29/11/2023- ΧΑΑ: Δεν μπορεί να τις αφήσουν έτσι!- Προσωρινή παύση κάνουν οι αγοραστές… (από τον ΑΝ@λήτη)

εταιρεία
ΓΔ: Με τον δείκτη να συσσωρεύει και κάθε μέρα να κινούνται κάποιες μετοχές ό,τι το καλύτερο!!!
ΑΤΤ-Trastor: Παιδιά, σαν πολύ δεν βιάζεστε για τα road shows; Δεν μου φαίνεται να είστε έτοιμοι!!!
ΠΛΑΘ: Η αυριανή αποκοπή του μερίσματος €0,07/μετ., δεν φαίνεται να συγκίνησε πολλούς…
ΕΥΑΘ-ΕΥΔΑΠ: Δεν μπορεί να τις αφήσουν έτσι!!! Σίγουρα θα θελήσει το δημόσιο να εισπράξει έσοδα, οπότε όλο και καμιά αύξηση θα δοθεί στα τιμολόγια!! Σαν να ξεκολλάνε…
ΚΑΡΕΛ: Και αυτός αρχίζει να δείχνει σημάδια ζωής, μετά τις πρωτοφανείς ρευστοποιήσεις, που παρατηρήθηκαν τον τελευταίο μήνα…
ΜΕΝΤΙ: Ευτυχώς που βρέθηκαν κάποιοι να ασχοληθούν, προκειμένου να επανέλθει η μετοχή στην περιοχή των €3,5 από όπου είχε ξεκινήσει η καλοκαιρινή της κίνηση!!!! Πάλι καλά, καθώς η μετοχή έγραψε και κάτω από €3!!!!
ΟΛΥΜΠ: Άλλη μία μικρή ‘ιερή’ εργολαβία, ανέλαβε η εισηγμένη, την τρίτη στην σειρά, ωστόσο δεν φαίνεται να ‘ευλογήθηκε’ από την αγορά!! Το γεγονός ότι ο κατασκευαστικός κλάδος του ομίλου τελεί σε αδράνεια, φαίνεται ότι θα υιοθετηθεί η μέθοδος της εξαιρετικά επικερδούς υπεργολαβίας, η οποία εφαρμόζεται εδώ και καιρό από την πιο ‘καυτή’ πρώην μικρή και νυν μεσαία, κατασκευαστική εταιρεία!!!
ΙΝΤΚΑ: Προσωρινή παύση κάνουν οι αγοραστές, καθώς μετά τις μαζικές αγορές από insiders, η μετοχή ξέφυγε απότομα!!! Δεν νομίζω ότι θα συνεχιστεί για πολύ αυτή η κατάσταση, καθώς η μετοχή συνεχίζει και παραμένει τζάμπα!!!
***
ΕΒΡΟΦ-ΚΡΙ: Και μια και μιλήσαμε για τζάμπα, μετά την ανακοίνωση των ‘εξωγήινων’ αποτελεσμάτων της ΚΡΙ, επικαιροποίησα τις εκτιμήσεις μου για την Εβροφάρμα!!! Με μια πρώτη ματιά είπα δεν μπορεί κάπου κάνω λάθος!!! Με βάση το 9μηνο, η ΚΡΙ πάει για καθαρά κέρδη πάνω από €30 εκ., με την κεφαλαιοποίησή της, να έχει ξεπεράσει δικαίως τα €300 εκ.
  • Η Εβροφάρμα που έβγαλε καθαρά κέρδη €1,4 εκ. στο 6μηνο, έναντι οριακών ζημιών πέρσι, με την παραδοχή ότι θα βγάλει τα περσινά κέρδη του 2ου 6μηνου (€1,5 εκ.), πάει για τουλάχιστον €3 εκ. καθαρά κέρδη, όταν η κεφαλαιοποίηση είναι μετά βίας €13 εκ., ενώ διαπραγματεύεται κάτω από το 90% των ιδίων της κεφαλαίων, με την ΚΡΙ να παίζει πάνω από 3 φορές!!!
Για να μην αναφέρω το γεγονός ότι η Εβροφάρμα είναι πλήρως καθετοποιημένη και παράγει το 3% της ετήσιας παραγωγής γάλακτος, σε μία ελληνική αγορά, η οποία καλύπτει το 60% από εισαγωγές!!! Κάπου θα έχω κάνει λάθος είπα, αλλά τα νούμερα είναι απολύτως σωστά, οπότε θα πρέπει να ‘αποκατασταθεί δραματικά’ η κεφαλαιοποίηση της ακριτικής εταιρείας!!!
  • Με την ελάχιστη διασπορά στην μετοχή, οι διαδικασίες θα είναι συνοπτικές!! Να σημειωθεί ακόμα ότι η εταιρεία συμψήφισε ζημίες προηγούμενων ετών, με αποτέλεσμα να είναι έτοιμη να αρχίσει να ανταμείβει τους μετόχους και μερισματικά!!! Ήδη κάποιοι σήμερα φαίνεται να αντιλήφθηκαν την ανισορροπία..
ΦΡΙΓΟ: Απίστευτη κινητικότητα στην μετοχή χωρίς ‘θεμελιώδη’ εξήγηση και εύχομαι να τους βγει σε καλό…
.
O AN@λήτης
Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.
 
Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο