20-21.6.2024: Εν ψυχρώ εκτέλεση του ελληνικού χρηματιστηρίου – Ποιες σκοτεινές δυνάμεις κάνουν τελικά κουμάντο στο Ελληνικό χρηματιστήριο?-

ΑΣ ΤΟ γράψει λοιπόν και κάποιος ανοιχτά

 • Ποιοι δεν θέλουν την αγορά να φύγει?
 • Ποιες σκοτεινές δυνάμεις κάνουν τελικά κουμάντο στο Ελληνικό χρηματιστήριο?
 • Και το κυριότερο, πόσο Τσίπηδες είναι μερικοί που δεν θέλουν να κερδίσουν ούτε λέπι οι ελάχιστες μικρές δυνάμεις που έμειναν?

 

 • ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ μας

ΟΠΤΙΜΑ: Απίστευτη παράσταση από το χαρτί… “ΦΟΥΣΚΑ”, που μόνον φούσκα δεν ήταν, δεν είναι, ούτε θα είναι. Και από τα… 4 και… 5 ευρώ που άξιζε, νάσου η κυρία στα 13 σχεδόν, ένα βήμα από το σκαλί που οδηγεί στο 1 BILLION CLUB. Aπλά, RESPECT.

ΔΑΑ: Αντε μετά να σε πάρουν οι πραγματικοί επενδυτές ξένοι και έλληνες στα σοβαρά. Μεγάλο εμπόδιο, σκέτη τροχοπέδη για το ΧΑ η γνωστή τριάδα. 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ και ΑΛΦΑ: Αδυσώπητος συναγωνισμός υστέρησης έναντι των 2 πραγματικών δυνάμεων του χώρου και όχι μόνον.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ΔΥΟ ηγέτιδες δυνάμεις – στυλοβάτες – πυλώνες για το ΧΑ και την Οικονομία μας. Τις βρήκαμε, δεν έχει σημασία το πως και το γιατί πλέον… 

ΙΛΥΔΑ – ΚΙ ΑΥΤΟ ΣΤΑ ΥΠΟΨΗ:

Η Εταιρεία θεωρεί ότι τα ποσά με τα οποία επιβαρύνθηκε εξαιτίας της ατυχούς συνεργασίας αυτής και τα οποία έχει καταβάλει στην Τράπεζα Πειραιώς (διάδοχος της ΜΑΡΦΙΝ), έχουν καταβληθεί αχρεωστήτως και τα διεκδικεί δικαστικά. Στη κλειόμενη χρήση 2023, εκδόθηκε η υπ. Αριθμ. 3178/2023 Απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών η οποία έκανε δεκτή την αγωγή της Εταιρείας και επιδίκασε εις αυτήν ποσό € 1,05 εκατ. πλέον τόκων.

 • Κατά της ανωτέρω αποφάσεως του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, η Τράπεζα Πειραιώς άσκησε αίτηση αναιρέσεως η οποία συζητήθηκε ενώπιον του Αρείου Πάγου την 29/01/2024 και δεν έχει Εκδοθεί μέχρι σήμερα απόφαση. Οι νομικοί σύμβουλοι της Εταιρείας εκτιμούν ότι δεν πιθανολογείται η ευδοκίμηση της αίτησης αναιρέσεως που άσκησε η Τράπεζα Πειραιώς.

ΙΚΤΙΝΟΣ – απάντηση: Δεν υπάρχει βρε παιδιά περίπτωση να πάει “UNDER”. Ελεος… Κι όσο κι αν φαίνεται κάπως απίστευτο να προχωρήσει το project στη ΣΗΤΕΙΑ, δεν ξέρει κανείς τι θα προκύψει και πότε, αλλά έχει την αξία του Κι όχι 6 και 10 και 15 ή 20 εκατ. ευρώ… Κυκλική εταιρεία λόγω αντικειμένου

 • ΤΙΜΗ ΜΕΤΟΧΗΣ: 0,3560 ευρώ
 • Αποτίμηση: 
Διάστημα ΜΙΝ  ΜΑΧ Μετ. %
7 ημερών 0,339 0,379  -5,80
30 ημερών 0,339 0,427 -13,70
3 μηνών 0,339 0,529 -30,24
6 μηνών 0,339 0,599 -20,21
12 μηνών 0,339 0,734 -41,06

Η διοίκηση της Ικτίνος Μάρμαρα με δεδομένη την καχεξία που συνεχίζει μέχρι σήμερα να χαρακτηρίζει τη ζήτηση από την κινεζική αγορά (και δεν φαίνεται πως θα αλλάξει κάτι δραστικά στο προσεχές τουλάχιστον χρονικό διάστημα), μεταξύ άλλων:

 • Έχει προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό της τέσσερα λατομεία (δύο στη Δράμα και δύο στη Λειβαδιά), με τα γκρι και μπλε μάρμαρα της Λειβαδιάς να διευρύνουν την προσφερόμενη προϊοντική γκάμα του ομίλου και να έχουν σημαντική ζήτηση.
 • Εκτιμά ότι θα διευθετηθεί το θέμα με την επέκταση των λατομείων στο Βώλακα Δράμας, εξέλιξη που θα αυξήσει κατά 20% την παραγωγική δυναμικότητα.
 • Συνεχίζει τις προσπάθειες για την αύξηση του κύκλου εργασιών εκτός Κίνας, με ενδεικτική να είναι η κίνηση του ομίλου να αναπτύξει δίκτυο πωλήσεων έτοιμων προϊόντων, με την εισηγμένη να έχει αναλάβει αρκετές τέτοιες συμβάσεις (π.χ. ΗΠΑ, Βιετνάμ) και να διεκδικεί αρκετές άλλες.
 • Συνεχίζονται οι προσπάθειες προσέλκυσης επενδυτή στην τουριστική έκταση της Κρήτης, με κάποιες σχετικές επαφές να βρίσκονται σε εξέλιξη.

ΕΡΩΤΟΥΝ και πάλι αρκετοί γιατί η ΤΕΝΕΡΓ δεν γράφει τα 20 στο ταμπλό… Παιδιά, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ θα περάσει μίνιμουμ ένα 4μηνο, αλλά δεν γλυτώνουμε το 6μηνο… 

******

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο