29.2.2024- ΧΑΑ- ο ΑΝ@λήτης: Πού θα πάει όμως, θα γυρίσει ο τροχός…- Τρομάρα μας…- Είναι για πολύ ξύλο!- Κανείς δεν μπήκε στον κόπο να διαβάσει…

Με έντονη ανοδική τάση οι δείκτες των μετοχών του χρηματιστηρίου Αθηνών μετά τις προηγούμενες πτωτικές συνεδριάσεις, Τρίτη 3 Μαρτίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
ΓΔ: Αφού δεν μπορούμε πάνω, πάμε κάτω, να δούμε πού θα σταματήσουμε!!! Αυτή ακριβώς είναι η εικόνα σε μερικές καλές μικρομεσαίες μετοχές (ΔΡΟΜΕ, ΚΟΡΔΕ, ΜΕΝΤΙ, ΣΕΝΤΡ, ΟΛΥΜΠ), οι οποίες απείχαν στην άνοδο και τώρα δέχονται σημαντικές πιέσεις! Πού θα πάει όμως, θα γυρίσει ο τροχός…
**
ΠΕΙΡ: Εάν ισχύει η τιμή των €3,40-3,50 για το placement, αυτοί που το συντονίζουν είναι για πολύ ξύλο! Τουλάχιστον να τελειώσουν για να τελειώσει και το μαρτύριό μας!
**
: Είχαμε τις τράπεζες με το S (Social από τα αρχικά  ESG), να που μας προέκυψε και το (σημείο) G (Governance). Πού αναφέρομαι;; Στις 23/2/24 που η εταιρεία αγόρασε 54 χιλ. ίδιες μετοχές, ο Διευθύνων Σύμβουλος έχωσε 39 χιλ., προφανώς για να τα πουλήσει καλύτερα!!! Κατά τα άλλα όλοι πληρούν τα  κριτήρια ESG!!! Τρομάρα μας…
**
ΑΔΜΗΕ: Προφανώς κανείς δεν μπήκε στον κόπο να διαβάσει την ανακοίνωση για την αναπροσαρμογή του μεσοσταθμικού κόστους κεφαλαίου (WACC), στο περίπου 7,5% από 6,1% και μάλιστα αναδρομικά από το 2023!
  • Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Τουλάχιστον +20 εκ. (!) καθαρά κέρδη για την εισηγμένη το 2024, της οποίας η κεφαλαιοποίηση με το ζόρι υπερβαίνει τα €500 εκ.!!! Δεν είναι όμως μόνο αυτό, καθώς αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιούνη, ο διαγωνισμός πώλησης για το 20% της Αριάδνη (διασύνδεση Κρήτης-Αττικής), που μπορεί να αλλάξει ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ την μέθοδο αποτίμησής του.
Με την μετοχή να διαπραγματεύεται στο 65% της λογιστικής αξίας, αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το premium, γιατί σίγουρα θα υπάρχει, με το οποίο θα τιμολογηθεί η Αριάδνη (κόστος επένδυσης €1-1,1 δις) από τα 4 διαγωνιζόμενα σχήματα!!!
**
ΙΝΛΟΤ: Σαν λίγο ακριβό το επιτόκιο του 6% του ομολόγου ή εμένα μόνο μου φάνηκε;
**
ΚΑΡΕΛ: Για όσους παρακολουθούν στενά την μετοχή, στην συνεδρίαση της Δευτέρας εμφανίστηκαν ξαφνικά εντολές πώλησης 1.500 μετ. στα €344 και €346 (από τους ελάχιστους εναπομείναντες μετόχους, με τόσο μεγάλη θέση), η οποία ακυρώθηκε όμως μετά από 5 λεπτά!!!!
  • Την άλλη μέρα, όλως τυχαίως (;;;;), κάποιος μάζεψε τα ‘σκουπιδάκια’-ρετάλια μέχρι τα €348, με την μετοχή να κάνει και καλό όγκο, για τα δεδομένα της. Πολύ, μα πολύ περίεργα πράγματα!

**

ΙΑΤΡΙΚΟ: Ασφαλώς και ο θεσμός των απογευματινών χειρουργείων, μπορεί να επηρεάσει τα μεγέθη της εισηγμένης. Για να δούμε πόσο…
**
ΒΙΟΚΑ: Συνεχίζονται οι πωλήσεις εκ μέρους των βασικών μετόχων και μένει να δούμε με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, εάν θα δικαιωθούν οι αγοραστές των μετοχών. Οψόμεθα….
**
ΠΡΔ: Ασχοληθήκατε με ΒΙΟΤ, ασχοληθήκατε με ΜΠΤΚ, ασχοληθήκατε με ΣΑΤΟΚ, ασχοληθήκατε με ΦΡΙΓΟ και αυτήν που είναι και συγκριτικά καλύτερη, τίποτα;;; Παίζει και στο 75% των ιδίων της κεφαλαίων και έχει και φωτοβολταϊκό 500KW. Αμ πώς;;; Και πάντα υποψήφιο όχημα…
**
FLEXO: Ο πολυεθνικός κολοσσός, σε αποτίμηση μινιατούρας! Στα τελευταία 5 έτη, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία διπλασίασε τα μεγέθη της, η αποτίμηση παρέμεινε σταθερή!
  • Η εταιρεία δραστηριοποιείται κυριολεκτικά σε όλη την υφήλιο και εάν υπήρχε μια περισσότερο προσανατολισμένη χρηματιστηριακά διοίκηση, ασφαλώς και η κατάσταση θα ήταν πολύ διαφορετική!
Το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει, έτσι για αρχή, θα ήταν να μην δίνει δωρεάν μετοχές μέσω stock options, καθώς τα στελέχη που τις παίρνουν κυριολεκτικά τις ‘πετάνε΄, χαλώντας και την εικόνα της μετοχής!!!
**
ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ: Τι έγινε παιδιά ξεχαστήκαμε;; Καιρό έχετε να κάνετε κανένα πακέτο και με τους πεσμένους όγκους, μειώνονται και οι μετοχές που μπορεί να αγοράσει η ίδια η εταιρεία!! Για να ξυπνήσουμε…
**
ORILINA: Εάν υποψιαστώ ότι ο βασικός μέτοχος έχωσε την θέση του στον ΠΕΤΡΟ, για να στηρίξει την μετοχή του, θα ….
**
Premia: Καλό το discount του 30-35% με βάση τα ανακοινωθέντα αποτελέσματα, ωστόσο τα χαμηλά καθαρά κέρδη, δεν αφήνουν περιθώρια ανόδου μεγαλύτερα του 15-20%!!!
**
ΟΛΥΜΠ: Σε αντιπαράθεση με την προαναφερθείσα, γιατί να μην την προτιμήσω , καθώς το discount είναι μεγαλύτερο (40%), έχουν αρχίσει να εισπράττονται οι αυξημένοι ναύλοι των πλοίων (εκτιμώμενα έσοδα $100 εκ. στην 4ετία), έχω το 35-40% της κεφαλαιοποίησης σε καθαρό ταμείο
  • Εχω υπό αξιοποίηση οικόπεδο στα Πηγαδάκια Βούλας (αναμένονται καθαρά κέρδη άνω των 25-30 εκ.), έχω υπό διαχείριση χαρτοφυλάκιο κόκκινων δανείων και για να μην κουράζω και ένα χαρτοφυλάκιο 186 ακινήτων συνολικής επιφάνειας 16 χιλ. τ.μ. μόλις προς €1.200/τ.μ. (!) Σαν να μου φαίνεται αυτό το πακέτο, πολύ καλή ευκαιρία!
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΗΜΕΡΑ
ΓΔ
ΓΔ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο