Με το Brent να ξεπερνά τα 89 δολ. για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο

Σε ανοδική τροχιά συνέχισαν και σήμερα οι τιμές του πετρελαίου αντλώντας ώθηση από τις ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικές ενεργειακές εγκαταστάσεις και την κλιμάκωση των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή, με το Brent να ξεπερνά τα 89 δολ. για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του Brent παραδόσεως Ιουνίου κέρδισε 1,50 δολ. ή 1,7% στα 88,92 δολ. το βαρέλι, έχοντας σκαρφαλώσει νωρίτερα μέχρι τα 89,08 δολ.

Το συμβόλαιο του αμερικανικού WTI για τον Μάιο ενισχύθηκε 1,44 δολ. ή περίπου 1,7%, στα 85,15 δολ. στη Νέα Υόρκη, ενώ στα υψηλά της ημέρας άγγιξε τα 85,46 δολ. επίσης το υψηλότερο από τον Οκτώβριο.

Ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε ένα από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια της Ρωσίας σε μια επίθεση που η Ρωσία είχε αρχικά υποστηρίξει ότι κατάφερε να αποκρούσει.

Η Μόσχα πάντως ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα βενζίνης και ντίζελ στη Ρωσία παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Η Ρωσία είναι μεταξύ των τριών κορυφαίων παγκόσμιων παραγωγών πετρελαίου και ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς πετρελαϊκών προϊόντων.

Παράλληλα, στη Μέση Ανατολή, το Ιράν υποσχέθηκε να εκδικηθεί το Ισραήλ για μια αεροπορική επιδρομή που σκότωσε δύο κορυφαίους στρατηγούς και πέντε στρατιωτικούς συμβούλους στο συγκρότημα της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό.

“Δεν θα μείνει αναπάντητο το άνανδρο αυτό έγκλημα”, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί για τα πλήγματα χθες, Δευτέρα, στο προξενικό γραφείο της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό, τα οποία αποδίδονται στο Ισραήλ, από τα οποία σκοτώθηκαν 7 μέλη των Φρουρών της Επανάστασης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο