24.5.2024- ΧΑ: Eυάγγελος δίκαια “μαινόμενος” εναντίον Ούρσουλα – ΔEH (Εκπληκτικό Management) ΕΛΒΑΛ ΧΑΛΚΟΡ (Μην Τσιμπάτε…) ΠΕΙΡΑΙΩΣ ( Θα γράψει νούμερα που δεν θα τα πιστεύετε)

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ – ΟΥΡΣΟΥΛΑ: Την εμμονή της προέδρου της Κομισιόν με την Ουκρανία ακόμη και σε υψηλού επιπέδου συναντήσεις με την ηγεσία της ευρωπαϊκής βιομηχανίας για τις προκλήσεις που αυτή αντιμετωπίζει, καυτηρίασε χθες στην εκδήλωση για τις ευρωεκλογές στο ΣΕΒ ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, περιγράφοντας συγκεκριμένο περιστατικό.

Ένα μέρος της βιομηχανίας στην Ευρώπη βρέθηκε με κατεβασμένους διακόπτες, λόγω των συνεπειών του μεγάλου ενεργειακού. Η Ούρσουλα κάλεσε περίπου 30 επιχειρηματίες σε μια αιφνιδιαστική συνάντηση στις Βρυξέλλες. Μπήκε, όμως, στην αίθουσα και είπε ότι έχει μόνο 40 λεπτά. Ξόδεψε τα 35 από αυτά να μιλά για την… Ουκρανία.

Ο Μυτιληναίος της θύμισε ότι η σύσκεψη αφορούσε θέματα που έκαιγαν, καθώς τέλη του μήνα έπρεπε να πληρωθούν τεράστιες υποχρεώσεις από τις επιχειρήσεις, κι όχι γεωπολιτικά ζητήματα. Η πρόεδρος της Κομισιόν απάντησε ότι «η ελευθερία έχει κόστος και εσείς καλείστε να το πληρώσετε».

«Θέλετε να έρθετε στην Ελλάδα να το πείτε αυτό σε 5.000 εργαζόμενους που έχω, γιατί εγώ δεν μπορώ;», ήταν η… πληρωμένη απάντηση.

Είναι τόση η εκτίμηση του Μυτιληναίου (ο οποίος, θυμίζουμε, είναι και πρόεδρος της ευρωπαϊκής βιομηχανικής ένωσης Εurometaux) προς την κα Φον ντερ Λάιεν, που δεν δίστασε να πει δημόσια ότι κατά τη γνώμη του έχουμε τη χειρότερη Επιτροπή, από πάσης πλευράς, που είχαμε ποτέ στην Ευρώπη! (Ο ΧΑΜΑΙΛΕΩΝ)

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

«Βόμβες» Μυτιληναίου για την εγκατάλειψη της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας και την Ευρώπη!

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

 1. ΔEH (ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ MANAGEMENT)
 2. ΕΛΒΑΛ ΧΑΛΚΟΡ (ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΤΕ…)
 3. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ( ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ)
 4. ΒΙΟΧΑΛΚΟ (ΕΜΜΟΝΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ 5 ευρώ, την τελευταία φορά)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κάθε άλλο παρά τις σνομπάρουμε τις ΤΙΤΑΝ (11), ΜΟΗ (9), ΜΥΤΙΛ (4), ΜΠΕΛΑ (9) όταν τις αναφέραμε σε καθημερινή βάση έγραφαν… ποταπά νούμερα. 

***/***

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ… ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΜΕΝΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΙΚΡΟΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΠΑΝΑΚΑΜΨΕΙ Η ΣΤΗΛΗ ΣΑΣ

 • Χ.Α – Η γωνιά του μικροεπενδυτή
ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ προσφέρονται στον ΜΙΚΡΟΕΠΕΝΔΥΤΗ των ολίγων χιλιάδων ευρώ που ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ που διαθέτει θέλει να βγάζει καλές αποδόσεις εκμεταλλευόμενος τις τάσεις της εκάστοτε μετοχής.
 • Και ο οποίος μικροεπενδυτής με 5-6 τέτοιες κινήσεις μπορεί νόμιμα και τίμια να ανεβάζει το βιοτικό επίπεδο του στις τόσο δύσκολες ημέρες που βιώνουμε για τις γνωστές αιτίες. Και σε αυτόν τον επενδυτή ο μ/μ βγάζει το καπέλο και πάντα θα τον βοηθάει. Γι αυτόν άλλωστε νοιάζεται και για κανένα άλλον.

ΜΕΛΕΤΑΜΕ μερικές ελκυστικές και αρκετά υποσχόμενες περιπτώσεις, ασχέτως αν σας τις επισημάναμε  και σε αρκετά χαμηλότερα νούμερα. 

 • ΑΡΧΙΚΑ σας εφιστώ την προσοχή σε ΙΛΥΔΑ και ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ, τώρα που βγαίνουν πωλητές. 

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

ΠΗΡΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΗΦΟΡΑ….

ΧΩΡΑ ΑΠΟΔΟΣΗ % Spread vs BUND
ΕΛΛΑΔΑ 3,60 +1,01
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 3,21 +0,62
ΙΣΠΑΝΙΑ 3,35 +0,76
ΙΤΑΛΙΑ 3,86 +1,27
 • ΤΕΤΑΡΤΗ 22/5
ΧΩΡΑ ΑΠΟΔΟΣΗ % Spread vs BUND
ΕΛΛΑΔΑ 3,51 +0,97
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 3,17 +0,63
ΙΣΠΑΝΙΑ 3,31 +0,76
ΙΤΑΛΙΑ 3,83 +1,29
 • ΤΡΙΤΗ 21/5
ΧΩΡΑ ΑΠΟΔΟΣΗ % Spread vs BUND
ΕΛΛΑΔΑ 3,48 +0,98
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 3,13 +0,63
ΙΣΠΑΝΙΑ 3,27 +0,77
ΙΤΑΛΙΑ 3,80 +1,30
 • ΔΕΥΤΕΡΑ 20/5
ΧΩΡΑ ΑΠΟΔΟΣΗ % Spread vs BUND
ΕΛΛΑΔΑ 3,52 +0,99
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 3,14 +0,61
ΙΣΠΑΝΙΑ 3,29 +0,76
ΙΤΑΛΙΑ 3,82 +1,29

 

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

24.5.2024- Χ.Α.: Καλά, η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ όταν θέλει… ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙ! (γράφει ο Λιμανίσιος)

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

Lavipharm : Βασικά Οικονομικά Μεγέθη Α’ Τριμήνου 2024 Αύξηση ΕΒΙΤDA κατά 15,9%

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

Βασικά Οικονομικά Μεγέθη Α΄ τριμήνου 2024 για Ideal Holdings

• Αύξηση των Εσόδων κατά +150% στα € 109,5 εκατ. που οφείλεται στην αύξηση των Εσόδων από την Πληροφορική και στην εξαγορά της Αττικά…

 

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

Η μετοχή της AS Company ΑΣΚΟ έκλεισε στα 2,77 ευρώ με άνοδο 2,21%, διατηρώντας την μακροπρόθεσμη ανοδική της τάση, καθώς και το σήμα αγοράς. Η αντίσταση βρίσκεται στα 2,80 ευρώ με την επόμενη στα 3,22 ευρώ και η στήριξη στα 2,41 ευρώ, με τις εισροές στην μετοχή να πραγματοποιούν αύξηση. Μ.Ο όγκου τριών μηνών 4,85 χιλ. τεμάχια.

Ανοδική παραμένει η τάση για την μετοχή, η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα πραγματοποιεί αυξημένους όγκους (με την διοίκηση να προχωρά σε αγορές ιδίων μετοχών), παραμένοντας σε υποτιμημένα επίπεδα.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

 • Απόδοση μηνός +4,14%
 • Απόδοση 3μηνου +6,95%
 • Απόδοση 6μηνου +24,77%
 • Απόδοση από 1/1 +15,90%
 • Απόδοση 52 εβδομάδων +22,03%
 • Μέγιστη τιμή 52 εβδ. 2,76 ευρώ
 • Ελάχιστη τιμή 52 εβδ. 2,15 ευρώ

Ιδία Κεφάλαια: 37,71 εκατ. ευρώ (οικονομικά στοιχεία χρήσης 2023)

 • BV 2,89
 • P/BV 0,96
 • P/Ettm 7,98
 • EV/EBITDA6,13
 • EV/Sales* 1,18
 • Καθαρός Δανεισμός/EBITDA* αρνητικό

Ελεύθερες ταμειακές ροές: -1,33 εκατ. ευρώ την οικονομική χρήση του 2023, από 2,69 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

 • Ξένα/Ιδία 0,21
 • ROE +12,01%
 • ROA +9,91%
 • Δείκτης Φερεγγυότητας* 88,18%
 • Συντελεστής Μόχλευσης* αρνητικός
 • FCF Yield* αρνητικό
 • Κεφαλαιοποίηση: 36,35 εκατ. ευρώ

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

“ΠΟΛΥΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΝ” (ΚΑΙ) ΧΘΕΣ ΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΣΤΟ ΤΑΜΠΛΟ 

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

24.5.2024@7:15πμ- Wall Street: Σχόλια, Επισημάνσεις, Στατιστικά, Διαμόρφωση DJ30- The Latest News – etc etc

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

 1. Τέσσερις σερί ανοδικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε η μετοχή της TITC  ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές σε νέα ιστορικά υψηλά από τότε που άλλαξε έδρα, ή σε υψηλά 16,5 ετών. Σε νέα ιστορικά υψηλά, ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο τίτλος τηςCenergy (+4,05%), τραβώντας ψηλότερα και τη μετοχή της ΒΙΟ (+4,11%).
 2. Τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις και νέα ιστορικά χαμηλά για DIMAND (-3,63%) Πέντε οι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις για ΦΒΜΕΖΖ (-0,69%). Μετά από πτωτικό σερί (6) συνεδριάσεων αντέδρασε η Foodlink (+3,07%), μετά από πέντε συνεχόμενες πτωτικές οι ΓΚΜΕΖΖ (+0,28%), ΚΑΙΡΟΜΕΖΖ (+1,02%) και ΞΥΛΚ (+1,11%) και μετά από “καρέ” πτώσης αντέδρασαν οι ΣΑΝΜΕΖΖ (+1,80%), Profile (+3,98%), Realcons (+1,28%).
 3. Επτά οι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις για ΕΚΤΕΡ (-0,49%). Επιλεκτικές αγορές από “insiders” στην AS Company (+2,21%).
 4. ΣE ΗΜΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ παραμένουν στο ταμπλό το 50% των μετοχών των εισηγμένων εταιρειών του. Αρκεί η πώληση ελάχιστων τεμαχίων για να συνθλίβονται μετοχικές αξίες, με τις διοικήσεις των εταιρειών τους να σφυρίζει κλέφτικα.
 5. ΕΚΤΕΡ: Κάθε ανοδική αντίδραση απαντάται με συνεχείς πωλήσεις. Το ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ ουκ ανδρός σοφού, αλλά ας είμαστε προσεκτικοί. Είναι τέτοια η συμπεριφορά της μετοχής που μας βάζει σε υποψίες. Μακάρι να μην τις είχαμε. Φύλαγε τα ρούχα σου όμως, για να έχεις τα μισά.
 6. ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΑ ΜΑΣ 
 7. ΤΟ ΤΑΜΠΛΟ αρχίζει να διάκειται ευμενώς προς τους εν δυνάμει αγοραστές…
 8. Πωλήσεις από Ιδιωτική ΑΧΕ (ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ!!!) στην ACAG 

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

THE (21) BILLIONAIRES‘ CLUB

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

****

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:

 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

Η αγορά θέλει καθημερινή πολύωρη ενασχόληση, όποιος δεν μπορεί να την μελετά και να την παρακολουθεί τότε πολύ δύσκολα θα βγει στο τέλος κερδισμένος από αυτήν. Απαιτείται πολύ διάβασμα, διεισδυτικότητα στις λεπτομέρειες και στα ψιλά γράμματα που κρύβουν οι χρηματοοικονομικές καταστάσεις που δημοσιεύουν οι εταιρείες.

 • Χρειάζονται συχνά γρήγορες κινήσεις, ρευστοποιήσεις θέσεων ακόμα και με ζημιά (για να προλάβουμε πολύ μεγαλύτερη αργότερα), όχι κυνήγι του υποσχόμενου εύκολου κέρδους που δεν (υπο)στηρίζεται από πουθενά και μία ροπή προς τα Θεμελιώδη της κάθε υπό εξέταση περίπτωσης.

ΑΓΟΡΑ Χ.Α: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ 

 1. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΧΡΗΣΗ Stop Loss
 2. ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΚΕΡΔΩΝ ΕΦΟΣΟΝ ΕΥΝΟΕΙ Η ΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΜΤΧ
 3. ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΤΙΜΕΣ
 4. Αγοράζουμε μόνον σε πτωτικά γυρίσματα την μετοχή που μας ενδιαφέρει…

ΣΧΟΛΙΟ: Στις αγορές δεν χωρούν συναισθηματισμοί, δεν είναι ποδοσφαιρικές ή αθλητικές ομάδες για να μην αλλάζουμε τις… αγάπες μας. Οι μετοχές είναι αναλώσιμες… Και Long θα βγεις και Short θα γίνεις, αν το επιβάλλουν ή συνηγορούν σε κάτι τέτοιο οι συνθήκες.

****

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα + το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο