9.1.2024- ΧΑΑ: Δεν τελειώσαμε, σου λέω… – Θα φτιάξει και ατμόσφαιρα…- Υπάρχει τρομερή στρέβλωση

ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ να έχεις ακούσει τα μύρια όσα για την ΙΝΤΡΑΛΟΤ, την ΒΙΟΣΚ, την ΔΟΜΙΚΗ, την ΕΚΤΕΡ , την ΕΣΥΜΒ, την ΜΟΝΤΑ και τόσες άλλες… Και τώρα οι ίδιοι που σε ειρωνεύονταν είτε εμμέσως είτε κατ’ ευθείαν να κομπορρημονούν και να υπερθεματίζουν.

 • Ελάτε στη θέση μου φίλοι πιστοί αναγνώστες μου…Με την ΙΝΛΟΤ στα 8 σεντς, την ΒΙΟΣΚ στα 12, την ΔΟΜΙΚΗ στα 18 σεντς, την ΜΟΝΤΑ στα 30 και 40, την ΕΚΤΕΡ στα 0,50 και 1,00 ευρώ, την ΕΣΥΜΒ στα 15 σεντς κοκ… Αν ήμουν στη θέση τους και αυτοί στη δική μου θα με είχαν… εκτελέσει με συνοπτικές διαδικασίες…

Και επειδή ορισμένοι φίλοι με ρωτήσατε γιατί δεν γίνεται ημερήσια αναφορά σε φιλικά μου forum άρθρων του markets.economico, να ξέρετε ότι παρακάλεσα προσωπικά τους επικεφαλής των να μην βάζουν links, ούτε να αναφέρονται σε αυτά. Δεν χρειάζομαι… διαφήμιση, ούτε παρακαλώ για κλικς. Αλλωστε και στο προσωπικό μου τοίχο στο FB ουδέποτε έχω αναφερθεί στα του Χ.Α. Είναι θέμα δεοντολογίας, ξεκάθαρα… Και σταματώ εδώ, ο νοών νοείτω…

****

ΒΙΟΣΚ

 1. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, δεν υπάρχει ΔΥΝΑΜΙΚΟ, ΣΟΒΑΡΟ, ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ Χαρτοφυλάκιο που να μην τον έχει μόνιμο… πελάτη στις τάξεις του. Δεν αλλάζει ο στόχος των 61,00 ευρώ όποτε κι αν έρθει.
 2. ΔΕΗ: Ο φωτισμός είναι στο χαμηλό της, μόλις τώρα ανεβάζει ένταση… Θα φτιάξει και ατμόσφαιρα…
 3. ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Ακραία υποτιμημένη δύναμη που θα γράψει το “21” εν ευθέτω χρόνω…
 4. ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Παραμένει ελκυστικότατα αποτιμημένη.
 5. ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Πάντα TOP…
 6. INTRACOM: Δεν τελειώσαμε, σου λέω , δεν τελειώσαμε…
 7. ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Υπάρχει τρομερή στρέβλωση στη τρέχουσα τάση της αγοράς για την μετοχή του ομίλου… Δεν γίνεται δηλ. να πατρονάρουμε τον ΦΡΛΚ με 220 εκατ. ευρώ, την ΤΡΕΣΤΑΤΕΣ  με 210 εκατ. ευρώ και να βλέπουμε την δική τους στα 190 και να μην μιλάμε… Απλά, δεν γίνεται…

ΒΙΟΣΚ

ΕUROBANK EQUITIES – ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Με βάση τα μοντέλα της, η εισηγμένη «αξίζει» μεταξύ 320 και 440 εκατ. ευρώ, με την εσωτερική αξία της μετοχής να διαμορφώνεται στα 8,50 ευρώ, σχεδόν διπλάσια από την τιμή κλεισίματος της μετοχής εχθές στα 4,39 ευρώ. Η χρηματιστηριακή αναμένει ότι η εταιρία θα εμφανίσει EΒITDA ύψους 46,7 εκατ. ευρώ φέτος, με τα έσοδα να υποχωρούν 1% στα 389 εκατ. ευρώ.

 • Παράλληλα, σημειώνει ότι από το 2024 και μετά αναμένεται σταδιακή βελτίωση, με την εταιρία να εκτιμάται ότι θα εμφανίσει λειτουργικά κέρδη κοντά στα 50 εκατ. ευρώ την επόμενη χρονιά. Η Eurobank προβλέπει ότι μέση ετήσια αύξηση των κερδών ανά μετοχή της τάξεως του 13% έως το 2028.

ΒΙΟΣΚ

ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ – Η ΕΙΔΗΣΗ

Μandate σε έξι Επενδυτικούς Οίκους για έκδοση 10ετους ομολόγου Tier 2 έδωσε η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία προχωρά και σε επαναγορά του ομολόγου 400 εκατ. ευρώ με ωρίμανση τον Ιούνιο του 2029.

 • Ειδικότερα, η Τράπεζα έδωσε εντολή σε Barclays, BNP Paribas, BofA, Goldman Sachs, Nomura και UBS, ως Αναδόχους, να διοργανώσουν σειρά παρουσιάσεων σε επενδυτές, για έκδοση στο άμεσο μέλλον ομολόγου Subordinated Tier 2 10,25NC5,25 (με δυνατότητα ανάκλησης στην 5ετια, μετά το πρώτο τρίμηνο).

Επιπροσθέτως, έδωσε εντολή στις έξι Επενδυτικές Τράπεζες να αναλάβουν την πρόταση επαναγοράς των εκκρεμών ομολόγων από την έκδοση ύψους 400 εκατ. ευρώ με σταθερό κουπόνι 9,75%, ωρίμανση στις 26 Ιουνίου 2029 και δυνατότητα ανάκλησης στις 26 Ιουνίου 2024. Η προθεσμία για επαναγορά των τίτλων, με μετρητά και τίμημα στο 102, είναι μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

****

ΒΙΟΣΚ

O OTE είναι ο λόγος που δεν έχει πλησιάσει το υψηλό των 39,99 δολαρίων…

*****

Στο ταμπλό του ΧΑΑ @13:15     

 • ΝΕΑ Υψηλά για την μετοχή της ΕΤΕ η οποία έφτασε σε κ/φση την ΕΥΡΩΒ. Η τελευταία έχει μέσα της και την GRIVALIA, οπότε…
 • Εγραψε και το “5” η μτχ της ΙΝΚΑΤ(!), χαρίζοντας απίθανα κέρδη σε όσους πόνταραν στο άστρο της…
 • ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ η ΤΕΝΕΡΓ με τα πολυθρύλητα σενάρια να επανέρχονται μέσω των γνωστών πηγών του Μαντείου των Δελφών…
 • ΟΜΩΣ εκείνη που θα ευνοηθεί τα μάλα (ΓΕΚΤΕΡΝΑ) δεν λέει να ξεκολλήσει από τα 13 με 13,30 ευρώ, που την αποτιμούν σε 1,37 δισ. ευρώ, σε μία άκρως υποτιμητική απεικόνιση στο ταμπλό.
 • ΕΧΑΕ: Προσπάθεια απεγκλωβισμού από το προσωρινό τέλμα των 5,30 με 5,40 ευρώ..

****

Ambrosia Capital: Ξεκινά κάλυψη Intralot, τιμή στόχος το 1,55 ευρώ- Σύσταση αγορά δίνει για την εισηγμένη ο οίκος. Εκτιμά ότι θα βελτιώσει τα έσοδα και θα ενισχύσει τα περιθώρια κέρδους, ενώ παράλληλα κινείται για μείωση της μόχλευσης του ισολογισμού.

****

Δημοσθένης Τρίγγας- Τιτάν (ΚΕΦΑΛΑΙΟ): Ελκυστική αποτίμηση παρά το πρόσφατο ράλι της μετοχής

Στις 9 Νοεμβρίου 2023 η Τιτάν ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα 9μήνου, όπου τα νούμερα επιβεβαίωσαν ότι μπορεί να φέρει νωρίτερα κέρδη που είχαν στοχοποιηθεί για το 2026.

 • Μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, ακολούθησε η έκδοση ομολογιών ύψους 150 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 4,25% και λήξη τον Ιούνιο του 2029. Να υπενθυμίσουμε ότι στις 16 Νοεμβρίου 2024 λήγει 7ετές ομόλογο με κουπόνι 2,375% ονομαστικής αξίας 250 εκατ. ευρώ, το οποίο τότε είχε χρησιμοποιηθεί κυρίως για την αποπληρωμή ομολογιών με κουπόνι 4,25%. Αναφέρεται το παραπάνω για να κατανοήσουμε τον κύκλο των επιτοκίων και το πώς οι εταιρείες επιβαρύνονται/ευνοούνται από τις μεταβολές των επιτοκίων.

Στην ανακοίνωση για τη νέα έκδοση των ομολογιών η διοίκηση επιβεβαίωσε ότι η δυναμική των προηγούμενων τριμήνων συνεχίζεται και κατά το δ’ τρίμηνο και, με βάση τις μέχρι τώρα θετικές προοπτικές και τη βελτίωση των περιθωρίων κέρδους, ο όμιλος αναμένεται, για το σύνολο του 2023, να σημειώσει πωλήσεις άνω των 2,5 δισ. ευρώ και λειτουργικά κέρδη (EBITDA) άνω των 500 εκατ. ευρώ.

Με βάση τις βελτιωμένες εκτιμήσεις της διοίκησης για το 2023, η αποτίμηση της εταιρείας διαμορφώνει δείκτη EV/EBITDA οριακά χαμηλότερα των 5 φορών τα EBITDA του 2023, ήτοι 4,9 φορές, αφού η αγορά έτρεξε” να προεξοφλήσει τα αυξημένα λειτουργικά κέρδη.

 • Με βάση τον λόγο τιμή προς κέρδη ανά μετοχή (P/E), η μετοχή διαπραγματεύεται χαμηλότερα των 7 φορών τα καθαρά κέρδη του 2023, αφού ληφθούν υπ’ όψιν και οι ίδιες μετοχές που κατέχει η εταιρεία.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο 10ετής μέσος όρος του δείκτη EV/EBITDA του ομίλου Τιτάν αγγίζει τις 8,5 φορές, πράγμα το οποίο συμβαδίζει ιστορικά με τον κλάδο. Ήδη σε επίπεδο 5ετίας ο μέσος όρος έχει “κατέβει” στις 6,2 φορές για τον Τιτάν.

 • TIMH ΜΕΤΟΧΗΣ: 21,7000 ευρώ και κ/φση: 1,7 δισ. ευρώ
Διάστημα ΜΙΝ ΜΑΧ Μετ. %
7 ημερών 20,900 21,750 1,88
30 ημερών 19,700 22,000 10,15
3 μηνών 15,780 22,000 37,52
6 μηνών 15,780 22,000 24,00
12 μηνών 12,480 22,000 69,80

********

Το χρηματιστήριο είναι σαν την μουσική…- Το ταμπλό τραγούδι θέλει…

******

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΤΡΙΓΓΑΣ@ΒΕTΑ SEC: 

ΒΙΟΣΚ

ΒΙΟΣΚ

******

 • Ξεπέρασε το 15% η υπεραπόδοση του Χ.Α. έναντι των διεθνών αγορών το 2023

Με κέρδη 39% έκλεισε το 2023 για τον ΓΔΤ του Χ.Α., με τον Δεκέμβριο να αποτελεί τον 2ο συνεχόμενο θετικό μήνα με +1,4%. Οι αποδόσεις στις κυριότερες αγορές του πλανήτη ήταν θετικές για το 2023, και ειδικότερα +24% για τον S&P 500, +12% για τον γερμανικό δείκτη DAX και +19% για τον Eurostoxx 50, ενώ για τις αναδυόμενες (ETF EEM) τα κέρδη άγγιξαν το 9%!

 • Η συντριπτική πλειονότητα των μετοχών που απαρτίζουν τον FTSE Large Cap έκλεισαν με κέρδη για το 2023, καθώς μόλις 4 ολοκλήρωσαν τη χρονιά με απώλειες. Ειδικότερα, τα σημαντικότερα κέρδη σημείωσαν οι Cenergy, Τράπεζα Πειραιώς και Aegean Airlines, με +137%, 122% και 114% αντίστοιχα, που ήταν και οι μόνες με τριψήφια απόδοση. Αντίθετα, με απώλειες έκλεισαν μόνο οι ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ και Helleniq Energy, με -22%, -12%, -10% και -4% αντίστοιχα.

Αντίστοιχα θετική ήταν η εικόνα στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, με τον δείκτη FTSE Mid Cap να καταγράφει κέρδη που ξεπέρασαν το 59%. Οι τρεις καλύτερες επιδόσεις του Mid cap ανήκουν σε Intrakat (+213%), Άβαξ (+145%) και Intralot (+89%). Αντίθετα, με απώλειες έκλεισαν μόνο οι μετοχές των Austriacard και Dimand, με -6% και -29% αντίστοιχα.

ΒΙΟΣΚ

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:

 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

Η αγορά θέλει καθημερινή πολύωρη ενασχόληση, όποιος δεν μπορεί να την μελετά και να την παρακολουθεί τότε πολύ δύσκολα θα βγει στο τέλος κερδισμένος από αυτήν. Απαιτείται πολύ διάβασμα, διεισδυτικότητα στις λεπτομέρειες και στα ψιλά γράμματα που κρύβουν οι χρηματοοικονομικές καταστάσεις που δημοσιεύουν οι εταιρείες.

 • Χρειάζονται συχνά γρήγορες κινήσεις, ρευστοποιήσεις θέσεων ακόμα και με ζημιά (για να προλάβουμε πολύ μεγαλύτερη αργότερα), όχι κυνήγι του υποσχόμενου εύκολου κέρδους που δεν (υπο)στηρίζεται από πουθενά και μία ροπή προς τα Θεμελιώδη της κάθε υπό εξέταση περίπτωσης.

ΑΓΟΡΑ Χ.Α: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

 1. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΧΡΗΣΗ Stop Loss
 2. ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΚΕΡΔΩΝ ΕΦΟΣΟΝ ΕΥΝΟΕΙ Η ΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΜΤΧ
 3. ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΤΙΜΕΣ
 4. Αγοράζουμε μόνον σε πτωτικά γυρίσματα την μετοχή που μας ενδιαφέρει…

ΣΧΟΛΙΟ: Στις αγορές δεν χωρούν συναισθηματισμοί, δεν είναι ποδοσφαιρικές ή αθλητικές ομάδες για να μην αλλάζουμε τις… αγάπες μας. Οι μετοχές είναι αναλώσιμες… Και Long θα βγεις και Short θα γίνεις, αν το επιβάλλουν ή συνηγορούν σε κάτι τέτοιο οι συνθήκες.

****

ΒΙΟΣΚ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο