23.5.2024-ΧΑ- ΑΝ@λήτης: Επιλεκτική πληροφόρηση ή παραπληροφόρηση- Επίκεινται κοσμογονικές αλλαγές, εάν εφαρμοστεί κατά γράμμα- Εάν δεν είσαι του συστήματος…

ΧΑ- ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Επιλεκτική πληροφόρηση ή παραπληροφόρηση τα 3μηνα ανακοινωθέντα αποτελέσματα της ΔΕΗ και του ΦΡΛΚ.
  • Τα αναλογούντα καθαρά κέρδη των μετόχων της ΔΕΗ είναι μειωμένα κατά 28%, ενώ υπάρχουν και αρκετά έκτακτα θετικά κονδύλια, ενώ ο Φουρλής μείωσε τις ζημίες και δεν βελτίωσε την κερδοφορία του, όπως γράφτηκε στην πλειοψηφία των ΜΜΕ. Το σωστό να λέγεται….
**
ΧΑ- PLACEMENTS: Όλα καλά, μπαίνουν μεγάλοι ποιοτικοί θεσμικοί, να μην υπήρχε και τόσο μεγάλο discount… Όσο να είναι προκαλoύνται αναταράξεις, με ρευστοποιήσεις σε άλλες μετοχές, λόγω και σταθμίσεων, ενώ προκύπτει και προβληματισμός στην αγορά.
  • Από την μια μπορεί να αυξάνονται οι σταθμίσεις σε δείκτες, από την άλλη όμως δίνεται μία ένδειξη για την αποτίμηση εκ μέρους των βασικών μετόχων των εταιρειών τους, ενώ καθίσταται εξαιρετικά κρίσιμος παράγοντας η συμπεριφορά των νέων μετόχων, σε περίπτωση που ‘στραβώσουν’ οι αγορές!!!
**
ΧΑ-Κανονισμός: Επίκεινται κοσμογονικές αλλαγές, εάν εφαρμοστεί κατά γράμμα!!! Προς το παρόν το ταμπλό δείχνει ότι είτε δεν έχει καταλάβει πολλά, είτε δεν πιστεύει ότι θα εφαρμοστεί ο νέος κανονισμός!!!! Με μια σύντομη μελέτη, εξαιρουμένης της ΕΝΑ, όπου είναι τελείως διαφορετικό το νομικό πλαίσιο  έχουμε τα εξής:
1) Επιτήρηση: Μπορεί στο παρελθόν πολλές εταιρείες να επανήλθαν σε κανονική διαπραγμάτευση, είτε επανακάμπτοντας λειτουργικά (ΜΕΝΤΙ, ΔΟΜΙΚ), είτε μέσω κουρεμάτων δανείων (ΣΙΔΜΑ, ΑΚΡΙΤ), είτε μέσω ΑΜΚ (ΕΣΥΜΒ, ΛΑΒΙ, ΠΡΕΜΙΑ, ΙΝΛΟΤ), ωστόσο με τα τωρινά δεδομένα,
  • η μόνη που μπορεί να σωθεί είναι η ΠΡΔ (πιθανότατα θα επανέλθει σύντομα σε κανονική διαπραγμάτευση) και ίσως η ΦΡΙΓΟ, εάν γίνει βέβαια θαύμα και γυρίσουν τα αποτελέσματα της FRIGO, σενάριο που συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες!!! Οι υπόλοιπες, σε ένα χρόνο από τώρα οδεύουν προς αναστολή διαπραγμάτευσης και εάν δεν κάνουν κάτι, μετά από 6+6 μήνες διαγράφονται!
2) Προς διαγραφή ή μετάταξη στην ΕΝΑ οδεύουν από 1/7/25, οι μετοχές με διασπορά κάτω του 10%: ΚΑΡΕΛ, ΑΣΤΑΚ, Prodea, Trastor και οριακά η ΑΤΤΙΚΑ (σίγουρα δεν πληροί το κριτήριο διασποράς του 15%) και
3) με την βασική παραδοχή ότι στα ποσοστά των βασικών μετόχων, θα συνυπολογίζονται και τα ποσοστά κάτω του 5% που ελέγχονται από μέλη της οικογένειας, κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να διευκρινιστεί, οι κάτωθι μετοχές δεν πληρούν τα κριτήρια διασποράς του 15% για κεφαλαιοποίηση άνω των €200 εκ. και του 25% για κεφαλαιοποίηση κάτω των €200 εκ.
  • Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν τα ΠΛΑΚΡ και στην δεύτερη οι κάτωθι: ΒΙΟΚΑ, ΑΒΕ, ΕΛΤΟΝ, ΚΛΜ, ΜΙΓ, ΜΟΝΤΑ, ΑΚΡΙΤ, ΑΛΜΥ, ΑΤΕΚ, ΒΟΣΥΣ, ΛΟΥΛΗ, ΔΑΙΟΣ, ΕΒΡΟΦ, ΚΤΗΛΑ, ΕΥΑΘ (!!!!), ΙΑΤΡ, ΚΕΚΡ, ΝΑΥΠ, ΜΑΘΙΟ, ΜΙΝ, ΜΟΥΖΚ, ΝΑΚΑΣ, ΦΛΕΞΟ, ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ.
Εάν δεν ενταχθούν στην κατηγορία υψηλής συναλλακτικής δραστηριότητας και δεν πληρούν τα κριτήρια διασποράς την 1/7/25, τότε οδεύουν προς επιτήρηση και εάν έχουν πέσει κάτω από 10%, σε αναστολή διαπραγμάτευσης. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τις ΑΕΑΑΠ.
**
ΑΔΜΗΕ: Όταν με τέτοιο νέο (πιθανή συμμετοχή κολοσσιαίου αμερικάνικου συνταξιοδοτικού fund) δεν μπορεί να ξεκολλήσει η μετοχή και παρατηρείται απίστευτη προσφορά μετοχών, τι να πει κανείς!!! Εάν δεν είσαι του συστήματος…
**
ΟΛΥΜΠ: Με μεγάλο ενδιαφέρον, πάντα βάση των δεδομένων, αναμένεται στις 28/5 η παρουσίαση της εταιρείας όπου αναμένεται να διευκρινιστούν πολλά πράγματα, σε σχέση με το Πόρτο Καρράς και με ένα μεγάλο αριθμό επενδυτικών σχεδίων που τρέχει ο όμιλος, τώρα που και το ταμείο κατακλύζεται από ρευστότητα.
**
CENTRIC: Μεγάλη ζημιά προκάλεσαν οι άτσαλες ρευστοποιήσεις εκ μέρους σημαντικού μετόχου με ποσοστό κάτω του 5%.
  • Πάντως η πολύ μεγάλη ΑΕΔΑΚ που πήρε θέση, δεν φαίνεται να ενίσχυσε στις θέσεις της και είναι αγορασμένη πάνω από τα €0,40.

Με τον τουρισμό να αναμένεται αυξημένος (ψυχαγωγία εν πλω, ξενοδοχεία και σκάφη διαθέτει ο όμιλος), την χαίνουσα πληγή (€300 χιλ. ετήσια ζημία) της Chicken Stories να έχει κλείσει και το μετοχικό χαρτοφυλάκιο να πηγαίνει λογικά πολύ καλά…

  • Η χρονιά αναμένεται πολύ καλή, με την μετοχή να παραμένει σημαντικά υποτιμημένη και την εισηγμένη να είναι αδάνειστη!!! Και έχουμε πάντα κατά νου, πιθανές εξελίξεις, σε σχέση με την CD Media!!! Θα προκύψει κάποιος καταλύτης να επανακάμψει το επενδυτικό ενδιαφέρον;;; Οψόμεθα..
**
ΠΛΑΘ: Επιτέλους κάτι σαν να κινείται… Ελπίζω να μην είναι μόνο για το μέρισμα…
**
ΙΝΛΙΦ: Ασφαλώς και με βάση τα προηγούμενα deals στον κλάδο, η μετοχή παρουσιάζεται πολύ φτηνή. Ωστόσο η προσφορά που εμφανίστηκε με προβλημάτισε και της έριξα και μια δεύτερη ματιά.
  • Με την επιφύλαξη ότι ο κλάδος είναι μία κατηγορία μόνος του από πλευράς ανάλυσης, καθώς απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις, σε λειτουργικό επίπεδο ήταν ζημιογόνος!!!! Ευελπιστώ ότι σχετίζεται με κάποιο έκτακτο γεγονός, όπως πλημμύρες. Δεκτή κάθε τεκμηριωμένη άποψη!!!!!
**
ΦΙΕΡ: Κανένα νέο ή ΤΕΛΟΣ;; Πάντως με βάση τα οικονομικά στοιχεία δεν υπήρχε κάτι τόσο τραγικό, εκτός και εάν ανακαλύφτηκαν σκελετοί….
ΧΑ
ΧΑ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο