21.5.2024-ΧΑ: Σκέψεις, παρατηρήσεις και σχόλια από τον Contrarian

ΓΡΑΦΑΜΕ στις 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2023 – προ εορτής και όχι κατόπιν…
ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ τι… διανοητική πείνα έχει πέσει για να ξεπουλιούνται μετοχές σε τιμές ισοπέδωσης και κάτω. Μέχρι και τα παλαιά θεμέλια έχουν βάλει στο μάτι.
ΚΑΙ ΜΗΝ μας πουν ότι δεν υπάρχουν κεφάλαια. 
 • Εδώ, για τα εταιρικά ομόλογα, σου εύρισκαν όσα δισ. ήθελες. Και φυσικά για όλες τις ΑΜΚ των Λατρεμένων. Αλλά για το υγιές κομμάτι του Χ.Α ούτε καν 100 εκατ. ευρώ βρε παιδιά;; Η μεγαλύτερη γάγγραινα του Χ.Α., τους ξέρουμε όλοι μας… Ελληνες θεσμικάριοι το όνομα τους.

***

Συνεχίζουν το τροπάριο της συνάρτησης του Χ.Α.Α με τις μεγάλες ξένες αγορές. Μια χρηματιστηριακή αγορά αξίας ούτε καν 90 δισ. ευρώ που συγκριτικά είναι κυριολεκτικά σαν μία κόκκος στην έρημο της Σαχάρας, θα επηρεαστεί – λέει – από τις συμπεριφορές τους.

 • Οταν μία μεσαίου μεγέθους εταιρεία των ΗΠΑ με P/e 200 αποτιμάται 2 και 3 φορές όσο το ΧΑΑ, όταν η συντριπτική πλειοψηφία των μετοχών τους δεν ξέρει τι θα πει κέρδος, όταν οι χρηματοοικονομικοί δείκτες τους αναφέρονται στο ΥΠΕΡΠΕΡΑΝ etc etc…  Aλλά αφού μπορούν και σας πείθουν με γειά τους και χαρά τους…

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ: Ετσι μου έρχεται να φύγω για το Λονδίνο, να δω δύο άντε το πολύ τρεις Fund managers και να τους εξηγήσω δύο, άντε τρία το πολύ φωνήεντα. Να στο κάνουν το ΧΑΑ τούρμπο…

 • ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙΣ να καταλάβουν ότι υπάρχουν στην Ελλάδα κι άλλες εταιρείες από αυτές που τους πλασάρουν, με απίστευτους συγκριτικά και αναλογικά (να μην το ξεχνάμε αυτό) δείκτες εντελώς παρατημένες… Και να στο σηκώσουν το… μαγαζάκι στον αέρα!

****

ΠΡΙΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ και κάτι…ψιλά

TETAΡTH 5 MAIOY 2021- H ΔΕΚΑΔΑ για τους μικροεπενδυτές φίλους αναγνώστες μας
 1. ΒΥΤΕ, και + 64% έκτοτε
 2. ΚΟΡΔΕ, και + 37,7% έκτοτε
 3. ΙΛΥΔΑ, και + 49,1% έκτοτε
 4. ΓΕΒΚΑ, και +52,2% έκτοτε + 3 διανομές μερισμάτων περί το +80% συνολικά.
 5. ΙΝΤΕΚ, και +160%  έκτοτε +ΑΜΚ που την ανεβάζει αρκετά υψηλότερα
 6. ΕΛΤΟΝ, και + 11,4% έκτοτε
 7. ΔΟΜΙΚΗ, και + 776% έκτοτε
 8. ΜΟΝΤΑ, και +695%  έκτοτε
 9. ΕΣΥΜΒ, και + 202% έκτοτε +ΑΜΚ που την ανεβάζει αρκετά υψηλότερα
 10. ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ… και +53,6% έκτοτε
 11. ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: +64,88%
Η ΣΕΙΡΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ είναι τυχαία…

*****

Η ΑΓΟΡΑ θα κάνει πάντα τα δικά της: Μπροστά της είμαστε νάνοι ή μάλλον μυρμηγκάκια. Μην παίρνoυν ψηλά τον αμανέ οι αυτοθαυμαζόμενοι και οι σταλεγάκηδες… Μαγκιές, μόνον όταν τρίζει το ταμπλό… Τότε δηλαδή που τρέχουν να κρυφτούν στα λαγούμια τους… (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ)

ΠΡΟΣΟΧΗ – ΓΙΑ ΝΕΟΣΣΟΥΣ του σπόρ: ΝΑ ΑΓΝΟΕΙΤΕ τα αναγραφόμενα σε Forum, σε παρασκηνιακές στήλες κλπ όπου χωρίς να δίνουν κάποια εξήγηση εκθειάζουν και υπερθεματίζουν ό,τιδήποτε πετάει… Ρωτήστε ανθρώπους που εμπιστεύεστε, πιο έμπειρους από σας και που έχουν πληρώσει υψηλά δίδακτρα μέχρι να σταθούν στα δικά τους πόδια…

 • Πριν ξεκινήσετε να επενδύετε, πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν ορισμένους παράγοντες. Θα ήταν χρήσιμο να σκεφτείτε το μέγεθος του κινδύνου που είστε πρόθυμοι να αναλάβετε και ποια προϊόντα ταιριάζουν στις γνώσεις σας. Επιπρόσθετα, δεν συνιστάται η επένδυση χρησιμοποιώντας χρήματα τα οποία ενδεχομένως να χρειαστείτε βραχυπρόθεσμα ή η ανάληψη θέσεων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν οικονομικές δυσχέρειες. Τα πάντα ξεκινούν από την απόφαση του τι είδους επενδυτής θέλετε να είστε.

ΟΤΕ: Μετά το χρηματιστηριακό Big Bath (παράφραση Λογιστικού τρίκ) μας λένε ξαφνικά ξυπνά ο γίγαντας ! Και δώσε ριπόρτς λες και ο ΟΤΕ είναι καμία τριτοδεύτερη εταιρεία που δεν της δίνουμε σημασία, κανένα αουτσάιντερ που δεν μπορούμε κάν απο τον εταιρικό τίτλο να καταλάβουμε τι εμπορεύεται.

 • Ολα για να έρθει ο νέος, ο ευλογημένος μάνατζερ, για να έχει να λέει από τα 14 στα 18 τον πήγα με τις πρωτοβουλίες και την καθοδήγησή μου. ΟΧΙ Κύριοι δε θα μας τρελάνετε!Γνωρίζουμε πολύ καλά, τι ήταν και είναι ο ΟΤΕ, αλλά κάποιοι άλλοι τον κοίμιζαν, δε κοιμήθηκε από εμάς ούτε μόνος του…

18.12.2023- ΧΑΑ: Οι (7) κορυφαίες επιλογές από τον Contrarian

 1. ELVALXALKOR +10,53%
 2. AUTOHELLAS -2,3%
 3. PERFORMANCE +52,8%
 4. AEGEAN AIRLINES +20,2%
 5. OTE  +8,5%
 6. AUSTRIA CARD -2%
 7. SPACE  +3,5%
 8. GENIKOS DEIKTHS +14,92%

***

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΚ – ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ, τουτέστιν ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ

OAK: Παιδιά χωρίς να στοχοποιήσω κανέναν αλλά στο Χρηματιστήριο για να βγάλετε κέρδη θέλει ψυχική υγεία, ηρεμία και να περνάτε όμορφα. Αν δεν μπορείτε ή κουβαλάτε πολλά στο κεφάλι από το παρελθόν σας καλό θα ήταν να απέχετε.

 • Γκρίνιες, μουρμούρες, κατηγορίες και γενικά κακή διάθεση και συμπεριφορά σας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε λάθη = ΖΗΜΙΕΣ.
Τα γράφω απλά γιατί μερικοί νομίζουν ότι κάτι κερδίζουν λέγοντας την στους άλλους ή συμπεριφέρονται εσφαλμένα. Σχετικά δε, με το ποιός την έχει πιο μεγάλη να παραπέμψω στις ιστορικές και πλέον συλλεκτικές ταινίες του Γκουσγκούνη.

μετοχές

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο