27.5.2024- ΧΑ: Το καθημερινό σχόλιο του Νίκου Καυκά για τις Αγορές

Με απώλειες, αλλά σταθεροποιητικές διαθέσεις ολοκληρώθηκε η προηγούμενη εβδομάδα στο ΧΑ, με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ να κινούνται στο ίδιο μοτίβο.

Στο εσωτερικό, την τρέχουσα εβδομάδα θα έχουμε αποτελέσματα Α΄ Τριμήνου από δεικτοβαρείς εισηγμένες όπως ΜΟΗ (Τρίτη μσ) και ΟΠΑΠ (Τετάρτη μσ), αλλά και επιπλέον από Cenergy (Τετάρτη μσ) και Austriacard (Παρασκευή μσ) ενώ θα πραγματοποιηθεί και η δημόσια προσφορά της Noval Properties.

Τα σημαντικότερα μακροοικονομικά στοιχεία της εβδομάδας αποτελούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Μαΐου στη Γερμανία (Τέταρτη), στην Ευρωζώνη (Παρασκευή), αλλά και το επίπεδο τιμών προσωπικής κατανάλωσης (PCE deflator), το οποίο όπως έχουμε αναφέρει ξανά, είναι το αγαπημένο μέγεθος της FED για τον πληθωρισμό.

Εξίσου σημαντική είναι και η δημοσίευση του ΑΕΠ Α΄ τριμήνου 2024 των ΗΠΑ την Πέμπτη.

Η σημερινή ατζέντα περιορίζεται κυρίως στον δείκτη οικονομικού κλίματος Μαΐου στη Γερμανία, ενώ υπενθυμίζουμε ότι κλειστή λόγω αργίας θα παραμείνει η αγορά των ΗΠΑ και του ΗΒ. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μικτή είναι η εικόνα των μακροοικονομικών δεδομένων στην Κίνα  καθώς ναι μεν τα βιομηχανικά κέρδη κινήθηκαν ανοδικά τον  Απρίλιο, αλλά οι Άμεσες Ξένες Επενδύσεις υποχώρησαν κατά 27,9% τον ίδιο μήνα,  γεγονός που αποτελεί αρνητικό ιστορικό ρεκόρ. Χωρίς πολλές συγκινήσεις αναμένεται να εξελιχθεί η σημερινή συνεδρίαση στο ΧΑ.

Με εκτίμηση,

 NIKOΣ ΚΑΥΚΑΣ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο