22.5.2024- ΧΑ: Η κάθε υποχώρηση είναι φυσιολογική και υγιής- Σχόλια, παρατηρήσεις, εκτιμήσεις…-

άνοδο
SΟLIDUS SEC: Οι Ελληνικές Τράπεζες έχουν στηρίξει την τελευταία άνοδο του Χρηματιστήριου, μαζί με άλλους 4 τίτλους της βαριάς Βιομηχανίας της Χώρας. Η άνοδος δεν έχει ακόμα περάσει σε όλο το ταμπλό και αυτό είναι το ζητούμενο για το επόμενο διάστημα.
 • Θα δούμε κάποια στιγμή ράλι και σε αυτές τις μετοχές, ή θα εφαρμοστεί το ‘sell in May and go away’; Όσο ο Γενικός Δείκτης διατηρείται υψηλότερα του 1460±, η μεγάλη εικόνα δεν αλλάζει. Η κάθε υποχώρηση είναι φυσιολογική και υγιής. Δίνει την δυνατότητα αναδιαρθρώσεων και νέων τοποθετήσεων”, σημειώνει το τμήμα ανάλυσης της.

ΜΑΝΟΣ Χατζηδάκης (Beta Sec.): Το να πραγματοποιεί μια Εταιρεία κάθε χρόνο κέρδη δημιουργεί μια βεβαιότητα στους μετόχους της για τη βιωσιμότητα της, την ικανότητα του management και την ανταμοιβή σε μερίσματα.

 • Τα μερίσματα δεν έρχονται πάντα, αφού οι καταστάσεις μπορεί να επιβάλλουν μια συντηρητική πολιτική στο ταμείο, υπάρχει ωστόσο η υπόσχεση ότι ακόμα και αν τα πράγματα στραβώσουν στην επόμενη χρήση, η ανταμοιβή μπορεί να είναι υψηλότερη. Και αυτή η στάση δημιουργεί μετόχους/επενδυτές οπαδούς.

άνοδο

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ@euro2day.gr: Την ώρα που η Εγχώρια Χρηματιστηριακή Αγορά αναζητεί τον επόμενο ανοδικό καταλύτη, το placement μετοχών της Μυτιληναίος, ήλθε λίγο μετά τη διάθεση μετοχών Jumbo από τον Απόστολο Βακάκη, τραβώντας νέα ρευστότητα από τα χαρτοφυλάκια που θέλουν να τοποθετηθούν στο Χ.Α. και μάλιστα σε τόσο κοντινό διάστημα.

 • Και στις δύο περιπτώσεις οι μεγαλομέτοχοι, αξιοποιώντας την υψηλή ζήτηση, έδωσαν παραπάνω μετοχές από αυτές, που έβγαλαν αρχικά προς διάθεση.

Από την πλευρά των αγοραστών, ο επενδυτικός ορίζοντας είναι μακροπρόθεσμος (long only funds).

 • Μένει να φανεί αν οι κινήσεις των βασικών μετόχων, είναι ένδειξη βραχυχρόνιας κορύφωσης του τελευταίου ανοδικού κύματος, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

άνοδο

 1. ΔΕΗ (την προσεχή διετία θα τραβήξει για τα.. 21 και δεν θα καεί) 
 2. ΒΙΟΧΑΛΚΟ (ο Όμιλος, σε σχέση με την υπόλοιπη Αγορά, είναι σημαντικά υποτιμημένος)
 3. ALPHA BANK (Η ελκυστικότερη χρηματοοικονομικά του κλάδου της)
 4. PIRAEUS BANK (Aνεπανάληπτη συσσώρευση διαρκείας 2,5 μηνών)

άνοδο

άνοδο

ΧΩΡΑ ΑΠΟΔΟΣΗ % Spread vs BUND
ΕΛΛΑΔΑ 3,51 +0,97
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 3,17 +0,63
ΙΣΠΑΝΙΑ 3,31 +0,76
ΙΤΑΛΙΑ 3,83 +1,29
 • ΤΡΙΤΗ 21/5
ΧΩΡΑ ΑΠΟΔΟΣΗ % Spread vs BUND
ΕΛΛΑΔΑ 3,48 +0,98
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 3,13 +0,63
ΙΣΠΑΝΙΑ 3,27 +0,77
ΙΤΑΛΙΑ 3,80 +1,30
 • ΔΕΥΤΕΡΑ 20/5
ΧΩΡΑ ΑΠΟΔΟΣΗ % Spread vs BUND
ΕΛΛΑΔΑ 3,52 +0,99
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 3,14 +0,61
ΙΣΠΑΝΙΑ 3,29 +0,76
ΙΤΑΛΙΑ 3,82 +1,29

 

άνοδο

Autohellas: Προσοχή στον τίτλο της που συμπλήρωσε οκτώ συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις και αυτό μόνο θετική ένδειξη δεν αποτελεί, καθώς αναμένεται η ανακοίνωση της νέας σύνθεσης του δείκτη FTSE25. Το πρώτο 3μηνο που δημοσίευσε χθες σε μικρογραφία ήταν αρκούντως ικανοποιητικό με μία πρόχειρη ματιά.

άνοδοάνοδο

άνοδο

Όμιλος Autohellas Οικονομικά Στοιχεία Α’ Τριμήνου 2024 – Aύξηση 6% στα κέρδη και 8% στα ebitda

άνοδο

ΕλβαλΧαλκόρ: Οργανική κερδοφορία και μείωση του καθαρού δανεισμού, αλλά πλήγμα στα κέρδη από τη μείωση στις τιμές των μετάλλων

άνοδο

Όμιλος Quest- Α’ 3μηνο: Οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση 6%, μειώθηκαν 14,9% τα καθαρά κέρδη

άνοδο

Η μετοχή της OPAP ΟΠΑΠ έκλεισε στα 14,88 ευρώ με πτώση 1,98%, διατηρώντας την βραχυπρόθεσμη πτωτική της τάση, καθώς και το σήμα πώλησης. Η αντίσταση βρίσκεται  στα 15,03 ευρώ με την επόμενη στα 15,90 ευρώ και η στήριξη στα 14,53 ευρώ, με τις εκροές στην μετοχή να καταγράφουν αύξηση. Μ.Ο όγκου τριών μηνών 424,0 χιλ. τεμάχια.

άνοδο

Πτωτική παραμένει η βραχυπρόθεσμη τάση για την μετοχή, η οποία ολοκλήρωσε κάτω από το όριο της υπερπουλημένης ζώνης, αυξάνοντας τις πιθανότητες για αντίδραση στις επόμενες συνεδριάσεις.

άνοδο

 • Απόδοση μηνός -9,43%
 • Απόδοση 3μηνου -7,92%
 • Απόδοση 6μηνου +2,55%
 • Απόδοση από 1/1 -3,19%
 • Απόδοση 52 εβδομάδων -6,53%
 • Μέγιστη τιμή 52 εβδ. 17,35 ευρώ
 • Ελάχιστη τιμή 52 εβδ. 14,45 ευρώ

Ιδία Κεφάλαια: 740,65 εκατ. ευρώ (οικονομικά στοιχεία χρήσης 2023)

 • BV 2,04
 • P/BV 7,30
 • P/Ettm 13,29
 • EV/EBITDA7,67
 • EV/Sales* 2,68
 • Καθαρός Δανεισμός/EBITDA* 0,27

Ελεύθερες ταμειακές ροές: 497,92 εκατ. ευρώ την οικονομική χρήση του 2023, από 637,0 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

 • Ξένα/Ιδία 1,79
 • ROE +55,13%
 • ROA +19,44%
 • Δείκτης Φερεγγυότητας* 45,92%
 • Συντελεστής Μόχλευσης* 21,20%
 • FCF Yield* 9,04%

Κεφαλαιοποίηση: 5,5 δισ. ευρώ

άνοδο

“ΠΟΛΥΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΝ” (ΚΑΙ) ΧΘΕΣ ΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΣΤΟ ΤΑΜΠΛΟ 

άνοδο

άνοδο

TITC: Τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε η μετοχή της ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές σε νέα ιστορικά υψηλά από τότε που άλλαξε έδρα, ή σε υψηλά 16,5 ετών.

Eurobank Equities: Καθώς πλησιάζει η εισαγωγή της Θυγατρικής σε Χρηματιστήριο στις ΗΠΑ, αναμένουμε από την Αγορά να υιοθετήσει σταδιακά μια αθροιστική αποτίμηση στην μετοχή της TITC, κάτι που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας θα μπορούσε να βοηθήσει στην αποκρυστάλλωση αξίας >700 εκατ. ευρώ, ή 9 ευρώ/μετοχή

 • δεδομένων των χαμηλότερων ασφαλίστρων κινδύνου που συνδέονται σε Περιουσιακά Στοιχεία των ΗΠΑ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ αυξάνει την τιμή – στόχο για την TITC από τα 31,0000 στα 40,5000 ευρώ, με τη σύσταση να διατηρείται ΑΓΟΡΑ,
άνοδο
Από:@@@@@[email protected]
Προς:V Pap
Καλησπερα.. Εδω (ACAG) που πλεον υπαρχει death cross και εκοψε ο πενηνταρης τον 200αρη κατω, με συνεπεια μεσοπροθεσμα χαμηλοτερα επιπεδα δεν βλεπω να το γραφει καποιος απο αυτους που γραφουν καθημερινα στο σαιτ για τεχνικη αναλυση..
 • Σε αλλες μετοχες ειναι λαλιστατοι οταν συμβαινει αυτο…κορδελου, αλμυ, δρομ κλπ κλπ…αυριο  κατω απο το ψευτοplacement στα 6,00 ευρώ! Θα γελουσε  και ο κουλουράς απεναντι απο την Σοφοκλεους την παλια….Χαιρετώ…

άνοδο

m/m
Από:kde22ααα[email protected]
Προς:V Pap
Τετ 22 Μαΐ στις 2:12 μ.μ.

Καλησπερες απο το ωραιο Γυθειο που ηρθα μια βολτουλα για κατι δουλειες και απολαμβανω το χταποδακι μου….Πηρα σημερα 1500 τεμαχ  στα  6 ευρω το… μπαζοχαρτο … μονο και  μονο για τον rsi στην υπερπουλημενη ζωνη (και ας παει και λιγο παρακατω αν στραβωσει πολυ το χαα,) και την αντιδραση.. 6.50-6.60 στο δρομολογιο του  τα σκοτωσααα…

Παντως πρεπει να ειναι μεγαλος τζε@@@@ς ο μεγαλομετοχος..με κεφ@@@αα

άνοδο

 1. ΣE ΗΜΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ παραμένουν στο ταμπλό το 50% των μετοχών των εισηγμένων εταιρειών του. Αρκεί η πώληση ελάχιστων τεμαχίων για να συνθλίβονται μετοχικές αξίες, με τις διοικήσεις των εταιρειών τους να σφυρίζει κλέφτικα.
 2. ACAG: Ωραία μας την έφεραν με το placement και όχι μόνον με αυτό. Καλά να μας τα κάνουν, αλλά δεν είναι λίγοι και εκείνοι που έχουν γαϊδουρινή υπομονή.
 3. ΕΚΤΕΡ: Κάθε ανοδική αντίδραση απαντάται με συνεχείς πωλήσεις. Το ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ ουκ ανδρός σοφού, αλλά ας είμαστε προσεκτικοί. Είναι τέτοια η συμπεριφορά της μετοχής που μας βάζει σε υποψίες. Μακάρι να μην τις είχαμε. Φύλαγε τα ρούχα σου όμως, για να έχεις τα μισά.
 4. ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΑ ΜΑΣ 
 5. ΤΟ ΤΑΜΠΛΟ αρχίζει να διάκειται ευμενώς προς τους εν δυνάμει αγοραστές…
 6. Πωλήσεις από Ιδιωτική ΑΧΕ (ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ!!!) στην ACAG (-1,62%). Έξι συνεχόμενες πτωτικές και εννέα πτωτικές (!!!) στις τελευταίες δέκα συνεδριάσεις για ΕΚΤΕΡ (-2,27%).
 7. Πέντε οι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις για ΚΑΙΡΟΜΕΖΖ (-2,23%), ΓΚΜΕΖΖ (-2,58%) και ΙΛΥΔΑ (-0,90%) και τέσσερις συνεχόμενες πτωτικές για ΦΒΜΕΖΖ (-1,58%), ΣΑΝΜΕΖΖ (-2,92%), ΠΡΟΦ (-0,79%) και REALCONS (-0,51%). 
 8. Πτωτικό τρίο συμπλήρωσε η ΠΕΡΦ (-3,52%), που σήμερα διακίνησε και “πακέτο” 50000 τεμ. στα 6,95 ευρώ.

ΧΑΑ

THE (21) BILLIONAIRES‘ CLUB

άνοδο

****

άνοδο

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:

 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

Η αγορά θέλει καθημερινή πολύωρη ενασχόληση, όποιος δεν μπορεί να την μελετά και να την παρακολουθεί τότε πολύ δύσκολα θα βγει στο τέλος κερδισμένος από αυτήν. Απαιτείται πολύ διάβασμα, διεισδυτικότητα στις λεπτομέρειες και στα ψιλά γράμματα που κρύβουν οι χρηματοοικονομικές καταστάσεις που δημοσιεύουν οι εταιρείες.

 • Χρειάζονται συχνά γρήγορες κινήσεις, ρευστοποιήσεις θέσεων ακόμα και με ζημιά (για να προλάβουμε πολύ μεγαλύτερη αργότερα), όχι κυνήγι του υποσχόμενου εύκολου κέρδους που δεν (υπο)στηρίζεται από πουθενά και μία ροπή προς τα Θεμελιώδη της κάθε υπό εξέταση περίπτωσης.

ΑΓΟΡΑ Χ.Α: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ 

 1. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΧΡΗΣΗ Stop Loss
 2. ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΚΕΡΔΩΝ ΕΦΟΣΟΝ ΕΥΝΟΕΙ Η ΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΜΤΧ
 3. ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΤΙΜΕΣ
 4. Αγοράζουμε μόνον σε πτωτικά γυρίσματα την μετοχή που μας ενδιαφέρει…

ΣΧΟΛΙΟ: Στις αγορές δεν χωρούν συναισθηματισμοί, δεν είναι ποδοσφαιρικές ή αθλητικές ομάδες για να μην αλλάζουμε τις… αγάπες μας. Οι μετοχές είναι αναλώσιμες… Και Long θα βγεις και Short θα γίνεις, αν το επιβάλλουν ή συνηγορούν σε κάτι τέτοιο οι συνθήκες.

****

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα + το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

άνοδο

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο