22.4.2024- Σχόλιο Αγοράς: Η μεταβλητότητα αναμένεται να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. (από τον Νίκο Καυκά)

Σχόλιο Αγοράς

Με κέρδη έκλεισε την Παρασκευή ο ΓΔΧΑ, αλλά η εβδομάδα παρέμεινε με αρνητικό πρόσημο έναντι της προηγούμενης. Στην Ευρώπη η εικόνα ήταν μικτή, ενώ σημαντικές απώλειες είδε ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq με την Nvdia να χάνει 10 ποσοστιαίες μονάδες.

Σε διεθνές επίπεδο βαρύτητα θα δοθεί, αυτή την εβδομάδα, στα εταιρικά αποτελέσματα των κολοσσών της τεχνολογίας, μεταξύ άλλων. Meta Platforms ανακοινώνει την Τετάρτη, ενώ  Microsoft και Google την Πέμπτη, αλλά θα δημοσιεύσουν επίσης και οι MerckCaterpillarValeroChevronExxon Mobil στο τέλος της εβδομάδας.

Η σημερινή ατζέντα περιορίζεται κυρίως στην καταναλωτική εμπιστοσύνη Απριλίου (αρχική μέτρηση)της Ευρωζώνης, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι θα υπάρξει και ομιλία της κ. Λαγκάρντ σήμερα το απόγευμα.

Στο γεωπολιτικό μέτωπο, πρέπει να σημειώσουμε ότι ξεκινούν σήμερα οι κοινές ασκήσεις πολέμου Φιλιππίνων και ΗΠΑ κοντά στην Ταιβάν και στην Νότια θάλασσά της Κίνας.

Στο εσωτερικό, θα πυκνώσουν τα εταιρικά αποτελέσματα του 2023, ενώ ο Μυτιληναίος ανακοινώνει το Α΄ τρίμηνο του 2024 την Πέμπτη.

Σημαντική προϋπόθεση για την επαναφορά του ΓΔΧΑ σε βραχυπρόθεσμη ανοδική τροχιά αποτελεί η ανοδική διάσπαση των 1430 μονάδων. Ωστόσο, η μεταβλητότητα αναμένεται να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Με εκτίμηση,

NIKOΣ ΚΑΥΚΑΣ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο