17.5.2024- Χ.Α.: Ο ορισμός της… Φούσκας! Και το θέρος προμηνύεται πολύ καυτό…. (γελάστε ελεύθερα)- Οι Ελληνικές μετοχές είναι οι ισχυρότερες- Μηνύματα…

 • Η εικόνα των ελληνικών μετοχών σύμφωνα με τους αναλυτές της Citi

H EKTIMΗΣΗ: Παρά το ισχυρό re-rating που κατέγραψαν το 2023, αλλά και την ανθεκτικότητα που εμφανίζουν φέτος, συνεχίζουν να έχουν από τις φθηνότερες αποτιμήσεις τόσο στην περιοχή της Ευρώπης, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

 • Σύμφωνα με τα στοιχεία της Citi, οι ελληνικές μετοχές εμφανίζουν τα ισχυρότερα ανά μετοχή με βάση τα αποτελέσματα του 2023, καθώς κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση όχι μόνο σε επίπεδο Ευρώπης ή Αναδυόμενων Αγορών στις οποίες συγκαταλέγεται (ακόμη) η Ελλάδα, αλλά διεθνώς, σε σύγκριση με όλες τις αγορές που παρακολουθεί η αμερικάνικη τράπεζα.

Ειδικότερα, η αύξηση στα ελληνικά EPS διαμορφώνεται στο 42,2%, τη στιγμή που στην Ευρώπη τα EPS σημείωσαν πτώση 4,4%, στις ΗΠΑ σημείωσαν αύξηση 2% και στις αναδυόμενες αγορές κατέγραψαν πτώση 9,6%.

 • ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ μάλιστα, στα επίπεδα του 4,9% διαμορφώνεται η εκτιμώμενη μερισματική απόδοση των ελληνικών μετοχών, πάνω από τον μέσο όρο στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, ο οποίος είναι στο 3,2% και 1,3% αντίστοιχα. Στις παγκόσμιες αγορές, τις ανεπτυγμένες και τις αναδυόμενες αγορές, τοποθετείται στο 1,9%, 1,8% και 2,7% αντίστοιχα.

ΣΕ επίπεδο αποτιμήσεων η ελληνική αγορά ξεχωρίζει διεθνώς, καθώς συγκαταλέγεται στις φθηνότερες σε όρους P/E ανάμεσα σε συνολικά 104 αγορές. Ειδικότερα, το P/E 12μήνου τοποθετείται στο 7,1x. Αυτό έρχεται να συγκριθεί με P/E 14x στην Ευρώπη, 21,8x στις ΗΠΑ, 19x στις ανεπτυγμένες αγορές και 12,9x στις αναδυόμενες.

 • ΜΙΛΑΜΕ ΔΗΛΑΔΗ για τον ορισμό της… ΦΟΥΣΚΑΣ προκειμένου περί του ελληνικού χρηματιστηρίου. Και το θέρος προμηνύεται καυτό, πολύ καυτό…. (γελάστε ελεύθερα)

Citi

 1. ΒΙΟΧΑΛΚΟ
 2. AEGEAN AIRLINES
 3. EΛΧΑ
 4. ΠΡΕΜΙΑ
 5. ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΟΥ ΕΥΝΟΕΙ ΤΟΥΣ ΠΩΛΗΤΕΣ….

Citi

ΧΩΡΑ ΑΠΟΔΟΣΗ % Spread vs BUND
ΕΛΛΑΔΑ 3,44 +0,99
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 3,08 +0,63
ΙΣΠΑΝΙΑ 3,22 +0,77
ΙΤΑΛΙΑ 3,76 +1,31

Citi

 • PREMIA: Μετά από μία ανεπανάληπτη πτωτική πορεία + συσσωρευτική κίνηση πρέπει κάποια στιγμή να αντιδράσει. Τεράστια και η απόσταση που την χωρίζει από την NAV… Σχεδόν 45%… Ακολουθεί λίαν προσεχώς σχετική παρουσίαση.
 • ΕΛΧΑ – ΑΝΑΛΥΤΕΣ NBG: Δημοκρατία έχουμε, οπότε σεβαστή η κάθε ετυμηγορία. Απλά, εκτός από την τιμή στόχου, εκτός από την Bοοκ value, την Fair value etc etc υπάρχει και η πραγματική αξία, η αγοραία αξία etc etc…
 • ANEMOΣ, Epsilon Net – Entersoft – Reds etc etc για του λόγου το αληθές…
 • LAVIPHARM: Σε απόσταση ανάσας από το ένα ευρώ…
 • ACAG: Κάποιοι δουλεύουν τον κοσμάκη… Πόσο μάλιστα, όταν υποδεέστερες εταιρείες έδωσαν ή δίνουν ρεσιτάλ τερματικής αποθέωσης αφενός και αξιοπιστίας αφετέρου.

Citi

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ (ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ): Το 2023 ήταν μια χρονιά ρεκόρ για την κερδοφορία των Εταιρειών, που συνοδεύτηκε από ιστορικά υψηλά επίδοσης για 41 Εισηγμένες. Το πλήθος δεν είναι αμελητέο, καθώς αφορά το 29% των Εισηγμένων Εταιρειών του Χ.Α. και έχει παρουσίες από όλο το εύρος των κεφαλαιοποιήσεων.

 • Όπως και να έχει, ένα Χρηματιστήριο με κερδοφόρες Εταιρείες που πάνε κάθε φορά ένα βήμα μακρύτερα από το προηγούμενο, μπορεί να ελπίζει ότι θα αναδειχθούν νέοι πρωταγωνιστές που θα τραβήξουν το επενδυτικό ενδιαφέρον. Αρκεί να το θέλουν και οι ίδιοι”.

Citi

Η μετοχή της Loulis Food Ingredients ΛΟΥΛΗ έκλεισε στα 2,75 ευρώ με πτώση 1,08%, χωρίς να καταφέρει σήμερα να κινηθεί υψηλότερα επίπεδα, με το σήμα αγοράς να διατηρείται. Η αντίσταση βρίσκεται στα 2,95 ευρώ και η στήριξη στα 2,61 ευρώ, με τις εκροές στην μετοχή να καταγράφουν αύξηση. Μ.Ο όγκου τριών μηνών 7,10 χιλ. τεμάχια.

Σε κρίσιμα διαγραμματικά επίπεδα συνεχίζει να βρίσκεται η μετοχή, η οποία παραμένει υποτιμημένη, με την προσοχή να εστιάζεται στην διατήρηση του σήματος αγοράς για τρεις διαδοχικές μέρες (φίλτρο τρία), καθώς και στην ανοδική διάσπαση και σταθεροποίηση της πάνω από τον εκθετικό ΚΜΟ50 ημερών (2,76 ευρώ), αλλά και την αύξηση του όγκου σε ανοδικά κλεισίματα, προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητες για υψηλότερα επίπεδα.

Citi

 • Απόδοση μηνός +4,96%
 • Απόδοση 3μηνου -5,50%
 • Απόδοση 6μηνου +2,61%
 • Απόδοση από 1/1 -1,08%
 • Απόδοση 52 εβδομάδων +13,17%
 • Μέγιστη τιμή 52 εβδ. 3,70 ευρώ
 • Ελάχιστη τιμή 52 εβδ. 2,40 ευρώ

Ιδία Κεφάλαια: 102,7 εκατ. ευρώ (οικονομικά στοιχεία χρήσης 2023)

 • BV 6,0
 • P/BV 0,46
 • P/Ettm 7,52
 • EV/EBITDA7,28
 • EV/Sales* 0,51
 • Καθαρός Δανεισμός/EBITDA3,95

Ελεύθερες ταμειακές ροές: 8,14 εκατ. ευρώ την οικονομική χρήση του 2023, από -13,11 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

 • Ξένα/Ιδία 0,98
 • ROE +6,10%
 • ROA +3,08%
 • Δείκτης Φερεγγυότητας* 52,86%
 • Συντελεστής Μόχλευσης* 35,25%
 • FCF Yield* 17,31%
 • Κεφαλαιοποίηση: 47,08 εκατ. ευρώ

 

Citi

 • Η ΠΡΩΤΗ 15άδα

Citi

 

**

ΟΙ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ του 2024

 1. ΚΑΙΡΟΜΕΖΖ (+146,7%)
 2. ΚΟΥΑΛ (+109,54%),
 3. ΦΒΜΕΖΖ (+100%),
 4. ΣΑΝΜΕΖΖ (+79%),
 5. ΝΤΟΤΣΟΦΤ (+74,53%),
 6. MONTA (+67,02%),
 7. REALCONS (+55,89%),
 8. ΓΚΜΕΖΖ (+55,18%).

Citi

Η μετοχή της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ ΒΙΟΚΑ έκλεισε στα 2,66 ευρώ με πτώση 1,85%, εμφανίζοντας σήμερα αδυναμία να συνεχίσει προς υψηλότερα επίπεδα, με το σήμα αγοράς να παραμένει. Η αντίσταση βρίσκεται στα 2,84 ευρώ και η στήριξη στα 2,58 ευρώ, με τις εκροές στην μετοχή να σημειώνουν αύξηση. Μ.Ο όγκου τριών μηνών 16,22 χιλ. τεμάχια.

Σε κρίσιμα διαγραμματικά επίπεδα παραμένει η μετοχή, η οποία στις αρχές του μήνα πραγματοποίησε «death cross», δηλαδή την πτωτική διάσπαση του ΚΜΟ200 ημερών (2,71 ευρώ) από τον εκθετικό ΚΜΟ50 ημερών (2,69 ευρώ), σηματοδοτώντας σε μεσοπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα χαμηλότερες τιμές.

Η προσοχή εστιάζεται στην ανοδική διάσπαση και παραμονή της μετοχής πάνω από τον εκθετικό ΚΜΟ50 ημερών, στην διατήρηση για τρεις διαδοχικές μέρες (φίλτρο τρία) του σήματος αγοράς, στην ακύρωση του «death cross», καθώς και στην αύξηση του όγκου σε ανοδικά κλεισίματα, προκειμένου να αυξηθούν οι πιθανότητες για υψηλότερα επίπεδα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι εχθές πραγματοποιήθηκε πακέτο 165,0 χιλ. μετοχών στα 2,74 ευρώ.

CitiCiti

1 CENER = 2,2 EΛΧΑ… Απλά, δεν γίνεται.. Τέτοιο δούλεμα δεν έχει ξαναπέσει… Γιατί εδώ μιλάμε για τον ίδιο μεγαλομέτοχο… 

https://www.bankingnews.gr/xrimatistirio/articles/737825/apotelei-proklisi-neo-bonus-gia-ton-kontopoulo-exae-pou-evale-toso-xamila-ton-pixi-pou-genna-polla-erotimatika

 • Τι είναι τούτα βρεε;;;; Μακάρι να βρεθεί κανείς στη ΓΣ να του τα ψάλλει! ΔΕΝ θα μείνει πόμολο στη Λ. Αθηνών, χάθηκε η τσίπα προ πολλού και δεν υπάρχει και ίχνος ντροπής. Δεν πρόκειται για μια οποιαδήποτε εταιρεία, αλλά κατά κάποιο τρόπο είναι ο ΘΕΣΜΟΣ και η εικόνα των επενδύσεων στη χώρα μας.

Νομίζω ότι θέλει συντονισμένο δημοσιογραφικό κράξιμο απο όσους τουλάχιστον είιναι ακόμη πραγματικοί οικονομικοί αρθρογράφοι, μη τυχόν και φιλοτιμηθεί κανείς και του “τραβήξει τα αυτιά¨. Γιατί είπαμε 1 – 2 φορές οκ, ανοδικά πάει, αλλά εδώ ο κ. Κοντόπουλος έχει καταντήσει ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΣ ΜΕΤΟΧΟΣ:

 • Πρώτα θα τα “αρπάξω” εγώ και μετά εσείς. Οπως σας το είχα πει και παλαιότερα…. Πρώτος στο χωριό, άκοπα, αβασάνιστα, χαλαρά, παρά στην ΑΡΕΝΑ του εξωτερικού που για να πάρει αυτά που παίρνει εδώ θα την ίδρωνε τη φανέλα! Οσο για περισσότερα; Απλά, δεν κάνει.

Citi

Citi: Οι ελληνικές μετοχές εμφανίζουν τα ισχυρότερα ανά μετοχή με βάση τα αποτελέσματα του 2023, καθώς κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση όχι μόνο σε επίπεδο Ευρώπης ή Αναδυόμενων Αγορών στις οποίες συγκαταλέγεται (ακόμη) η Ελλάδα, αλλά διεθνώς, σε σύγκριση με όλες τις αγορές που παρακολουθεί η αμερικάνικη τράπεζα.

 • Ειδικότερα, η αύξηση στα ελληνικά EPS διαμορφώνεται στο 42,2%, τη στιγμή που στην Ευρώπη τα EPS σημείωσαν πτώση 4,4%, στις ΗΠΑ σημείωσαν αύξηση 2% και στις αναδυόμενες αγορές κατέγραψαν πτώση 9,6%.

Citi

ΒΙΟΚΑ: Οταν ο Πρόεδρος έχει όραμα… Μιλώ φυσικά για τον Καντώνια… Προσέξτε… Εχοντας στο πανούργο μυαλό του το ενδεχόμενο δασμών σε προϊόντα αλουμινίου απο τις Η.Π.Α. αναπτύσσει ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών στον Καναδά…..ώστε “ανενόχλητος” να τα  προωθεί και στη Β.Αμερική.

 • Παράλληλα, το …δικό του όνειρο με 38 MW Φ/Β κάνει την εταιρεία αυτόνομη ενεργειακά. Και έχοντας άδεια για 50MW, έχει σκοπό την παραγωγή ενέργειας προς πώληση στις βιομηχανίες του κάμπου.
Citi

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΜΙΚΡΟΕΠΕΝΔΥΤΕΣ– ΦΙΛΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ μου

 • Αφήστε τους να γράφουν εκθέσεις, να γράφουν σενάρια, να τραβάνε γραμμές και γραμμούλες, να μεταφράζουν άρθρα ξένων γραφιάδων (κατά το που φυσάει εκάστοτε ο άνεμος που τους επιβάλλουν οι ΥΨΗΛΑ ΙΣΤΑΜΕΝΟΙ τους, τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ τους), να δίνουν τιμές στόχου κι όλα τα συμπαρομαρτούντα.

Αφήστε τους να ζουν στον δικό τους κόσμο. Εσείς πάντα να ακολουθείτε την γνωστή ταπεινή συνταγή. Αυτή που σας δικαιώνει για το ρίσκο που αναλαμβάνετε και που δεν σας πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Citi

Καλησπερεεεες… Καλα εδωσε στο placement και σε αυτους που ειχαν ηδη μετοχες απο χαμηλοτερα? Και πουλανε τωρα τη διαφορα! Μην το παω και ακομα παραπερα ποιοι ειναι αυτοι οι καποιοι… Λυκος ονομα και πραμα.. Χαιρετωωω

Citi

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΙΚΑΣ(16/5) @Β.Ν- ΕΧΑΕ: Οι επενδυτές αποτυπώνουν στο ταμπλό την αξιολόγησή τους για τη μετοχή και φυσικά για το έργο της διοίκησης. Στα 5,25 ευρώ και στο -1,87%. Σε ό,τι αφορά στον νέο κανονισμό θα πούμε ότι έχουν περάσει 35 μέρες από τις ανακοινώσεις που είχε κάνει ο κ.Κοντόπουλος και ακόμα να εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

 • Πολλές παρατηρήσεις μαθαίνουμε έχει το κείμενο από τις αρμόδιες υπηρεσίες και πολλές από τις προτάσεις απορρίπτονται και στέλνονται πίσω. Έτσι μάλλον θα βάλει κι άλλο νερό στο κρασί του και δε θα πετάει με την ευκολία που θα ήθελε εταιρείες από το χρηματιστήριο.

Μάλλον έρχεται στα λόγια μας και σε αυτά που γράφαμε στις 28 Μαρτίου, αλλά και στην ανοικτή μας επιστολή στις 19 Απριλίου. Αν είχαν ξεσηκωθεί και άλλοι μαζί μας και δεν είχαν την άποψη «κάτσε να δούμε», «νωρίς είναι ακόμα», «κάτι παραπάνω ξέρει», θα είχαμε πιο γρήγορα αποτελέσματα και πιο θετικά. Σημειώνουμε επίσης πως ο κ.Κοντόπουλος πήγε χθες στο υπ.Οικονομικών, αν αυτό σημαίνει κάτι για την έγκριση του νέου κανονισμού.

Citi

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:

 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

Η αγορά θέλει καθημερινή πολύωρη ενασχόληση, όποιος δεν μπορεί να την μελετά και να την παρακολουθεί τότε πολύ δύσκολα θα βγει στο τέλος κερδισμένος από αυτήν. Απαιτείται πολύ διάβασμα, διεισδυτικότητα στις λεπτομέρειες και στα ψιλά γράμματα που κρύβουν οι χρηματοοικονομικές καταστάσεις που δημοσιεύουν οι εταιρείες.

 • Χρειάζονται συχνά γρήγορες κινήσεις, ρευστοποιήσεις θέσεων ακόμα και με ζημιά (για να προλάβουμε πολύ μεγαλύτερη αργότερα), όχι κυνήγι του υποσχόμενου εύκολου κέρδους που δεν (υπο)στηρίζεται από πουθενά και μία ροπή προς τα Θεμελιώδη της κάθε υπό εξέταση περίπτωσης.

ΑΓΟΡΑ Χ.Α: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ 

 1. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΧΡΗΣΗ Stop Loss
 2. ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΚΕΡΔΩΝ ΕΦΟΣΟΝ ΕΥΝΟΕΙ Η ΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΜΤΧ
 3. ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΤΙΜΕΣ
 4. Αγοράζουμε μόνον σε πτωτικά γυρίσματα την μετοχή που μας ενδιαφέρει…

ΣΧΟΛΙΟ: Στις αγορές δεν χωρούν συναισθηματισμοί, δεν είναι ποδοσφαιρικές ή αθλητικές ομάδες για να μην αλλάζουμε τις… αγάπες μας. Οι μετοχές είναι αναλώσιμες… Και Long θα βγεις και Short θα γίνεις, αν το επιβάλλουν ή συνηγορούν σε κάτι τέτοιο οι συνθήκες.

****

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα + το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

Citi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο