Η Ουκρανία, χρειάζεται τώρα περισσότερο από ποτέ την υποστήριξη της Ελλάδας και του ελληνικού λαού

μελετών
μελετών
Σάββατο 24 Φεβρουαρίου: πορεία υποστήριξης της Ουκρανίας

Το ελληνικό φιλελεύθερο δίκτυο οργανισμών, το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών και το Friedrich Naumann Foundation for Freedom (FNF) Ελλάδας και Κύπρου, στηρίζουν το συλλαλητήριο της Ουκρανικής κοινότητας στην Ελλάδα, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 και απευθύνεται σε κάθε δημοκράτη και φίλο της ελευθερίας που στέκεται αλληλέγγυος δίπλα στον αγωνιζόμενο Ουκρανικό λαό.

Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από τη ρωσική εισβολή, η Ουκρανική κοινότητα της Ελλάδας πραγματοποιεί ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας στο πλευρό της Ουκρανίας και του λαού της.

Η πορεία θα ξεκινήσει στις 16:45 από τη στάση του Μετρό «Πανεπιστήμιο» και θα καταλήξει στην πλατεία Συντάγματος.

Η Ουκρανία, χρειάζεται τώρα περισσότερο από ποτέ την υποστήριξη της Ελλάδας και του ελληνικού λαού.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους Ουκρανούς, και τους δημοκράτες πολίτες της Ευρώπης και του κόσμου. Όλοι μαζί για τη νίκη της Ουκρανίας, για τη δημοκρατία, για την ειρήνη στην Ευρώπη!

μελετών
μελετών
Οι Ατομικές Ελευθερίες στην Ελλάδα:
η Ελλάδα στην 25η θέση μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ στον Δείκτη Ανθρώπινης Ελευθερίας

Διαβάστε το Κείμενο Πολιτικής.

Ο Δείκτης Ανθρώπινης Ελευθερίας (Human Freedom Index), που δημοσιεύουν ετησίως το Cato Institute και το Fraser Institute, επιχειρεί να μετρήσει την ατομική και την οικονομική ελευθερία μέσα από 83 επιμέρους ενδείκτες.

Οι δύο βασικές υποκατηγορίες του είναι:

  • ο Δείκτης Ατομικών Ελευθεριών (Personal Freedom Index) και
  • ο Δείκτης Οικονομικής Ελευθερίας (Economic Freedom Index).

H παρούσα μελέτη επικεντρώνεται στον Δείκτη Ατομικών Ελευθεριών, καθώς ο Δείκτης Οικονομικής Ελευθερίας του καναδικού Ινστιτούτου Fraser, που κατατάσσει τη χώρα μας στην 72η θέση ανάμεσα σε 165 χώρες, έχει ήδη παρουσιαστεί αυτόνομα τον Σεπτέμβριο του 2023.

Τα βασικά πορίσματα είναι τα εξής:

  • Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 25η θέση μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ στον Δείκτη Ατομικών Ελευθεριών του Cato Institute και του Fraser Institute βάσει των δεδομένων για το 2021 (έτος με τα πλέον πρόσφατα διαθέσιμα δεδομένα), ψηλότερα μόνο από τη Βουλγαρία και την Ουγγαρία.
  • Η κατάταξη της Ελλάδας στον Δείκτη σημείωσε σημαντική κάμψη από την 41η θέση το 2009, στην 52η θέση το 2021, σημειώνοντας στην τελευταία έκδοση του Δείκτη τη χαμηλότερη βαθμολογία από το 2000.
  • Οι μεγαλύτερες αδυναμίες της χώρας μας σημειώνονται στα πεδία της νομοκρατίας (κράτος δικαίου), της ελευθερίας στις ανθρώπινες σχέσεις, και της ελευθερίας έκφρασης και πληροφόρησης.
  • Η μεγαλύτερη απόσταση από την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση καταγράφεται στο πεδίο της ελευθερίας στις ανθρώπινες σχέσεις, όπου η Ελλάδα υπολείπεται 2,13 μονάδες στα 10 από τον μέσο όρο της ΕΕ.
  • Η καλύτερη επίδοση σημειώνεται στα πεδία της ασφάλειας και προστασίας, και της πρόσβασης στο δικαίωμα του συνέρχεσθαι, του συνεταιρίζεσθαι και στην κοινωνία των πολιτών.
Διαβάστε το Κείμενο Πολιτικής
Ατομικές Ελευθερίες: Ο Γενικός Διευθυντής του ΚΕΦΙΜ Νίκος Ρώμπαπας στο
One Channel | 21.02.2024
Ατομικές Ελευθερίες: Ο Κωνσταντίνος Σαραβάκος στο Ραδιόφωνο του
ΣΚΑΪ | 21.02.2024

THINK TANKS

μελετών

Η παρακαταθήκη του Φρίντριχ Χάγιεκ για τις φετινές προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ

Εν μέσω μιας θερμής εκλογικής χρονιάς, τα διδάγματα του οικονομολόγου Φρίντριχ Χάγιεκ προσφέρουν έναν γνώμονα που μας προτρέπει να υπερβούμε κομματικές γραμμές και να υπερασπιστούμε τον καπιταλισμό της ελεύθερης αγοράς που ωφελεί όλους. Του Vance Ginn

μελετών

Ποιος έχει την τελική ευθύνη της ασφάλειας των παιδιών στο διαδίκτυο

Την περασμένη εβδομάδα, το Project Liberty δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας έρευνας γνώμης 14.000 ενηλίκων σε επτά χώρες -συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Κίνας, της Ινδίας, της Βραζιλίας και της Νότιας Αφρικής- που διαπίστωσε ότι «οι άνθρωποι ανησυχούν έντονα, καθώς πιστεύουν πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανοίγουν την πόρτα σε μια σειρά από βλάβες για τους νέους ανθρώπους»Της Bronwyn Howell

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο