29.4.2024- ΧΑΑ: Θα έβαζαν τα γέλια οι νυν…- Αφού δεν… μαρουλώνουν, βρε αδερφέ…- Δεν έχει καμία σχέση με το παλαιό Βιοσωλάκι…- Η αίσθηση που έχω είναι ότι η ΠΕΙΡΑΙΩΣ θα την πουλήσει

ΑΔΜΗΕ

ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ σας γράφαμε χθες…

ΙΔΟΥ λοιπόν…

1.ΑΔΜΗΕ Χαμπάρι δεν έχουν πάρει… Αλλά θα μου πείτε, σε ποιούς απευθύνεσαι;

  • ΜΑΣ ΠΡΟΛΑΒΕ ο επί 20ετία στενός φίλος και πιστός συνεργάτης ο ΑΝ@λήτης…
****
1.ΑΔΜΗΕ: Προφανώς κανείς δεν μπήκε στον κόπο να διαβάσει την ανακοίνωση για την αναπροσαρμογή του μεσοσταθμικού κόστους κεφαλαίου (WACC), στο περίπου 7,5% από 6,1% και μάλιστα αναδρομικά από το 2023!
  • Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Τουλάχιστον +20 εκ. (!) καθαρά κέρδη για την εισηγμένη το 2024, της οποίας η κεφαλαιοποίηση με το ζόρι υπερβαίνει τα €500 εκ.!!! Δεν είναι όμως μόνο αυτό, καθώς αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιούνη, ο διαγωνισμός πώλησης για το 20% της Αριάδνη (διασύνδεση Κρήτης-Αττικής), που μπορεί να αλλάξει ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ την μέθοδο αποτίμησής του.
Με την μετοχή να διαπραγματεύεται στο 65% της λογιστικής αξίας, αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το premium, γιατί σίγουρα θα υπάρχει, με το οποίο θα τιμολογηθεί η Αριάδνη (κόστος επένδυσης €1-1,1 δις) από τα 4 διαγωνιζόμενα σχήματα!!!
  • Η ΑΓΟΡΑ ΠΑΝΤΩΣ δεν… ακούει, ως συνήθως… Ξεχασμένος και για τους αναλυτές ο τίτλος. Αφού δεν… μαρουλώνουν, βρε αδερφέ…
***

2. ΕΛΧΑ Ξεκίνησε τον ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ  από τα 2,4300 ευρώ, στα 2,1500 τώρα.  ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 5/3 μετά το κλείσιμο. ἤ τάν ἤ ἐπί τᾶς  – ΑΝ και εδώ που τα λέμε η πραγματική της αξία πλησιάζει περί τα 4,0000… Στα 2,6000 η BOOK VALUE –  εννοείται ότι αν τους προσέφεραν 4 ευρώ ανά μετοχή θα έβαζαν τα γέλια οι νυν… υποτιμητές της στο ταμπλό.

2.ΕΛΧΑ: Στο +2,8% και στα 2,2200 τώρα, με 100 χιλ. τμχ. Ο όμιλος δείχνει ή μάλλον ρίχνει όλο το ενδιαφέρον του στην άλλη θυγατρική του που συγκριτικά με την λεγάμενη είναι αδιαμφισβήτητα υπερτιμημένη. Αλλά περί ορέξεως… κλπ κλπ!

  • Βλέπετε, μερικά πράγματα κτυπάνε πολύ άσχημα στο μάτι ενός ψαγμένου επενδυτή. Και δεν λέμε ότι η CENERGY δεν θα ανέβει γιατί είναι ακριβή (παραμένει οστόχος για το 10άρι), αλλά όχι και τέτοια τερματική εικόνα για την Ελβαλχαλκόρ. Κάπου υπάρχει ένα μέτρο βρε παιδιά…

ΕΝ ΟΨΕΙ της επικείμενης δημοσίευσης του 2023 αλλά και της ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ που θα δώσουν, η μετοχή θα διατηρηθεί στην πρώτη γραμμή της επενδυτικής δραστηριότητας, αναλογικά και συγκριτικά πάντα.

****

3.ΙΝΤΡΑΚΟΜ Eχασε το 10% σε χρόνο dt…

3.ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Και από τα 3,8000 χθες που την αναφέραμε αγγίζει τώρα τα 4,0000 ευρώ. Εν αναμονή της ανακοίνωσης συμφωνίας που θα την ανεβάσει ακόμη πιο ψηλά…

ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΥΘΕΙ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑΔΙΑ και διεξοδικότατα…

****

4.UNIBIOS

4.UNIBIOS 

Από το 1,4500 πριν 6-7 εβδομάδες την είχαν φέρει χθες στα 1,2000 ευρώ για να κλείσει τελικά στα 1,2600 ευρώ. Εκτιμήσαμε ότι στα 1,2000 θα ξεκινήσει το νέο δρομολόγιο. (Είναι και κάτι περίεργοι τύποι, που νομίζουν ότι μία μετοχή τους τα χρωστάει και επομένως απαγορεύεται να πέσει ποτέ!! Κι αρχίζουν να βγάζουν τα τοξικά τους απόβλητα)

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ γiα μετοχή εταιρείας που δεν έχει καμία σχέση με το παλαιό Βιοσωλάκι

  • ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΕΙΣ 

Ο όμιλος επεξεργασίας νερού προχώρησε σε πώληση του μισού ακινήτου που διαθέτει στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου εισπράττοντας το ποσό των 3,7 εκατ. ευρώ που υπερβαίνει κατά πολύ τις αρχικές προσδοκίες της διοίκησης αλλά και τις εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς. Μάλιστα λόγω του υψηλότερου τιμήματος πώλησης από αυτό που έγραφε στις λογιστικές καταστάσεις η Unibios θα παρουσιάσει στη χρήση του 2023 ένα έκτακτο λογιστικό κέρδος της τάξεως του 1,3 εκατ. ευρώ ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο την κερδοφορία της.

  • Με ταμείο όπου αναμένεται να ξεπεράσει σημαντικά τα 3 εκατ. ευρώ ενώ αν έχει εισπράξει τα χρήματα για το έργο που πραγματοποίησε και παρέδωσε στη Μύκονο (1,55 εκατ. ευρώ) τότε θα πάμε κοντά στα 5 εκατ. ευρώ δίχως φυσικά να έχουμε βάλει μέσα τα χρήματα που έλαβε για την πώληση του ακινήτου.
Με αυτό το ταμείο είναι εύλογο η Unibios να σχεδιάζει το επόμενο στρατηγικό βήμα σύμφωνα με το business plan που είχε ανακοινώσει και είναι οι εξαγορές δύο τουλάχιστον εταιρειών στον κλάδο της επεξεργασίας νερού που απευθύνονται στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης.
  • ΝΑ ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ για μια ακόμα φορά ότι η επεξεργασία, ο καθαρισμός και η διανομή του νερού θα είναι μια από τις πλέον προσοδοφόρες δραστηριότητες τα επόμενα χρόνια καθώς η κλιματική αλλαγή έχει αλλάξει ριζικά τα υπάρχοντα δεδομένα που έχουν να κάνουν με την επάρκεια των παγκόσμιων αποθεμάτων νερού.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΩΡΑ ΕΙΚΟΝΑ…

  • ΕΙΧΑΝ ΒΑΛΕΙ ένα φραγματάκι 13 χιλ. τμχ στα 1,2600 και σχεδόν το έχασαν… Κι άλλο ένα ισοϋψές στα 1,2700 ευρώ. ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΤΙΜΕΣ, μόνον από κάτω αν μας βγάλουν κομμάτια.

ΑΔΜΗΕ

***

5.EΒΡΟΦΑΡΜA (με κέρδη από +30% μέχρι +60%, πιστεύουμε να πράξατε ανάλογα όσοι την επιλέξατε) Κρατείστε μερικές για τα περαιτέρω…

5.EΒΡΟΦΑΡΜA ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΤΑΤΟΝ, δεν χρειάζεται άλλο σχόλιο. Ο, τι είχαμε να πούμε και να γράψουμε τα διαβάζατε με τιμές 1,10000, 1,2000 και 1,3000 ευρώ…

****

6. ΑΤΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ: Επαιζε στα 2,2200-2,2500

6. ΑΤΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ:

Η αίσθηση που έχω είναι ότι η ΠΕΙΡΑΙΩΣ θα την πουλήσει -Μάγος δεν είμαι και μη βαράτε αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο. Δύσκολα πάντως να βγει κανείς χαμένος εδώ που είναι η τιμή της…

****

ΑΔΜΗΕ

 

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο