19&20.5.2024- ΧΑ: Αφού χρεώνουν ότι κινείται…- Για αυτό μεγάλη προσοχή…- Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν…- Από τα θαύματα του ΧΑ

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Και μια που τις ανέφερα, τα αποτελέσματα 3μηνου ήταν εκπληκτικά και πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς άλλωστε, αφού δεν τις ακουμπάει κανείς!!!

  • Χωρίς να κάνουν τίποτα και εκμεταλλευόμενες την ολιγοπωλιακή τους ισχύ, κρατάνε υψηλά τα επιτόκια των δανείων και κοντά στο μηδέν τα αντίστοιχα των καταθέσεων και χρεώνουν ότι κινείται!!!

Μήπως ο Πρωθυπουργός στην επιστολή του για τις διαφορετικές χρεώσεις των πολυεθνικών, θα έπρεπε να έθετε και ακόμα ένα θέμα;;;

ΑΚΙΝΗΤΑ: Ως ένα γενικό σχόλιο για τα αποτελέσματα, η αναπροσαρμογή των ακινήτων έσωσε σε πολλές περιπτώσεις την τελική γραμμή και σε μερικές περιπτώσεις γλύτωσε μερικές και από την επιτήρηση!! Δεν μπορεί όμως να συνεχιστεί η εν λόγω πρακτική. Για αυτό μεγάλη προσοχή!!

ΧΑ- Κανονισμός- Σκάνδαλο: Εάν όντως ισχύουν τα πρόσφατα δημοσιεύματα, αναφορικά με τον νέο κανονισμό και την ένταξη των μετοχών με χαμηλή διασπορά στην ΕΝΑ, εξαιρουμένων όμως των ΑΕΑΑΠ, προκειμένου να μην απωλέσουν τις φορολογικές ελαφρύνσεις, τότε θα μιλάμε για ακόμα ένα ΣΚΑΝΔΑΛΟ!!!!
  • Για ποιο λόγο θα πρέπει να υπάρξει αυτή διακριτική μεταχείριση; Είτε ο κανονισμός ισχύει για όλους, είτε για κανέναν!!! Αυτά θυμίζουν παλιές ‘καλές’ εποχές, όταν προκειμένου να μην ενταχθούν οι τράπεζες σε επιτήρηση, είχε αλλάξει ο κανονισμός κυριολεκτικά σε ένα βράδυ, προκειμένου να εξαιρεθούν!!!! Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν….

ΕΤΕ: Όσοι με παρακολουθούν, θα θυμούνται ότι πριν τα placements των τραπεζών είχα πει ότι από την στιγμή που έχουν επανέλθει στην κανονικότητα, θα έπρεπε να τεθεί το θέμα της διάθεσης όλων των μετοχών του ΤΧΣ στις ίδιες τις τράπεζες, όπως συνέβη στην Eurobank.

  • Τώρα τίθεται το θέμα στην ΕΤΕ, αλλά άλλο τότε και άλλο τώρα, που η μετοχή έχει ανέβει άνω του 70%!!!
ΑΔΜΗΕ: Μπορεί να έμειναν μόλις 2 για τον διαγωνισμό της πώλησης του 20% της Αριάδνης, ωστόσο ο ένας είναι γάτα (Κοπελούζος) και ο άλλος έχει γαϊδουρινή υπομονή (Κινέζοι).
  • Αφήστε τους άλλους να ενδιαφερθούν αργότερα και ακριβότερα… Εάν και πιστεύω ότι πιθανότατα θα ναυαγήσει… Ακόμα καλύτερα για να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία.
Εάν όμως προχωρήσει και πληρωθεί ένα εύλογο premium (προσφορές άνω των €250 εκ.), τότε θα υπάρξει σημαντική αναπροσαρμογή της αποτίμησης του ΑΔΜΗΕ, η οποία διαπραγματεύεται μόλις στο 65% των ιδίων της κεφαλαίων!!!
ΚΟΥΕΣ-ACAG: Παρόλο που είναι συγκριτικά οι πιο φτηνές του κλάδου, δεν μπορούν να σηκώσουν κεφάλι!!!
  • Στη μεν πρώτη η επικείμενη αποχώρηση από τον FTSE25, μπορεί πιθανότατα να αποτελέσει μία χρυσή ευκαιρία, ενώ στην περίπτωση της δεύτερης φαίνεται ότι τα χαρτιά του placement δεν πρέπει να πήγαν σε πολύ καλά χέρια, οπότε θα πρέπει να ξαναμαζευτούν….
ΟΛΘ: Μέχρι πρότινος, η μετοχή συγκαταλέγονταν μεταξύ των φτηνών!!!! Η υποβολή εξωφρενικής προσφοράς €51 εκ. για το 67% του λιμένα του Βόλου, ο οποίος παρουσιάζει ισχνή κερδοφορία, της χαλάει την ‘φτήνια’!!
ΠΛΑΘ: Η μετοχή φτηνή, το υπόλοιπο μέρισμα των €0,17 πλησιάζει, δεν μπορεί όμως να ξεκολλήσει από τα €4, καθώς η προσφορά μετοχών είναι αδιάλειπτη!!
ΟΛΥΜΠ: Όσο και να την ‘χτίζουν’ στους πωλητές, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!!! Με το μακρόσυρτο σήριαλ του Πόρτο Καρράς να αποτελεί παρελθόν, έχοντας αποκομίσει μάλιστα και πρόσθετο όφελος €5,7 εκ., το καθαρό ταμείο να υπερβαίνει το 50% της κεφαλαιοποίησης και τα επενδυτικά σχέδια να τρέχουν…
  • ο μεγαλύτερος θεσμικός του ΧΑ (ταμείο ασφαλιστικών εταιρειών) αξιοποιεί την ευκαιρία και ‘συλλέγει’ υπομονετικά την προσφορά!!! Όταν όλοι καθόμαστε το ΣΚ, η εταιρεία συνεχίζει να εισπράττει ημερήσιο ναύλο $58 χιλ., κάτι που θα συνεχίσει για τα επόμενα 4 έτη. Και θα κάθεσαι…. (που έλεγε και ο Μίμης!!!)
ΑΣΚΟ: Ξεκάθαρα έχει αλλάξει συμπεριφορά η μετοχή, η οποία έχει γίνει και ιδιαίτερα ‘σφικτή’, με την συνδρομή και των αγορών ιδίων μετοχών και ήλθε και η αγορά μετοχών εκ μέρους insider. Για να δούμε μήπως υπάρχει και κάποια άλλη είδηση, πέρα από τα ακίνητα στην Κρήτη…
ΚΑΡΕΛ- ΒΟΣΥΣ: Μπορεί να απέχουν έτη φωτός τα μεγέθη των δύο εταιρειών, ωστόσο και οι δύο συγκαταλέγονται στις πολύ φτηνές και καθαρές εταιρείες, οι οποίες διαθέτουν και άριστο management.
  • Όποιος τις παρακολουθεί θα πρόσεξε την αλλαγή στην χρηματιστηριακή συμπεριφορά τους, με το που κυκλοφόρησε η φημολογία για μη διαγραφή τους και ένταξη στην ΕΝΑ, με βάση τον νέο κανονισμό!!! Μόνο σύμπτωση δεν είναι…
ΔΡΟΜΕ: Καλό θα ήταν να εξηγούσε η διοίκηση από πού προέκυψε το κονδύλι των €2 εκ. της αναβαλλόμενης φορολογικής επιβάρυνσης…
  • ΙΚΤΙΝ: Από τα θαύματα του ΧΑ!!! Αφού καταφέρνει με αυτά τα αποτελέσματα και την εξαιρετικά δυσχερή χρηματοοικονομική της θέση, να παίζει στο ταμπλό και να κρατιέται σε αυτή την αποτίμηση, τότε όλοι μπορούμε να ελπίζουμε στον μάταιο τούτο κόσμο!!

τράπεζες

τράπεζες

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο