20 μετοχές AI που αναμένεται να ενισχυθούν πάνω από 44%

χρηματιστήριο

Nvidia

Με την Nvidia Corp. να αναφέρει ένα άλλο σύνολο εκπληκτικών αριθμών, ήρθε η ώρα για μια ευρεία ματιά στο τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης για να δούμε ποιες μετοχές ευνοούνται περισσότερο από τους αναλυτές.

Ακολουθεί ένα δείγμα κάλυψης της NVDA της Nvidia, +0,36% αποτελέσματα για το οικονομικό τέταρτο τρίμηνο, μαζί με ανησυχίες σχετικά με την αποτίμηση της μετοχής και τι να περιμένουμε καθώς συνεχίζεται η ανάπτυξη AI:

Οι μετοχές AI

Κάποιος μπορεί να ελέγξει τις μετοχές ανά τομέα ή κλάδο, αλλά όταν πρόκειται για τεχνητή νοημοσύνη, ένα ευρύ φάσμα εταιρειών εμπλέκονται σε πτυχές της δημιουργίας υποδομών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που παρέχουν το υλικό που απαιτείται για την υποστήριξη της υλοποίησης των μονάδων επεξεργασίας γραφικών της Nvidia από κέντρα δεδομένων, μαζί με υπηρεσίες cloud, άλλο λογισμικό και διαχείριση ενέργειας.

Έτσι, η νέα μας οθόνη μετοχών ξεκινά με τις συμμετοχές οκτώ διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων που ακολουθούν διάφορες προσεγγίσεις για την παρακολούθηση μετοχών εταιρειών που αναμένεται να επωφεληθούν από την εφαρμογή AI. Εάν το χαρτοφυλάκιο ενός ETF σταθμίζεται με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, η Nvidia είναι πιθανό να είναι η μεγαλύτερη συμμετοχή του, επομένως αναφέρεται το ποσοστό της θέσης Nvidia κάθε αμοιβαίου κεφαλαίου. Τα ισοσταθμισμένα αμοιβαία κεφάλαια (ή εκείνα με ανώτατα όρια στάθμισης) εξισορροπούνται περιοδικά, επομένως η πρόσφατη ανατίμηση των τιμών θα αυξήσει τη στάθμιση ορισμένων συμμετοχών μέχρι την επόμενη εξισορρόπηση.

Nvidia Nvidia

Αν προσθέσουμε τις συμμετοχές των οκτώ ETF και αφαιρέσουμε τα διπλότυπα, θα μείνουμε με μια παγκόσμια ομάδα 339 μετοχών. Περιορίσαμε τη λίστα σε 198 εταιρείες που έχουν κεφαλαιοποίηση αγοράς τουλάχιστον 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και καλύπτονται από τουλάχιστον 10 αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet.

Ακολουθούν οι υπόλοιπες 20 εταιρείες με τουλάχιστον 80% αξιολογήσεις αγοράς ή ισοδύναμες μεταξύ των αναλυτών και των οποίων οι μετοχές έχουν το υψηλότερο δυναμικό ανόδου 12 μηνών που υπονοείται από τους στόχους τιμών συναίνεσης:

Nvidia Nvidia Nvidia

Εάν μια εταιρεία έκανε τη λίστα κάτω από ένα εκτός ΗΠΑ ticker όπου είναι τοπικά εισηγμένη, αλλά έχει επίσης αμερικανική απόδειξη αποθετηρίου εισηγμένη στις ΗΠΑ, έχουμε συμπεριλάβει μόνο την ADR σε αυτόν τον πίνακα.

πηγή:www.marketwatch.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο