25.1.2024- Πέτρος Στεριώτης: Θεωρούμε ότι πολύ δύσκολα θα υπάρξουν εκπλήξεις

Με την Τεχνολογία στην αιχμή του δόρατος πορεύεται το ταμπλό στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

  • Το μομέντουμ των τεχνολογικών κολοσσών αποτελεί ευλογία για τους bulls, που ισχυροποιούν τους υπεραγορασμένους δείκτες, από την άλλη όμως, μεγάλο τμήμα των Επενδυτών… δεν πείθεται και τελεί εν αναμονή μιας αξιόλογης διόρθωσης, επικαλούμενο το τεράστιο ράλι των 3 τελευταίων μηνών.
Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, το ενδιαφέρον της ανάλυσης θα στραφεί στα επιχειρηματικά αποτελέσματα και στις… ζυγοσταθμίσεις των Επενδυτών για την εκτίμηση της πορείας των Επιτοκίων.
  • Μια πρώτη καλή ιδέα των προθέσεων των ΚΤ πήραμε πριν λίγη ώρα από την ΕΚΤ. Θεωρούμε ότι πολύ δύσκολα θα υπάρξουν εκπλήξεις από τους υπεύθυνους χάραξης της νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ και η πιθανότερη κίνηση των επιτοκίων είναι χαμηλότερα.
Στην Αθήνα, που ακόμη “πηγαίνει τρένο” λόγω αναβαθμίσεων, μείωσης του πολιτικού ρίσκου και υπεραπόδοσης σε ετήσια βάση, οι όποιες ανησυχίες λειτουργούν περισσότερο ως δικαιολογία για την αναβολή Αγορών, και χωρίς να διακρίνεται παράλογη αισιοδοξία στα τρέχοντα δεκαετή υψηλά του Γενικού Δείκτη.
  • Διακρίνουμε αρκετούς εγχώριους τίτλους με θετική τροχιά στα Θεμελιώδη, τους οποίους επιβραβεύουμε με εντολές αγοράς, κυλιόμενα stop-loss για ασφάλεια. Παρακολουθούμε τα Γεωπολιτικά αλλά συγκρατημένα, καθώς δεν υπάρχει λόγος πανικόβλητων ρευστοποιήσεων όσο ο “Big Brother” Dow-Jones κινείται με άνεση από υψηλό σε υψηλό.
“Βαρόμετρο” παραμένει το Πετρέλαιο (σε υψηλό τρέχοντος έτους σήμερα), που κάμπτει το πρόσφατο ράλι των Ομολόγων, ενώ το ρεκόρ στο ύψος των προγραμματισμένων εκδόσεων Χρέους λειτουργεί επιβαρυντικά.

Με εκτίμηση

Καλή σας ημέρα

χρηματιστήριο

ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΕΡΙΩΤΗΣ

*Ο Πέτρος Στεριώτης είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τεχνικών Αναλυτών (IFTA) και της βρετανικής Society of Technical Analysts.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο