26.3.2023- Χ.Α.Α: Σε πολλές περιπτώσεις κάνει… Τζίζ- Αντί να μειώνεται, αυξάνεται… – Μεγάλη υπόθεση το timing…- Έχω πάθει ποιότητα  

ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ η συνεχής αναφορά- επίκληση των Ebitda δεν είναι κι ό,τι το ιδεωδέστερο. Πρωταρχική η σημασία και φυσικά η αναφορά των ΚΑΘΑΡΩΝ ΚΕΡΔΩΝ μετά την αφαίρεση των φόρων και των δικαιωμάτων μειοψηφίας. Αλλά σε πολλές περιπτώσεις κάνει… Τζίζ και δεν αναφέρεται καν.

ΠΑΝΤΑ σε μεγάλο Discount η ΕΚΤΕΡ συγκριτικά με την ΔΟΜΙΚΗ, που αντί να μειώνεται, αυξάνεται.

ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ που δεν βγάζουν ανακοινώσεις για το 9μηνο δεν σέβονται πάνω από όλα τους ιδιώτες μετόχους τους… Το ότι δεν υποχρεωτική δεν τους απαλλάσσει ηθικά, όπερ και σημαντικότερο για τους συνειδητοποιημένους επενδυτές.

“ΦΤΑΙΕΙ” πάντως και η κα Βασιλική Λαζαράκου που δεν τους υποχρεώνει να το πράττουν… Δεν ζητάμε άλλωστε πλήρη χρηματοοικονομική ενημέρωση, απλά μία ενημέρωση ούτε καν 250 λέξεων… Και κατά προσέγγιση.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Το δυνατό χαρτί του αυτή την περίοδο είναι στο REAL ESTATE, αλλά ουδέν το ανακοινώσιμο. Προσεγγίσεις γίνονται, αλλά δεν προκύπτει κάτι το ουσιαστικό.

***

ΓΡΑΦΑΜΕ (12.11.2023) πριν μόλις 4 μήνες:

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ξεπέρασαν σε κεφαλαιοποίηση και τα 11,5 δισ. ευρώ. Οταν ξανάρθουν οι παλαιές χρυσές εποχές, τόσα θα αξίζει η καθεμία τους. Αλλη περισσότερα κι άλλη λιγότερα εννοείται.

ebitda

  • Προσωπικά δεν θα στοιχημάτιζα εναντίον αυτής της πιθανότητας σε βάθος 10ετίας. Με σωστή σκέψη, σύνεση και παραγωγική, ευδόκιμη δουλειά για την κοινωνία από αυτούς που καθορίζουν τις τύχες της. Απαραίτητη προυπόθεση, να μην τα… ξεσκίζουν όλα για την δική τους τσέπη.

****

ΚΥΡΙΟ: Εδώ και ένα χρόνο η γνωστή διαδρομή 0,90 με 1,10 με αμελητέες συναλλαγές. Και αφού εκνεύρισε και έδιωξε  τόσους και τόσους, να σου την, τον τελευταίο μήνα 50% πάνω με πρωτόγνωρους για την αφεντιά της τζίρους. Μεγάλη υπόθεση το timing

Κρουαζιέρα   Βαγγέλης Γερμανός

**

ΕΥΔΑΠ: Κι όμως, την Παρασκευή είχε τη μεγαλύτερη άνοδο στο ταμπλό και με τον υψηλότερο όγκο συναλλαγών μέσα στη χρονιά. Δεν το βλέπεις και κάθε μέρα. Άντε να δούμε, αν επιτέλους  κυλήσει το νερό στ΄ αυλάκι. Από (όχι και τόσο)κοντά και η ομο…υδάτινη

Το κόκκινο ποτάμι   Ελεωνόρα Ζουγανέλη

**

ΕΛ..ΠΕταξαν για τα καλά, με την ερευνητική γεώτρηση πιο κοντά από ποτέ και με φίλιες (και μη;)δυνάμεις να φέρονται διατεθειμένες να τα πολιορκήσουν

 Παραδώσου λοιπόν   Πασχάλης

**

ΚΟΥΑΛ: 16:49 τιμή 1,17,   17:00  τιμή 1,11,  μετά τις δημοπρασίες  τιμή 1,08. Δηλαδή  κάποιοι (και δεν ήταν λίγοι) που αγόρασαν στις παρά δέκα, βρέθηκαν με απώλειες  8% (προσθέστε και τις προμήθειες) στο κλείσιμο.

  • Να τα προσέχουμε και αυτά. Έγινε βέβαια και το πακετάκι σε πολύ χαμηλότερη τιμή, αν και αυτά που γίνονται σε υψηλότερες τιμές να φοβάστε

Έχω πάθει ποιότητα   Δημήτρης Σταρόβας

 

ebitda

Ο φίλος σας ο Παρατηρητικός 
  • Σήμερα στο… Παρατηρητήριο ο Ζ.Κ (Εκπρόσωπος της τερματικής Θύρας 13) 

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο