21.5.2024- ΧΑ: Μάλλον δεν έχουν ιδέα τι έρχεται…- Σχόλια, παρατηρήσεις, εκτιμήσεις…

μετοχή
 • Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι υποκειμενικοί με τον εαυτό τους και αντικειμενικοί με τους άλλους -τρομακτικά αντικειμενικοί μερικές φορές.
 • Όμως σκοπός είναι να είμαστε αντικειμενικοί με τον εαυτό μας και υποκειμενικοί με τους άλλους
 • Οι άνθρωποι απαιτούν ελευθερία λόγου σαν αντιστάθμισμα στην ελευθερία σκέψης, που σπάνια χρησιμοποιούν.
 • ΝΑ ΣΑΣ γράφω τώρα για τον ΜΥΤΙΛ, ΤΕΝΕΡΓ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΜΠΕΛΑ, ΜΟΗ κλπ , για να είμαι δηλαδή της… μοδός, τι να σας πω;;; Τα έγραφα πριν 10πλασιαστούν και βάλε. Οταν οι υπόλοιποι είχαν ρίξει μαύρη πέτρα πίσω τους γιατί δεν είχε… ψητούλι… Ελάχιστοι ασχολούνταν και τους γνωρίζω πολύ καλά… (Ο πολύ δυνατός συνεργάτης του Wiseman, o AN@λήτης, ο Μάνος Χατζηδάκης, ο Γιώργος Κατικάς και μερικοί -ελάχιστοι- που δεν μου έρχονται πρόχειρα στο νου)…***

ΧΑΑ

ΟΑΚ: Όσοι εκτιμούν ότι το ΧΑΑ είδε τα υψηλά του για τα επόμενα 2 έτη μάλλον δεν έχουν ιδέα τι έρχεται. Πάντα βέβαια, υπό την προϋπόθεση αποφυγής κάποιας κρίσης εισαγόμενης. Προσοχή λοιπόν στα δέντρα αλλά κοιτάξτε και λιγάκι το δάσος, γιατί θα χαθείτε και θα βρεθείτε εν μέσω ράλι να κοιτάτε τον μουτζούρη που έχετε φορτωθεί και δεν λέει να σηκώσει κεφάλι. 

 • Σε αντίθεση με την πλειοψηφία του κόσμου ίσως και των αναλυτών, επιμένω στο Δάσος αντί για το Δέντρο γιατί καλά τα τεχνικά σήματα, τα βραχυπρόθεσμα trades και τα σε εξέλιξη deals ( όπως και τα όνειρα μερικών για turn around stories ) αλλά όσοι επέμειναν στο δέντρο και χάσανε το δάσος δυστυχώς δεν ακολουθήσανε την πορεία προς τις 1.500 μονάδες.   

ΧΑΑ

 1. ΔΕΗ (την προσεχή διετία θα τραβήξει για τα.. 21 και δεν θα καεί) 
 2. ΒΙΟΧΑΛΚΟ (ο Όμιλος, σε σχέση με την υπόλοιπη Αγορά, είναι σημαντικά υποτιμημένος)
 3. ALPHA BANK (Η ελκυστικότερη χρηματοοικονομικά του κλάδου της)
 4. PIRAEUS BANK (Aνεπανάληπτη συσσώρευση διαρκείας 2,5 μηνών)

ΧΑΑ

ΧΩΡΑ ΑΠΟΔΟΣΗ % Spread vs BUND
ΕΛΛΑΔΑ 3,48 +0,98
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 3,13 +0,63
ΙΣΠΑΝΙΑ 3,27 +0,77
ΙΤΑΛΙΑ 3,80 +1,30
 • ΔΕΥΤΕΡΑ 20/5
ΧΩΡΑ ΑΠΟΔΟΣΗ % Spread vs BUND
ΕΛΛΑΔΑ 3,52 +0,99
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 3,14 +0,61
ΙΣΠΑΝΙΑ 3,29 +0,76
ΙΤΑΛΙΑ 3,82 +1,29

 

ΧΑΑ

Ο νέος κανονισμός για το Χρηματιστήριο Αθηνών – Η εισαγωγή, η διασπορά, οι διαγραφές και τα χρονοδιαγράμματα

ΧΑΑ

Optima Bank (αποτελέσματα Q1:23): Ενα ισχυρό σύνολο με καθαρά κέρδη €32,7 εκατ. (+77,7%)

ΧΑΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ: Ώρες-ώρες νομίζω ότι το ταμπλό του Χ.Α.Α. παίρνει γραμμή από το Χ.Τ.Τ., το Χρηματιστήριο του Τζιμπουτί, της παραλιακής δηλαδή χώρας της ανατολικής Αφρικής.

 • …… Να λοιπόν ένας από τους πλέον σημαντικούς λόγους που “κάποιοι” με πάρα πολύ υψηλό growth αποφασίζουν να αλλάξουν Χρηματιστήριο από το να μείνουν στη ραθυμία του ελληνικού, όπου ένα μεγάλο ποσοστό των “εγχώριων” δεν ξέρουν καν ούτε προς τα που πέφτει
 • Ενώ ένα άλλο ποσοστό καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να καταπιεί είτε τον ανύπαρκτο ήλιο από την κατά φαντασία τους “φούσκα” ή να κόψει σύριζα μια για πάντα τα επενδυτικά φτερά του Έλληνα.

ΧΑΑ

Fourlis: Αύξηση εσόδων στα 122 εκατ. ευρώ- Μειώθηκαν οι ζημιές τριμήνου στα 2,5 εκατ. ευρώ έναντι 4,5 εκατ.

ΧΑΑ

Η μετοχή της Viohalco ΒΙΟ έκλεισε στα 6,50 ευρώ με άνοδο 3,01%, διατηρώντας την βραχυπρόθεσμη ανοδική της τάση, καθώς και το σήμα αγοράς. Η αντίσταση βρίσκεται στα 6,58 ευρώ και η στήριξη στα 5,90 ευρώ, με τις εισροές στην μετοχή να πραγματοποιούν αύξηση. Μ.Ο όγκου τριών μηνών 154,0 χιλ. τεμάχια.

Η μετοχή διατηρεί την βραχυπρόθεσμη ανοδική της τάση, προϊδεάζοντας για ακόμη υψηλότερες τιμές, καθώς στην συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής (17/5) πραγματοποίησε «golden cross», δηλαδή την ανοδική διάσπαση του ΚΜΟ200 ημερών (5,73 ευρώ) από τον εκθετικό ΚΜΟ50 ημερών (5,80 ευρώ), αναμένοντας μεσοπρόθεσμα υψηλότερα επίπεδα.

 • ΧΑΑΑπόδοση μηνός +16,28%
 • Απόδοση 3μηνου +8,88%
 • Απόδοση 6μηνου +18,40%
 • Απόδοση από 1/1 +23,57%
 • Απόδοση 52 εβδομάδων +32,11%
 • Μέγιστη τιμή 52 εβδ. 7,13 ευρώ
 • Ελάχιστη τιμή 52 εβδ. 4,44 ευρώ

Ιδία Κεφάλαια: 1,67 δισ. ευρώ (οικονομικά στοιχεία χρήσης 2023)

 • BV 6,47
 • P/BV 1,0
 • P/Ettm 34,95
 • EV/EBITDA6,62
 • EV/Sales* 0,56
 • Καθαρός Δανεισμός/EBITDA3,49

Ελεύθερες ταμειακές ροές: 280,87 εκατ. ευρώ την οικονομική χρήση του 2023, από -303,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

 • Ξένα/Ιδία 2,36
 • ROE +2,88%
 • ROA +0,81%
 • Δείκτης Φερεγγυότητας* 30,35%
 • Συντελεστής Μόχλευσης* 52,76%
 • FCF Yield* 16,67%

Κεφαλαιοποίηση: 1,68 δισ. ευρώ

ΧΑΑ

“ΠΟΛΥΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΝ” (ΚΑΙ) ΧΘΕΣ ΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΣΤΟ ΤΑΜΠΛΟ 

ΧΑΑ

ΧΑΑ

Wall Street (Τρίτη 21.5.2024): Νέα ιστορικά υψηλά- Σχόλια, παρατηρήσεις, εκτιμήσεις, ειδήσεις και στατιστικά

ΧΑΑ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ… ΞΕΧΑΣΙΑΡΗΔΕΣ: ΣΗΜΕΡΑ  τα πρώτα τρίμηνα τους οι ΕΛΧΑ & Infoquest ΚΑΙ ΤΗΝ Πέμπτη οι Lavipharm & Ideal

 1. ΣE ΗΜΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ παραμένουν στο ταμπλό το 50% των μετοχών των εισηγμένων εταιρειών του. Αρκεί η πώληση ελάχιστων τεμαχίων για να συνθλίβονται μετοχικές αξίες, με τις διοικήσεις των εταιρειών τους να σφυρίζει κλέφτικα.
 2. ACAG: Ωραία μας την έφεραν με το placement και όχι μόνον με αυτό. Καλά να μας τα κάνουν, αλλά δεν είναι λίγοι και εκείνοι που έχουν γαϊδουρινή υπομονή.
 3. ΕΚΤΕΡ: Κάθε ανοδική αντίδραση απαντάται με συνεχείς πωλήσεις. Το ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ ουκ ανδρός σοφού, αλλά ας είμαστε προσεκτικοί. Είναι τέτοια η συμπεριφορά της μετοχής που μας βάζει σε υποψίες. Μακάρι να μην τις είχαμε. Φύλαγε τα ρούχα σου όμως, για να έχεις τα μισά.
 4. ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΑ ΜΑΣ 
 • Πέντε συνεχόμενες πτωτικές και 8 πτωτικές στις τελευταίες 9 συνεδριάσεις για ΕΚΤΕΡ (-1,06%).
 • Τρεις οι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις για ΦΒΜΕΖΖ (-1,11%), ΣΑΝΜΕΖΖ (-2,70%) και ΠΡΟΦ (-2,69%) και τέσσερις οι συνεχόμενες πτωτικές για ΚΑΙΡΟΜΕΖΖ (-1,47%) και ΓΚΜΕΖΖ (-0,67%).

ΧΑΑ

THE (21) BILLIONAIRES‘ CLUB

ΧΑΑ

****

ΟΙ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ του 2024

 1. ΚΑΙΡΟΜΕΖΖ (+121,43%)
 2. ΚΟΥΑΛ (+111,84%),
 3. ΝΤΟΤΣΟΦΤ (+91,04%),
 4. ΦΒΜΕΖΖ (+88,54%),
 5. MONTA (+78,01%),
 6. ΞΥΛΠ (+71,08%),
 7. ΣΑΝΜΕΖΖ (+63,48%).
 8. ΟΠΤΙΜΑ (51,49%)
 9. ΤΙΤΑΝ (+47,42%)
 10. ΑΤΕΚ (+41,61%)
 11. ΣΑΡΑΝΤΗΣ (+37,2%)
 12. ΔΟΜΙΚΗ (+33,83%)
 13. ΕΤΕ (+32,24%)
 14. ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ (+31,45%)

ΧΑΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:

 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

Η αγορά θέλει καθημερινή πολύωρη ενασχόληση, όποιος δεν μπορεί να την μελετά και να την παρακολουθεί τότε πολύ δύσκολα θα βγει στο τέλος κερδισμένος από αυτήν. Απαιτείται πολύ διάβασμα, διεισδυτικότητα στις λεπτομέρειες και στα ψιλά γράμματα που κρύβουν οι χρηματοοικονομικές καταστάσεις που δημοσιεύουν οι εταιρείες.

 • Χρειάζονται συχνά γρήγορες κινήσεις, ρευστοποιήσεις θέσεων ακόμα και με ζημιά (για να προλάβουμε πολύ μεγαλύτερη αργότερα), όχι κυνήγι του υποσχόμενου εύκολου κέρδους που δεν (υπο)στηρίζεται από πουθενά και μία ροπή προς τα Θεμελιώδη της κάθε υπό εξέταση περίπτωσης.

ΑΓΟΡΑ Χ.Α: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ 

 1. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΧΡΗΣΗ Stop Loss
 2. ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΚΕΡΔΩΝ ΕΦΟΣΟΝ ΕΥΝΟΕΙ Η ΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΜΤΧ
 3. ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΤΙΜΕΣ
 4. Αγοράζουμε μόνον σε πτωτικά γυρίσματα την μετοχή που μας ενδιαφέρει…

ΣΧΟΛΙΟ: Στις αγορές δεν χωρούν συναισθηματισμοί, δεν είναι ποδοσφαιρικές ή αθλητικές ομάδες για να μην αλλάζουμε τις… αγάπες μας. Οι μετοχές είναι αναλώσιμες… Και Long θα βγεις και Short θα γίνεις, αν το επιβάλλουν ή συνηγορούν σε κάτι τέτοιο οι συνθήκες.

****

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα + το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

ΧΑΑ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο