3.6.2024- ΧΑ: Και να μην ξεχνάμε… (από τον Λιμανίσιο)

  • ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΑΝΤΑ, ότι οι αντίπαλοι, όπως είναι εξπέρ στο να ξεφορτώνουν στα ψηλά, έτσι είναι και μάλιστα πολύ παραπάνω εξπέρ στο να τα μαζεύουν στα… έγκατα του ταμπλό πριν το επόμενο ταξίδι. ΑΡΩΓΟΙ σε αυτή τους την προσπάθεια και οι θεσμοφύλακες του Χ.Α.Α.
  • ΘΕΛΕΤΕ ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα; Στις ελληνικές εισηγμένες εταιρείες οι βασικοί μέτοχοι συμμετέχουν στη διοίκηση ως εκτελεστικά μέλη, με αποτέλεσμα να έχουν πολύ νωρίτερα γνώση της πορείας των μεγεθών, όχι απλά για την περίοδο που έκλεισε, αλλά για την περίοδο που είναι σε εξέλιξη!
  • ΚΑΙ ΜΕΙΣ για το 60% τουλάχιστον των εισηγμένων θα μάθουμε προς το τέλος του ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024 το πως τα πήγαν το πρώτο τρίμηνο του 2024!
  • SPACE – Απάντηση: Απλά, η αγορά δεν τους αποδέχεται και θα έχει τους λόγους της… Από την άλλη πλευρά ούτε τους απασχολεί τι λέει η αγορά γι αυτούς, αλλιώς θα το είχαν πάρει ανάποδα το τιμόνι με το οποίο κινούνται… 
    • Την κίνηση θα την κάνουν όταν τους συμφέρει κάτι τέτοιο… Οι παλαιοί θα θυμούνται τι ταλαιπωρίες είχαν τραβήξει επί σειρά ετών και τι συνέβη έπειτα… 
  • ΚΟΥΑΛ: Θα επιδιώξει να αναπτυχθεί και μέσα από εξαγορές και ειδικότερα αναμένεται να διαθέσει το 60% περίπου από τα χρήματα που θα αντληθούν μέσω της ΑΜΚ της. Ως γνωστόν το 2023 αύξησε τον κύκλο εργασιών της από τα 6,45 στα 10,35 εκατ. ευρώ, το EBITDA από το 1,02 στο 1,855 εκατ. ευρώ και την καθαρή της κερδοφορία από τα 31 χιλ. στα 630 χιλ. ευρώ. Αποτιμάται σε 32,5 εκατ. ευρώ.
  • ΙΛΥΔΑ: Κι αυτή αποτιμάται σε… 14,2 εκατ. ευρώ. Ημαρτον…
  • PERF/REAL: Δεν πέρασε πολύ καιρός από τότε που η ΡΕΑΛ είχε κ/φση ανώτερη της ΠΕΡΦ σε ποσοστό που άγγιζε το 20%. Η αγορά έστω και με σημαντική καθυστέρηση επανάφερε την τάξη και τώρα της χωρίζει πάλι ένα 20%, αλλά υπέρ της ΠΕΡΦ τώρα. Από τις πλέον ηχηρές στρεβλώσεις του κλάδου τους και όχι μόνον.
  • ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ όπου η πλέον ηχηρή στρέβλωση ακούει στο όνομα… ΙΛΥΔΑ. Τώρα αν της έχουν ήδη κτυπήσει την πόρτα ή πρόκειται να της την κτυπήσουν θα φανεί στη πορεία. Ανεξάρτητα τούτου, είναι – αναλογικά και συγκριτικά – η πλέον φθηνή εισηγμένη εταιρεία του κλάδου της. Πρόσφατες οι αναφορές του Eco-Mark, δεν υπάρχει λόγος να τις επαναλάβουμε.

ταμπλό

Ο Λιμανίσιος

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.
 
Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο