25.1.2024- Το μυστικό του Φαραώ (από τον OAK)

Μερικές φορές οι άνθρωποι που ονοματίζουν πράγματα όπως επιχειρησιακά σχέδια, εταιρίες κλπ μαρτυρούν ηθελημένα ή κατά λάθος πράγματα που ξέρουν. Κάπως έτσι οποίος είχε την φαεινή ιδέα να ονομάσει την τιτλοποίηση της EurobankCairo 1,2 και 3 μάλλον μας παρέπεμψε στα μυστικά και τον πλούτο που έκρυβαν οι φαραώ στις πυραμίδες τους.

 • Το έχω ξαναγράψει και δεν θα σταματήσω να το γράφω. Τα εργαλεία ΜΕΖΖ είναι υψηλού ρίσκου επενδυτικά στοιχήματα που μέσα τους περιέχουν και το σενάριο του μηδενισμού. Συνεπώς αγοράζουμε με ότι μας περισσεύει και έχοντας στα υπόψη μας ότι ίσως ΔΕΝ ΠΑΜΕ ταμείο.

Πάρα ταύτα όσοι παρακολουθούν τις αναλύσεις μας για το ΦΒΜΕΖΖ από τα 3-4 λεπτά, το ΓΚΜΕΖΖ από τα 11 λεπτά και το ΚΑΙΡΟΜΕΖΖ από τα 11 λεπτά δεν νομίζω να μην έχετε ήδη πάρει πίσω το κεφάλαιο σας και το ερώτημα είναι τώρα τι κάνουμε.

 • Επειδή οι αναλύσεις δεν θα τελειώνουν και οι μεζέδες έχουν μέσα τους κρυμμένα πολλά μυστικά σήμερα θα σας αποκαλύψουμε το μυστικό του ΦΑΡΑΩ. Βάση λοιπόν των νέων στοιχείων πλέον ελπιδοφόρο ΜΕΖΖ στοίχημα είναι το ΚΑΙΡΟΜΕΖΖ και κυρίως η τιτλοποίηση CAIRO 3.

Tο Cairomezz διαθέτει συνολικά 3 τιτλοποιήσεις και μέχρι σήμερα γνωρίζατε ότι δεν διαθέτει κουπόνια ( εξ ου και ο άθλιος ισολογισμός με μόνιμες ζημίες που θα συνεχίσουν και το 2024) Προσοχή όμως. Από πρόσφατα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, φαίνεται ότι οι εγγυήσεις που χορήγησε ο Ηρακλής στις 3 τιτλοποιήσεις μειώθηκαν κατά 48% για την τιτλοποίηση Cairo 3 μεσα στο 2023.

 • Ας δούμε λίγο τα στοιχεία λοιπόν

Φαραώ

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό ? Φαίνεται ότι η τιτλοποίηση Cairo III περπατάει ή για να είμαστε ακριβής πετάει. Η μείωση των εγγυήσεων προδιαθέτει για μείωση του κεφαλαίου των Senior. Θα ήταν ενδιαφέρον από πλευράς εταιρίας να μας ενημερώσουνε ΠΟΣΑ SENIOR ακριβώς έχουν αποπληρωθεί γιατί βάση στοιχείων ( Σεπτεμβρίου 2023 ) φαίνεται ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο.

 • Τι ακολουθεί της αποπληρωμής των Senior του ΚΑΙΡΟ 3  ( δεν σχολιάζω κάν τις άλλες δύο διότι απέχουν χρονικά )

Το ΚΑΙΡΟ 3 διαθέτει 412 εκατομμύρια σε ομόλογα μέσης εξασφάλισης. Και όμως το ζουμί δεν είναι εδώ. Το ζουμί βρίσκεται στους τόκους των ομολόγων μέσης εξασφάλισης που έχουν συσσωρευτεί όλα αυτά τα χρόνια και οι οποίοι είναι αναλυτικά :

 • 2020 : 9,6
 • 2021 : 18,37
 • 2022 : 19,63
 • 2023 : 35,20

Σύνολο τόκων ομολόγων Mezzanine ομολογιών  82 εκατομμύρια ευρω και αναφερόμαστε στην τιτλοποίηση 3 μόνο. Γιατί αναλύουμε τους τόκους αυτούς ? Γιατί απλά θα αποπληρωθούν κατά προτεραιότητα ΠΡΙΝ από την εξόφληση των ομολόγων μέσης εξασφάλισης.

 • Με απλά Ελληνικά οι μαζεμένοι τόκοι είναι ήδη όσο η κεφαλαιοποίηση όλου του Cairo. Και φυσικά ακολουθούν οι τόκοι των άλλων δυο τιτλοποιήσεων και το σύνολο των ομολόγων μέσης εξασφάλισης.

Πριν δηλαδή φτάσουμε στο ζουμί των αποπληρωμών ομολογιών mezz που είναι πλέον το πιο πιθανό βάση και των σεναρίων επαναφοράς των δανείων στις τράπεζες το ΚΑΙΡΟ θα λάβει αναδρομικά όσα δεν πήρε τόσα χρόνια.

 • Κάθε δε χρόνο που περνάει το Cairo 3 μαζεύει πρόσθετα 35 εκατομμύρια σε τόκους μιας και πληρώνεται με Euribor + 5% ( περίπου 8,4% τώρα που μιλάμε  ) για τα 412 εκατομμύρια ομολόγων που διαθέτει μέσης εξασφάλισης.

Τονίζω και πάλι:- Μιλάμε μόνο για την μια εκ των 3 τιτλοποιήσεων που έχει.  Οι άλλες δύο  απλά συσσωρεύουν τόκους και θα έρθει στο μέλλον η σειρα τους.

 • Στοίχημά για ΜΗΔΕΝ ? Σίγουρα. Στοίχημα να σας στείλει στο φεγγάρι ? Επίσης. Μεγάλα παιδιά είσαστε. Κάνετε ότι νομίζετε.

Θα χαρώ πάντως να βρεθεί κάποιος να μας διορθώσει στις εκτιμήσεις ή αναλύσεις μας και αν κάνουμε κάπου λάθος να το επισημάνουμε. Θα χαρούμε δε ιδιαίτερα αν επιτέλους η εταιρία δημοσιεύσει κάτι παραπάνω για το πως πάνε οι πωλήσεις δάνειων και όχι τα τυπικά που απαιτεί το ΓΕΜΗ και μόνο.

Φιλικά

ΟΑΚ

PS 1 Κάτοχος μεζέδων από τα χαμηλά, ερασιτέχνης, απόψεις μοιραζόμαστε, συμβουλές δεν δίνουμε, προτροπές δεν κάνουμε, ρωτήστε τον χρηματιστή σας για τα προϊόντα αυτά.

PS 2 Eπειδή συνήθως χαρτιά με τέτοια χαρακτηριστικά κάνουν πολλά πάνω κάτω παρακαλώ όσοι μας άκουσαν στα χαμηλά να πουλήσουν ένα 20-30% των μετοχών τους για να πάρουν όλο το κεφάλαιο πίσω και να παίζουμε όλοι μαζί με τα κέρδη για να αποφύγουμε γκρίνιες και στεναχώριες αν μηδενίσουν τα χαρτιά στο μέλλον. Μέχρι τότε όσοι καβαλήσατε το άλογο τα συγχαρητήρια μου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο