24.5.2025- ΧΑ: EΛXA “The Past is History”- Να μας λείπουν!- Είμαστε ΟΚ με την εταιρική διακυβέρνηση;- Ελπίζω όλα να κυλήσουν ήρεμα…

ΠΕΤΡΟ-ΚΟΥΕΣ-ΕΛΧΑ-ΟΤΟΕΛ-ΤΟΚΟΙ: Σε προηγούμενο σχόλιό μου, είχα αναφέρει την εκτιμώμενη σημαντική επίπτωση των χρηματοοικονομικών εξόδων στο 1ο 6μηνο και η ανακοίνωση των 3μηνων αποτελεσμάτων των παραπάνω εταιρειών, κατέδειξε το πρόβλημα. Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει σε άλλες εταιρείες με μικρότερα μεγέθη! ΠΡΟΣΟΧΗ!
**
ΕΛΧΑ: Όσοι πουλάνε μετοχές, θα πρέπει να έχουν υπόψη ότι η τρέχουσα τιμή του αλουμινίου ξεπερνά τα $2.600/τόν, έναντι μέσης τιμής $2.030/τόν. στο 1ο 3μηνο.
**
ΑΣΚΟ: Αδιάκοπες οι αγορές από insiders και όταν μια τέτοια μετοχή κάνει 5 χιλ. στο άνοιγμα…..
**
ΑΒΑΞ: Ο κακός χαμός με απεργίες εργαζομένων, λόγω καθυστερήσεων σε πληρωμές, ουδείς ενόχλησε την εισηγμένη…
**
ΙΝΚΑΤ: Μήπως να βγάζαμε και καμιά ανακοίνωση για αποτελέσματα και όχι μόνο να κάνουμε αναφορές σε εκθέσεις βιωσιμότητας;;
**
ΧΑ-PLACEMENTS: Εάν είναι κάθε φορά που γίνονται placements να τρώει ξύλο όλη η αγορά, να μας λείπουν!! Αλλά βλέπετε όταν όλα γίνονται για τις προμήθειες, δεν υπολογίζουν τίποτα!!! Άλλωστε, με δικά τους λεφτά πληρώνουν οι διαχειριστές;;
**
ΧΑ-PLACEMENTS: Το είπα χτες, το λέω και σήμερα!!! Καλά και χρυσά τα placements, αλλά θα έπρεπε να γίνονται κοντά στις τρέχουσες τιμές και όχι με σημαντικά discounts!!! Με το ζόρι κρατά η ΜΠΕΛΑ την τιμή των €27,20 και για να δούμε την συμπεριφορά του ΜΥΤΙΛ.
**
ΧΑ-STOCK OPTIONS: Βροχή πέφτουν οι ‘κίτρινες’ κάρτες στις ΓΣ για τα γενναιόδωρα προγράμματα stock options, τα οποία καταψηφίζονται από τους μετόχους μειοψηφίας, αλλά περνάνε κανονικά. Είμαστε ΟΚ με την εταιρική διακυβέρνηση;;
**
FOODLINK-Stock Options: Τώρα γιατί στην συγκεκριμένη διανέμονται δωρεάν μετοχές στην διοίκηση, ας μου δώσει κάποιος μία λογική εξήγηση!!!!
**
ΧΑ-Κανονισμός: Όταν κάποιοι ‘ειδικοί’, που δεν ξέρουν τι σημαίνει μετοχή και δεν αντιλαμβάνονται τις ιδιαιτερότητες και τα μακροχρόνια προβλήματα του ΧΑ λαμβάνουν αποφάσεις, χωρίς να έχουν πλήρη επίγνωση των επιπτώσεων, υπάρχει περίπτωση να προκύψει κάτι καλό;;; Με βάση την επίσημη λίστα της ΕΧΑΕ 30 μετοχές θα έχουν πρόβλημα!!! Μαζί με επιτήρηση πάμε για ΜΙΑ ΣΤΙΣ ΠΕΝΤΕ!!! Όσο πιο πολύ ‘υπερυθμίζεις’ μια αγορά, τόσο πιο πολλούς επενδυτές διώχνεις και μένεις με τους μεγάλους, εκτός και εάν αυτό είναι το ζητούμενο. Μήπως τελικά είναι;;;
**
ΧΑ-Κανονισμός-Διασπορά: Θα επαναλάβω την ιδέα μου πάντως στους ‘ειδικούς’, τώρα που πήρανε φόρα, ας βρούνε κάποιο τρόπο να πρωτοτυπήσουν παγκοσμίως και να καταργήσουν και τις αγορές ιδίων μετοχών, για να μην τους χαλάνε οι δείκτες διασποράς!!! Όλο και κάτι θα μηχανευτούνε….
**
ΧΑ-Κανονισμός-Διασπορά: Πάντως εάν είναι να μην υπολογίζονται ποσοστά χαμηλότερα του 5%, τα οποία ελέγχονται από συνδεδεμένα πρόσωπα με τους μεγαλομετόχους, τότε ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΜΑΣΤΕ!!!
**
ΧΑ-Κανονισμός-Θεσμικοί: Είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα κάνουν πολλοί θεσμικοί με σημαντικές θέσεις σε μετοχές που έχουν ‘πρόβλημα’. Ελπίζω να παραμείνουν ψύχραιμοι και να μην προβούν σε βεβιασμένες κινήσεις, εάν και ήδη παρατηρούνται ανησυχητικά κρούσματα. Άλλο ένα μεγάλο πλήγμα για την μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση!!!
**
ΧΑ-Κανονισμός-Μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση: Προσωπικά πάντως, άμα ήμουν μεγαλομέτοχος σε κάποια καλή εταιρεία και απείχα οριακά από το να υπαχθώ στα κριτήρια, θα αγόραζα μετοχές, προκειμένου να υπερβώ το κρίσιμο όριο και σε δεύτερη φάση, θα προσπαθούσα να εκμεταλλευτώ την συγκυρία μαζεύοντας όσες περισσότερες μετοχές ‘πανικόβλητων’ επενδυτών, οι οποίοι θα φοβούνταν την διαγραφή-έξοδο.
**
ΧΑ-Κανονισμός-ΕΝΑ: Αφού δεν θέλετε που δεν θέλετε τα μικρομεσαία, θα ήταν καλύτερα να επισπεύστε τις προθεσμίες και όσες δεν συμμορφωθούν να πήγαιναν αυτόματα στην ΕΝΑ και θα ήταν όλοι ‘χαρούμενοι’!!!
**
ΧΑ-Κανονισμός-Επιτήρηση: Στο μόνο σημείο που συμφωνώ και αργήσανε κιόλας!!
**
ΧΑ-Κανονισμός-ΑΕΑΑΠ: Ελπίζω να μην εξαιρεθούν όπως ακούω οι ΑΕΑΑΠ, γιατί θα μιλάμε για ακόμα ένα σκάνδαλο!!!
**
ΧΑ-Κανονισμός-Διασπορά: Στο προηγούμενο σχόλιό μου, ανέφερα τις μετοχές που θα έχουν πρόβλημα, συνυπολογίζοντας και ποσοστά μικρότερα του 5%, που ελέγχουν συγγενικά πρόσωπα των μεγαλομετόχων. Με βάση όμως την επίσημη λίστα των μετόχων με πάνω από 5% της ΕΧΑΕ, το πρόβλημα το έχουν οι κάτωθι ΤΡΙΑΝΤΑ (30!!!): 1) Διαγραφή, λόγω διασποράς χαμηλότερη του 10%: ΚΑΡΕΛ, ΑΣΤΑΚ και ΤΡΑΣΤΟΡ και 2) Διασπορά χαμηλότερη του 25% (κάτω των €200 εκ.) και 15% (κεφαλαιοποίηση άνω των €200 εκ.): ΛΑΜΨΑ, Prodea, ΑΤΤΙΚΑ, ΑΤΤ, ΕΥΑΠΣ, ΦΛΕΞΟ, ΛΟΥΛΗ, ΜΑΘΙΟ, ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ, ΑΒΕ, ΜΟΝΤΑ, ΝΑΚΑΣ, ΣΙΔΜΑ, ΜΙΓ, ΑΚΡΙΤ, ΑΛΜΥ, ΑΤΕΚ, ΜΙΝ, ΒΟΣΥΣ, ΔΑΙΟΣ, ΕΒΡΟΦ, ΕΛΤΟΝ, ΚΛΜ, ΙΑΤΡ, ΚΕΚΡ, ΚΤΗΛΑ και ΣΑΡΑΝ. Πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπίσουν οι ΔΑΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ΠΡΕΜΙΑ, σε περίπτωση που υποβαθμιστούν από την κατηγορία υψηλής συναλλακτικής δραστηριότητας.  Εννοείται δεν αναφέρω ΕΝΑ και επιτήρηση.
**
ΕΥΑΠΣ-ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ: Περιμένω με αγωνία να δω εάν θα ισχύσει ο κανονισμός και για κρατική εταιρεία…
**
ΕΧΑΕ – ΓΣ: Θα ήθελα να ήμουν από μια μεριά στην ΓΣ και να καταγράψω αντιδράσεις μετόχων, σε σχέση με τον κανονισμό!!! Ελπίζω όλα να κυλήσουν ήρεμα…
**
ΚΑΡΕΛ: Από τα θύματα του κανονισμού!!! Για να δούμε τι θα ειπωθεί στην ΓΣ στις 29/5.
**
ΚΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ο ΑΝ@λήτης
ΕΛΧΑ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο