16.4.2024- ΧΑΑ: Τop Choice– Ομιλος Ελλάκτωρ (Μεθαύριο 18 Απριλίου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 2023)

• Στις 18 Απριλίου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 2023

Στο εννεάμηνο 2023 ο όμιλος εμφάνισε καθαρά κέρδη 54 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 6 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2022, με τα EBITDA να διευρύνονται κατά 27%.

• ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ο όμιλος διαθέτει ταμείο της τάξης των 650 εκατ. ευρώ μετά από τις κινήσεις αποεπένδυσης από assets στον τομέα των ΑΠΕ (πώληση της Anemos στη Motor Oil) και της κατασκευαστικής δραστηριότητας της Άκτωρ (πώληση στην Intrakat), ενώ ταυτόχρονα έχει επιβεβαιώσει εμμέσως και την πρόθεση πώλησης της θυγατρικής Ηλέκτωρ για την οποία διενεργείται due diligence από την Motor Oil.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας θα συνεδριάσει πριν την ημερομηνία της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης για να εξετάσει την πιθανή πρόταση επιστροφής κεφαλαίου στους μετόχους της Εταιρείας. Ολοι οι “πέριξ” την θεωρούν δεδομένη 100%.

Ελλάκτωρ

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ κινείται μεταξύ ασφαλιστικών εταιρειών και δημόσιο για το αναλογούν ποσό αποζημίωσης από το «force majeur» λόγω Covid. Εχει στραφεί νομικά τόσο κατά των ασφαλιστικών εταιρειών όσο και του δημοσίου, διεκδικώντας τη σχετική αποζημίωση, την οποία έχουν ήδη εισπράξει οι υπόλοιπες εταιρείες παραχώρησης.

ΤΕΧΝΙΚΑ η μετοχή βρίσκεται σε μεσοπρόθεσμο ανοδικό σχηματισμό με το επίπεδο της επόμενης αντίστασης να τοποθετείται στα 2,95 ευρώ, υψηλότερα τα 3,30 ευρώ και τα 3,60-3,70 ευρώ ανά μετοχή. Στην ανοδική κίνηση, η στήριξη δίνεται από τα επίπεδα των 2,45-2,50 ευρώ.

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ και σύμφωνα με εκτιμήσεις έγκυρων αναλυτών του κλάδου η μετοχή του ομίλου θα δικαιούνταν άνετα μία FAIR VALUE περί τα 3,3000 ευρώ, ενώ θα πρέπει να αναμένουμε και μία ικανοποιητική μερισματική απόδοση (ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ) ύστερα από πολλά πολλά χρόνια.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο