17.5.2024@13:55: Κάτι πολύ καλό αναμένουν οι φίλοι του CAIROMEZZ- ANTE NA TA ΞΑΝΑΓΡΑΨΟΥΜΕ 

  • ΚΑΤΙ πολύ καλό αναμένουν οι φίλοι του CAIROMEZZ, λίαν προσεχώς… πολύ λίαν…

ANTE NA TA ΞΑΝΑΓΡΑΨΟΥΜΕ 

  • Η εικόνα των ελληνικών μετοχών σύμφωνα με τους αναλυτές της Citi

H EKTIMΗΣΗ: Παρά το ισχυρό re-rating που κατέγραψαν το 2023, αλλά και την ανθεκτικότητα που εμφανίζουν φέτος, συνεχίζουν να έχουν από τις φθηνότερες αποτιμήσεις τόσο στην περιοχή της Ευρώπης, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

  • Σύμφωνα με τα στοιχεία της Citi, οι ελληνικές μετοχές εμφανίζουν τα ισχυρότερα ανά μετοχή με βάση τα αποτελέσματα του 2023, καθώς κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση όχι μόνο σε επίπεδο Ευρώπης ή Αναδυόμενων Αγορών στις οποίες συγκαταλέγεται (ακόμη) η Ελλάδα, αλλά διεθνώς, σε σύγκριση με όλες τις αγορές που παρακολουθεί η αμερικάνικη τράπεζα.

Ειδικότερα, η αύξηση στα ελληνικά EPS διαμορφώνεται στο 42,2%, τη στιγμή που στην Ευρώπη τα EPS σημείωσαν πτώση 4,4%, στις ΗΠΑ σημείωσαν αύξηση 2% και στις αναδυόμενες αγορές κατέγραψαν πτώση 9,6%.

  • ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ μάλιστα, στα επίπεδα του 4,9% διαμορφώνεται η εκτιμώμενη μερισματική απόδοση των ελληνικών μετοχών, πάνω από τον μέσο όρο στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, ο οποίος είναι στο 3,2% και 1,3% αντίστοιχα. Στις παγκόσμιες αγορές, τις ανεπτυγμένες και τις αναδυόμενες αγορές, τοποθετείται στο 1,9%, 1,8% και 2,7% αντίστοιχα.

ΣΕ επίπεδο αποτιμήσεων η ελληνική αγορά ξεχωρίζει διεθνώς, καθώς συγκαταλέγεται στις φθηνότερες σε όρους P/E ανάμεσα σε συνολικά 104 αγορές. Ειδικότερα, το P/E 12μήνου τοποθετείται στο 7,1x. Αυτό έρχεται να συγκριθεί με P/E 14x στην Ευρώπη, 21,8x στις ΗΠΑ, 19x στις ανεπτυγμένες αγορές και 12,9x στις αναδυόμενες.

  • ΕΝΩ, και σε όρους λογιστικής αξίας P/BV η Ελλάδα εμφανίζει επίσης από τις χαμηλότερες αποτιμήσεις διεθνώς, καθώς ο δείκτης για το 2024 τοποθετείται στο μόλις 1,0x έναντι 2,1x για την Ευρώπη, 4,8x για τις ΗΠΑ, 3,3x για τις ανεπτυγμένες αγορές και 1,7x για τις αναδυόμενες.

ΜΙΛΑΜΕ ΔΗΛΑΔΗ για τον ορισμό της… ΦΟΥΣΚΑΣ προκειμένου περί του ελληνικού χρηματιστηρίου. Και το θέρος προμηνύεται καυτό, πολύ καυτό…. (γελάστε ελεύθερα)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο