20.5.2024- ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Το σίγουρο είναι ότι η διαφυγή θα γίνει με εκρηκτική ημερήσια κίνηση

ΠΕΙΡΑΙΩΣ:

Εμφανίζεται εδώ και ένα 2μηνο στο διημερήσιο chart τιμών να κάνει μια πλάγια σταθεροποιητική κίνηση ανάμεσα στα 4,00 και τα 3,65 ευρώ. Μέσα λοιπόν σε αυτό το εύρος έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 267 εκατ. τεμάχια ή σχεδόν το 22% του συνόλου των μετοχών της Πειραιώς.

Ο μεγάλος αυτός όγκος συναλλαγών που έχει λάβει χώρα κάτω από την τιμή των 4 ευρώ έχει να κάνει σύμφωνα με τους ιθύνοντες του χρηματιστηριακού γίγνεσθαι με τα “απόνερα” που έχει αφήσει η δημόσια προσφορά ιδιωτικοποίησής της.

Κάπου όμως εδώ η πλάγια αυτή κίνηση δείχνει, βάσει και των ενδείξεων που λαμβάνουμε από τους τεχνικούς ταλαντωτές, ότι πλησιάζει προς το τέλος της, αποκαλύπτοντας λίαν συντόμως τις πραγματικές διαθέσεις των αγοραστών που μάζευαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα τα προς ρευστοποίηση κομμάτια.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι η διαφυγή θα γίνει με εκρηκτική ημερήσια κίνηση, που θα εμπεριέχει και υψηλό όγκο συναλλαγών. Σύμφωνα με τα τεχνικά δεδομένα της αγοράς, το μεγαλύτερο ποσοστό πραγματοποίησης έχει η διάλυση των 4 ευρώ, με συνέχεια της μεσοπρόθεσμης κίνησης προς το κατώφλι των 5 ευρώ.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Απόστολος Μάνθος

** Αναδημοσίευση από την εφημερίδα “Κεφάλαιο”.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο