3 Ιουλίου 2024- Χ.Α- ΟΑΚ: Τρία τουλάχιστον μεγαθήρια στον προθάλαμο εκρηκτικής αύξησης κερδών-

Έπεσε λέει ο πληθωρισμός στην Τουρκία στο 70% και κάνουν πανηγύρια. Φυσικά, δεν εχει καταλάβει ο πλανήτης την εξαιρετικά προβληματική οικονομία της Τουρκίας που ωστόσο λόγο τεράστιας ρευστότητας ευνοείται από το διάφορα προβληματικά μέτωπα στην Ουκρανία, Ρωσία, ΙΡΑΝ και ΚΙΝΑ που κατέστησαν την χώρα ως διαμετακομιστικό κέντρο χρήματος μεταξύ ανατολής και δύσης.

  • Από την άλλη ας μην ξεγελιόμαστε, η Τουρκία αποτελεί και αποτελούσε πάντα μια χώρα υψηλού εργατικού δυναμικού με φιλοδυτικά χαρακτηριστικά και με ελπίδες κάποια μέρα να ενταχθεί στο Δυτικό ντουλάπι, ελπίδες που χάθηκαν όταν από το ίδιο ντουλάπι άρχισαν να ξεπηδούν τα διάφορα πολύχρωμα πλάσματα που βλέπουμε στις τηλεοράσεις.

Στα εγχώρια και επειδή κανείς δεν το γράφει ούτε τολμάει να το πει, υπάρχουν 3 τουλάχιστον μεγαθήρια στον προθάλαμο της εκρηκτικής αύξησης κερδών στα επόμενα 5 έτη. Ποια είναι αυτά?

AEGEAN, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΜΟΗ. Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι και οι τρείς εταιρίες θα μεγαλουργήσουν ΑΝ ΔΕΝ ΣΚΑΣΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ πάντα.

  • Στα της ΡΕΒΟΙΛ τι να γράψει κάνεις παραπάνω από όσα έχουμε γράψει 3 χρόνια τώρα. Στα 0.6 την ξεκινήσαμε και φτάσαμε σήμερα στα 2.15 Μια μετοχή αργή, βαρετή αλλά καλή. Γιατί εσείς κυνηγάτε τα Turn around εγώ κυνηγάω τα deep value. Άλλη η αδρεναλίνη των πρώτων, άλλη των δευτέρων.

Στο ίδιο μήκος κύματος με την REVOIL  η ΙΝΛΙΦ υποτιμημένη κατά τουλάχιστον 50% και η ΑΣΚΟ με μηδενικό δανεισμό κέρδη μέρισμα και αποδόσεις. Φυσικά οι μετοχές τους δεν προκαλούν συγκινήσεις μέχρι να πάνε και αυτές ένα 150% πάνω και τις κοιτάτε με τα κιάλια.

  • Από τις τράπεζες μετά το κράξιμο που ρίξαμε στην ΠΕΙΡ για την τιμή του Placement που έπρεπε να ήταν στα 3.3 και όχι στα 4, ψωνίσαμε στα 3.4 και τώρα αναμένουμε.

Γιατί ?

  • Γιατί απλά η τράπεζα θα βγάλει για τουλάχιστον 3 έτη κέρδη μαμούθ και από τις δηλώσεις του Μεγάλου θα μοιράσει το 50% σε μέρισμα.

Τι σημαίνει αυτό ?

  • Μάλλον ένα μέρισμα 30 λεπτών για 3 έτη δηλαδή σύνολο 0.9 Ευρώ. Τι άλλο να ψάχνουμε δηλαδή? Μια ΠΕΙΡ πληρωμένη στα 3.4 να πάρουμε πίσω το 1 Ευρώ και να περιμένουμε τα 5 Ευρώ που θα πάει στην Τριετία μάλλον… Και η οποία θα μας χαρίσει ένα 100% απόδοση. Εκτιμήσεις πάντα.

Από χθες μπήκαμε και στο ΔΑΑ με τιμή στα 7,74 γιατί πλέον έφτασε να αποτιμάται καλά. Χαρτί για αργούς μακροπρόθεσμούς επενδυτές που σιχαίνονται τα μπες βγες.

Σύντομα με νέα χαρτιά…

Φιλικά

Τουρκία

ΟΑΚ

Ισχύει πάντα ότι δεν δίνουμε συμβουλές, ότι κατέχουμε χαρτιά στα παραπάνω, ότι είμαστε ερασιτέχνες και απλά μοιραζόμαστε απόψεις προς συζήτηση. Για συμβουλές παιδιά στους ειδικούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο