21.3.2024- ΑΝ@λήτης: Καλύτερα είναι να είμαστε το μεγάλο ψάρι στην γυάλα…- Πάει περίπατο το απόρρητο συναλλαγών

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ:
Επανειλημμένως είχα σχολιάσει πριν από αρκετό καιρό ότι καλύτερα είναι να είμαστε το μεγάλο ψάρι στην γυάλα, παρά το μικρό ψάρι στον ωκεανό και ήρθε η χτεσινή αρθρογραφία να ενισχύσει την εκτίμησή μου
  • Παραμένω της άποψης και συντάσσομαι απόλυτα με τον φίλο Γ. Κατικά ότι ας πηγαίνουν καλά οι εταιρείες και ας βγάζουν νούμερα και ας διαπραγματευόμαστε υπό οποιοδήποτε καθεστώς. Νούμερα, νούμερα και μόνο νούμερα…
ΠΕΙΡ:
Άλλη μια ψυχρολουσία επιφύλασσε χτες για τους νεοεισελθόντες μετόχους, η ανακοίνωση της Goldman Saachs, η οποία σχεδόν μηδένισε την θέση της στην μετοχή, ακολουθώντας το ΤΧΣ και το fund Helicon.
  • Χωρίς να αποκλείεται το σενάριο να επανέλθουν και να επαναγοράσουν τις πωληθείσες μετοχές χαμηλότερα, ασφαλώς και η αύξηση της διασποράς, σε πολλά ‘αδύναμα’ χέρια (ιδιώτες επενδυτές)  θα αποτελεί εφεξής ανασταλτικό παράγοντα στην όποια ανοδική κίνηση. Είχαμε χθες μία δυνατή αντίδραση αλλά το ζητούμενο είναι το αποδώ και πέρα.
ΕΤΕ:
Πρόταση για πρόωρη αποπληρωμή ομολόγου ύψους €400 εκ. με λήξη το 2029 υπέβαλε η Τράπεζα με τιμή 101,4.
  • Με το κουπόνι να ανέρχεται στο 8,25% και τα επιτόκια να αναμένονται πτωτικά, δύσκολα βλέπω να γίνεται δουλειά εκτός και εάν αυξηθεί το τίμημα!!
Lamda:
Είδε και απόειδε το ανεξάρτητο μέλος του ΔΣ και στο τέλος έκλεισε την σημαντική θέση που είχε στην μετοχή μέσω ΧΠΑ (600 συμβόλαια), την οποία και διατηρούσε εδώ και καιρό.
  • Λέτε να ξεκολλήσει κάποτε η μετοχή;

εταιρείες

ΑΡΑΙΓ:
Πάει περίπατο το απόρρητο συναλλαγών, καθώς με την λήξη της χτεσινής συνεδρίασης, ανακοινώθηκαν ο αγοραστής και ο πωλητής του πακέτου, ενώ ακόμα δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση.
  • Από την στιγμή που δεν έχουν πρόβλημα οι συναλλασσόμενοι, εμάς δεν μας πέφτει λόγος…

Ο ΑΝ@λήτης

  • εταιρείες

***

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

 

***

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο