25+26.3.2024- ΧΑΑ: Τι ιστορία κι αυτή…- Εχει όλα τα προσόντα για να αλλάξει και κλάδο…- Ημουν νιός και γέρασα…- Κάτι δείχνει να αλλάζει στην…- Η απάντηση στο μόνιμο ερώτημα

ΤΡΑΣΤΟΡ: Τι ιστορία κι αυτή… Με την προ 3 μηνών πραγματοποιηθείσα ΑΜΚ στη τιμή των 1,4000 ευρώ (75 εκατ. ευρώ) και διαπραγματεύεται στα… 1,1400 ευρώ

 • ΔΕΙΤΕ και το μετοχολόγιο της, οπότε τι να σχολιάσουμε;

διαπραγματεύεται

ΤΡΕΣΤΑΤΕΣ: Με τιμή εισαγωγής προ ολίγων μηνών (10 NOE 2023) στα 1,9200 ευρώ και τώρα… 1,7000.διαπραγμστεύεται

DIMAND: Με τιμή εισαγωγής προ ολίγων μηνών στα 15,0000 ευρώ και τώρα… 9,8800! Παρά την σημαντική πτώση της στο ταμπλό, διαπραγματεύεται με αρκετό premium στη τιμή της (!).

OPTRON: Με νοοτροπία συνοικιακού περιπτέρου, είναι να απορεί κανείς για το τι μυαλά κουβαλούν αυτοί που την διοικούν. Δεν υπάρχουν λόγια.

ΕUROCONSULTANS (ΕΣΥΜΒ): Κανονικά έτσι έπρεπε να αποκαλείτο και επίσημα… Κανονικά έχει όλα τα προσόντα για να αλλάξει και κλάδο. Κάτι που θα την εκτοξεύσει στο ταμπλό λόγω μεγεθών, προοπτικών περαιτέρω ανάπτυξης και συγκριτικών tests με τις άλλες… Με μονοψήφιο p/e (θα πέσει κι άλλο), μερισματική πολιτική (5%) και χωρίς ουσιαστικά δανεισμό.

διαπραγματεύεται

**

SPREADS

ΧΩΡΑ ΑΠΟΔΟΣΗ % Spread vs BUND
ΕΛΛΑΔΑ 3,27 +0,92
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 3,00 +0,66
ΙΣΠΑΝΙΑ 3,18 +0,84
ΙΤΑΛΙΑ 3,68 +1,34

**

ΕΥΔΑΠ: Ημουν νιός και γέρασα με το placement που θα έκανε, κάλλιο όμως αργά παρά ποτέ.

 • Από τις αρνητικότερες, αν όχι η αρνητικότερη παρουσία, στο ταμπλό στα τελευταία χρόνια.
 • Στο -12,8% στο 12μηνο και με τον ΓΔ στο +42,8%.
 • Στο -22,5% στο 24μηνο και με τον ΓΔ στο +55,8%.
 • Στο -11,8% στο 36μηνο και με τον ΓΔ στο +87%.
 • Με μία διοίκηση που έχει ως μοναδικό της στόχο το πως να μην ικανοποιήσει – έστω – τις μετριοπαθέστερες των προσδοκιών των επενδυτών μετόχων της.
 • Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 Ανακοίνωση Οικονομικών Αποτελεσμάτων έτους
  2023

ΕΥΔΑΠ(Ι)- ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ: Προσοχή στην διαχεόμενη “φιλολογία” περί δήθεν “υπουργικής απόφασης”. Η ΡΑΑΕΥ είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ αρχή και η ΜΟΝΗ που εποπτεύει και τις κρατικές εταιρίες ύδρευσης. Μόνο αυτή αποφασίζει αυξήσεις τιμολογίων στους εποπτευόμενους φορείς και κανείς υπουργός δεν μπορεί να την παρακάμψει και να αποφασίσει μόνος του.

 • Αλλά κι έτσι να μην ήταν καλό είναι να σκέφτεται κανείς και λίγο πονηρά. Μέσα στο γενικό κλίμα ακρίβειας και κοινωνικής γκρίνιας είναι δυνατόν υπουργός να παρακάμψει την ΡΑΑΕΥ και να αποφασίσει μόνος του αύξηση στην τιμή του νερού παρά την έγκρισή της;

Την άλλη μέρα ο υπουργός θα είναι στα “μανταλάκια” και δεν θα χορταίνει να τρώει “φάπες” στα πρωϊνάδικα. Τρελός είναι να αυτοκτονήσει πολιτικά, την στιγμή μάλιστα που έχει πετάξει το μπαλάκι στην ΡΑΑΕΥ;

ΕΥΔΑΠ(ΙΙ):

διαπραγματεύεται

***

OAK: Παιδιά χωρίς να στοχοποιήσω κανέναν, αλλά στο Χρηματιστήριο για να βγάλετε κέρδη θέλει ψυχική υγεία, ηρεμία και να περνάτε όμορφα. Αν δεν μπορείτε ή κουβαλάτε πολλά στο κεφάλι από το παρελθόν σας, καλό θα ήταν να απέχετε.

 • Γκρίνιες, μουρμούρες, κατηγορίες και γενικά κακή διάθεση και συμπεριφορά σας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε λάθη = ΖΗΜΙΕΣ.
Τα γράφω απλά, γιατί μερικοί νομίζουν ότι κάτι κερδίζουν λέγοντας την στους άλλους ή συμπεριφέρονται εσφαλμένα. Σχετικά δε, με το ποιός την έχει πιο μεγάλη να παραπέμψω στις ιστορικές και πλέον συλλεκτικές ταινίες του Γκουζγκούνη.
***
CPI: ΚΑΤΙ δείχνει να αλλάζει στην… προσέγγιση των διοικούντων – μεγαλομετόχων της
 • Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 3 Απριλίου η εταιρία CPI Α.Ε. θα παρουσιάσει την Πορεία των Οικονομικών Αποτελεσμάτων και την Εξέλιξη του Στρατηγικού της Σχεδίου στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα ΕΡΜΗΣ του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο κτήριο της Λεωφόρου Αθηνών 110.

Την παρουσίαση θα κάνουν οι κ.κ.:

 • Aρης Παπαθάνος, Διευθύνων Σύμβουλος
 • Γιώργος Αντύπας, Οικονομικός Διευθυντής
 • Θεόδωρος Κρίντας, Σύμβουλος Επενδυτικών Σχέσεων

**

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο μόνιμο ερώτημα των ασχολούμενων με τα χρηματιστήρια παγκοσμίως, είναι αν η μετοχή που σκέφτονται να αγοράσουν είναι πραγματικά φθηνή. Ο κίνδυνος του false entry point είναι πάντα υπαρκτός, ακόμη και αν -με βάση τα στοιχεία που εξετάζουν- δεν είναι ιδιαίτερα πιθανός. Τι κάνει όμως μια μετοχή φθηνή ή ακριβή και επομένως επενδύσιμη ή όχι; (από τον Νίκο Τοτολάκη StockJackal)

 • Για την αξιολόγηση μιας τέτοιας επένδυσης, οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται είναι πολλές. Άλλες περισσότερο επιστημονικές (τεχνική ανάλυση, μελέτη ισολογισμών και λοιπών θεμελιωδών στοιχείων και εκτίμηση προοπτικών) και άλλες πιο απλοϊκές: ‘’…έλα μωρέ, φθηνή είναι. Εδώ άλλες είναι ακριβότερες στο tableau(!!!!)’’.

H απάντηση στο ερώτημα είναι μάλλον απλή, με την προϋπόθεση μιας πολύ σημαντικής παραδοχής: ‘’ότι η κατάσταση είναι δυναμική και κατά συνέπεια – διαφοροποιούμενων των συνθηκών – μια μετοχή που σήμερα δείχνει φθηνή, μετά από λίγες εβδομάδες ή μήνες μπορεί να έχει ακριβήνει αρκετά (ή το αντίθετο). Ο παράγοντας χρόνος είναι πάντα θεμελιώδης και δεν πρέπει να αγνοείται.

 • Έχοντας πει αυτά, να θυμίσω ότι οι νόμοι της προσφοράς/ζήτησης έχουν εφαρμογή και στο χρηματιστηριακό περιβάλλον. Με άλλα λόγια, μια μετοχή αξίζει όσα λεφτά είναι κάποιος αγοραστής διατεθειμένος να δώσει για να την αποκτήσει!!! Προσοχή! Δεν μιλάω για τον πωλητή, γιατί ο τελευταίος ΔΕΝ έχει χρήματα. Έχει χαρτιά!!! Και εφόσον συμμετέχει στη διαδικασία συναλλαγής, έχει αποφασίσει ότι θέλει να τα αποχωριστεί. Αλλά…. Cash is king!! Αnd money talks!!!

Κατά συνέπεια, όποιος αναρωτιέται αν η μετοχή που έχει (ή θέλει να αποκτήσει) είναι φθηνή ή ακριβή, δεν έχει παρά να ανοίξει την οθόνη του και να κοιτάξει τα bids & asks. Θα του πουν αυτό που θέλει να μάθει…

***

ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ στο 12μηνο (ΚΥΡΙΑ ΑΓΟΡΑ)

FRIGO – μην την λαμβάνετε υπόψη, λανθασμένη

διαπραγματεύεται

**

ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ στο 12μηνο (ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ)

 1. CAIROMEZZ +196%
 2. GCMEZZ  +156,5%
 3. SUNMEZZ +147,6%
 4. PVMEZZ  +99,5%
 5. REALCONS +88,3%
 6. DOPPLER  +53%
 7. PERFORMANCE +36,5%

**

ΜΕ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ στο 12μηνο (ΚΥΡΙΑ ΑΓΟΡΑ)

διαπραγματεύεται

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο