουν προσέξει το… παλαβό του πράγματος.

ΕΧΑΕ: Στο… πρόσωπο της μετοχής τους, αποδοκιμάζεται το περιβάλλον της…

ΔΟΜΙΚΗ: Μετοχάρα…

**

ΕΛΛΑΚΤΩΡ  – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ: Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην τηλεδιάσκεψη της Διοικήσεως με θέμα: «Οικονομικά Αποτελέσματα Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ Χρήσης 2023»

(Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο Χ.Α. και θα αναρτηθούν στο διαδικτυακό τόπο της Εταιρείας την 18.04.2024 μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χ.Α.)

**

ΣΧΟΛΙΟ: Μέχρι πρότινος δεν εύρισκε κανείς μετοχή ελκυστικά αποτιμημένη (να αξίζει δηλ. η απόδοση της το ρίσκο που αναλαμβάνει) και τώρα δεν γνωρίζεις τι να πρωτοκοιτάξεις…

ΜΑΚΡΑΝ 1η σε πτώση και σήμερα η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά. Οπως ένας λαός έχει την κυβέρνηση που του αξίζει, έτσι κι αυτή έχει τους “επενδυτές” που της αξίζουν…

ΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ όμως ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ της, παραπέμπουν τα “Μιζεροειδή” στις αποδόσεις δεκάδων, πολλών δεκάδων, πάρα πολλών δεκάδων μετοχών στη τελευταία 5ετία, 4ετία, 3ετία, διετία κλπ.

ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ κάτι απίθανους να…κοκορεύονται ότι δικαιώνονται με την πτώση της αγοράς. Λες και απευθύνονται σε Μάου Μάου…

REALCONS: Πριν δύο εβδομάδες την αποτιμούσαν στα 92 και βάλε εκατ. ευρώ, ενώ την ΠΕΡΦ περί τα 70 εκατ. ευρώ. Και η REAL εξακολουθεί να αποτιμάται υψηλότερα της ΠΕΡΦ, αν και η διαφορά τους στα θεμελιώδη είναι πολύ μεγάλη. Και την… κυνηγούσαν σαν τρελοί ενώ ταυτόχρονα ξεπουλούσαν την ΠΕΡΦ… Επειδή, έλεγαν και έγραφαν κλπ κλπ…

αγορά

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο