3 Απριλίου 2024- ΧΑΑ: Δεν πρέπει να περάσει αυτό το έκτρωμα…- Τι να λένε τώρα όσοι την… έθαβαν- Παλαιά μου τέχνη κόσκινο…- Όχι δεν είναι πρωταπριλιάτικο- Tεχνική προσέγγιση για τις 4 Συστημικές

 • ΟΠΤΙΜΑ: Τι να λένε τώρα όσοι την έθαβαν πριν και μετά από την εισαγωγή της στο ΧΑΑ; Εννοείται ότι θα τα έχουν ξεχάσει, ως συνήθως. 
 • Η ΑΓΟΡΑ επηρεάστηκε και από τις πολιτικές εξελίξεις όπου είχαμε και τις παραιτήσεις δύο κορυφαίων υπουργών. Προφανώς και δεν περιμένουμε εκλογές, αλλά….
 • ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ δεν θα το γράψει (χα χα χα) απλά σημειώστε…
  Dimand- Χρήση 2023: Με σημαντικό premium εξακολουθεί να διαπραγματεύεται η μετοχή (NAV…. 7,1500 ευρώ και στο ταμπλό…. 9,9000)
  ΥΓ: ΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ….
  ΥΓ1: ΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΣΑΡΟΥΝ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ – ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΦΘΑΝΕΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ

ΓΕΚΤΕΡΝΑ

ΓΕΚΤΕΡΝΑ

ΓΕΚΤΕΡΝΑ

 1. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ 
 2. ΓΕΚΤΕΡΝΑ: ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ 
 3. ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ 
 4. ΕΚΤΕΡ: ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ 
 5. ΟΤΕ: ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ 
 6. ΔΕΗ: ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ 
****
ΓΕΚΤΕΡΝΑ

Προεπισκόπηση αποτελεσμάτων Motor Oil 4Q23e | Άλλο ένα ισχυρό τρίμηνο λόγω του ευνοϊκού περιβάλλοντος διύλισης

Η MOH έχει προγραμματιστεί να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα του 4ου τριμήνου του 23e ΣΗΜΕΡΑ, μετά το κλείσιμο της αγοράς, ακολουθούμενη από τηλεδιάσκεψη την επόμενη ημέρα στις 17:30 τοπική ώρα (15:30 ώρα Ηνωμένου Βασιλείου).

 • Εξαιρουμένης της επίδρασης των αποθεμάτων και των έκτακτων αποθεμάτων, αναμένουμε «προσαρμοσμένα» EBITDA ύψους 332 εκατ. ευρώ (-8% σε σχέση με τα δύσκολα συγκρίσιμα στοιχεία) και «προσαρμοσμένα» καθαρά κέρδη ύψους 182 εκατ. ευρώ από «προσαρμοσμένα» καθαρά κέρδη 7 εκατ. ευρώ το 4ο τρίμηνο του 22.

Λαμβάνοντας υπόψη τις αναμενόμενες ζημίες αποθεμάτων ύψους 77 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 59 εκατ. ευρώ το 4ο τρίμηνο του 22, προβλέπουμε EBITDA σύμφωνα με τα ΔΠΧΑ ύψους 255 ευρώ (-16% σε ετήσια βάση) και καθαρά κέρδη σύμφωνα με τα ΔΠΧΑ ύψους 123 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 39 εκατ. ευρώ πέρυσι.

 • Σε όρους FY23e, αναμένουμε ότι τα λειτουργικά κέρδη EBITDA και τα καθαρά κέρδη του Ομίλου θα διαμορφωθούν στα 1.472 εκατ. ευρώ και 886 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 17% και αυξημένα κατά 3% αντίστοιχα.

Τέλος, όσον αφορά τα μερίσματα, υποθέτουμε τελικό DPS 1,30 ευρώ για το 2023e (αυξάνοντας τις συνολικές διανομές για το FY23e σε 1,70 ευρώ/μετοχή).

 • MOH Group 4Q/FY23e Βασικές εκτιμήσεις P&L

ΓΕΚΤΕΡΝΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΙΚΑΣ- ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Χ.Α.: Δεν πρέπει να περάσει αυτό το έκτρωμα. Ως στήλη θα έχουμε αναρτημένο καθημερινά το παραπάνω που λέει: Ο κανονισμός-έκτρωμα που στέλνει εκτός Χρηματιστηρίου δεκάδες εταιρείες δεν πρέπει να περάσει. Μέχρι να δικαιωθούμε! Ο κ. Κοντόπουλος ήρθε πρόσφατα στο Χρηματιστήριο. Οι επενδυτές, οι εισηγμένοι και οι λίγοι δημοσιογράφοι του χρηματιστηριακού ρεπορτάζ είμαστε δεκαετίες.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ

Η μία (1) στις 5 καθαρή άμεση ξένη επένδυση στην Ελλάδα είναι στην μεταποίηση
ΓΕΚΤΕΡΝΑ

ΓΕΚΤΕΡΝΑ

 • Όχι δεν είναι πρωταπριλιάτικο. Τα τελευταία 5 χρόνια η μεταποίηση έχει αυξηθεί +21% στην Ελλαδα, +5% στην ευρωζώνη και -8% στην Γερμανία.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ

ΓΕΚΤΕΡΝΑ

ΓΕΚΤΕΡΝΑ

ΓΕΚΤΕΡΝΑ

Το sell off στα ομόλογα συνεχίζεται. Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς βρέθηκε στο 4,4%, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο.

Image

ΓΕΚΤΕΡΝΑ

Σε νέα ιστορικά υψηλά η Λάμψα (+2,50%) πάντα με χαμηλές συναλλαγές.

Προβλημάτισαν οι επιδόσεις του δ΄ τριμήνου στον ΟΛΠ (-7,12%).

Μεταξύ +6,22% και -7,73% κινήθηκε η ΣΠΙ (-4,51%).

Μετά από πέντε συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις αντέδρασε το ΓΚΜΕΖΖ (+2,04%), μετά από τέσσερις το ΚΑΙΡΟΜΕΖΖ (+5,53%) και μετά από τρεις το ΣΑΝΜΕΖΖ (+0,51%).

Σε χαμηλά 4μηνου, έστειλε ο ατέλειωτος πωλητής την ΕΚΤΕΡ (-3,54%).

Επιστροφή αγοραστών σε ΦΒΜΕΖΖ (+0,51%).

Τρεις οι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις για ACAG (-3,91%) και ΙΛΥΔΑ (-7,86%) και πέντε οι συνεχόμενες πτωτικές για ΙΝΚΑΤ (-3,53%) και ΙΝΤΚΑ (-4,50%).

ΓΕΚΤΕΡΝΑ

Περισσότερες αποδείξεις για την εξέλιξη των στόχων των κεντρικών τραπεζών από inflation σε debt βιωσιμότητα;

Ο παγκόσμιος πληθωρισμός παραμένει πολύ πάνω από τον μέσο όρο πριν από τον COVID και παρόλα αυτά έχει σημειωθεί μια σειρά μειώσεων των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας, μεταξύ άλλων από την SNB της Ελβετίας, και η ECB θα ακολουθήσει σύντομα.

Image

ΓΕΚΤΕΡΝΑ

Tesla H AΠΟΤΙΜΗΣΗ μειώθηκε στα 529 δισεκατομμύρια δολάρια μετά από ένα «εφιαλτικό» τρίμηνο που έληξε με τις παραδόσεις να υπολείπονται σημαντικά των εκτιμήσεων. Παρέδωσε 386.810 ηλεκτρικά οχήματα το 1ο τρίμηνο του 2024, υπολείποντας κατά πολύ των προσδοκιών της Wall St.

Image

ΓΕΚΤΕΡΝΑ

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ το 2024

 1. ΚΟΥΑΛ (+103,95%)
 2. MONTA (+72,25%),
 3. ΦΒΜΕΖΖ (+68,37%),
 4. REALCONS (+59,7%),
 5. ΣΑΤΟΚ (+59,32%),
 6. ΚΥΡΙΟ (+52,2%),
 7. ΚΑΙΡΟΜΕΖΖ (+46,7%),
 8. ΔΟΜΙΚ (+42,94%),
 9. ΕΒΡΟΦ (+42,5%),
 10. ΒΙΟΤ (+40,83%) και
 11. ΣΑΝΜΕΖΖ (+40,33%).

ΓΕΚΤΕΡΝΑ

ΑΓΟΡΑ Χ.Α: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ 

 1. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΧΡΗΣΗ Stop Loss
 2. ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΚΕΡΔΩΝ ΕΦΟΣΟΝ ΕΥΝΟΕΙ Η ΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΜΤΧ
 3. ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΤΙΜΕΣ
 4. Αγοράζουμε μόνον σε πτωτικά γυρίσματα την μετοχή που μας ενδιαφέρει…

 • ΣΧΟΛΙΟ: Στις αγορές δεν χωρούν συναισθηματισμοί, δεν είναι ποδοσφαιρικές ή αθλητικές ομάδες για να μην αλλάζουμε τις… αγάπες μας. Οι μετοχές είναι αναλώσιμες… Και Long θα βγεις και Short θα γίνεις, αν το επιβάλλουν ή συνηγορούν σε κάτι τέτοιο οι συνθήκες.

Η αγορά θέλει καθημερινή πολύωρη ενασχόληση, όποιος δεν μπορεί να την μελετά και να την παρακολουθεί τότε πολύ δύσκολα θα βγει στο τέλος κερδισμένος από αυτήν. Απαιτείται πολύ διάβασμα, διεισδυτικότητα στις λεπτομέρειες και στα ψιλά γράμματα που κρύβουν οι χρηματοοικονομικές καταστάσεις που δημοσιεύουν οι εταιρείες.

Χρειάζονται συχνά γρήγορες κινήσεις, ρευστοποιήσεις θέσεων ακόμα και με ζημιά (για να προλάβουμε πολύ μεγαλύτερη αργότερα), όχι κυνήγι του υποσχόμενου εύκολου κέρδους που δεν (υπο)στηρίζεται από πουθενά και μία ροπή προς τα Θεμελιώδη της κάθε υπό εξέταση περίπτωσης.

*****

ΓΕΚΤΕΡΝΑ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο