Ο Dow οδηγεί την άνοδο των μετοχών μετά την έκθεση για τις θέσεις εργασίας και την έκρηξη της Apple

επενδυτές

Ο Dow οδηγεί την άνοδο των μετοχών μετά την έκθεση για τις θέσεις εργασίας και την έκρηξη της Apple

Οι αμερικανικές μετοχές σημειώνουν άνοδο την Παρασκευή, καθώς τα αισιόδοξα κέρδη από την Apple (AAPL) ανέβασαν το ηθικό και μια ασθενέστερη από την αναμενόμενη έκθεση για τις θέσεις εργασίας αναβίωσε τα στοιχήματα ότι η Federal Reserve θα μπορούσε να μειώσει τα επιτόκια νωρίτερα από ό, τι πιστεύεται.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Dow Jones Industrial Average (^DJI) σημείωσαν άνοδο 1,3% ή περισσότερο από 450 μονάδες, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S&P 500 (^GSPC) αυξήθηκαν κατά 1,1%. Τα συμβόλαια στον τεχνολογικό Nasdaq 100 (^NDX) αυξήθηκαν περίπου 1,6%. Και οι τρεις δείκτες είναι έτοιμοι να αξιοποιήσουν τα απότομα κέρδη κλεισίματος από την Πέμπτη.

Η έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Απριλίου σκιαγράφησε μια εικόνα… ψύξης της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ, καθώς οι εργοδότες πρόσθεσαν 175. 000 θέσεις εργασίας και το ποσοστό ανεργίας εκτινάχθηκε απροσδόκητα στο 3,9%. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν μια προσθήκη 240. 000 θέσεων εργασίας.

Η έκθεση αύξησε τα στοιχήματα για μια ταχύτερη από την αναμενόμενη μείωση των επιτοκίων από τη Fed. Σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch, οι έμποροι είδαν περίπου 50-50 πιθανότητες μείωσης στη συνεδρίαση του Ιουλίου, σημειώνοντας απότομη αύξηση από την Πέμπτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο