49η σύνοδος IOSCO: Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία- Σημαντικές συμμετοχές και ομιλίες- Εντονη και η παρουσία της ελληνικής κυβέρνησης- Ψήφος Εμπιστοσύνης στην Επ. Κ/φ – Πρωταγωνίστρια και διοργανώτρια η Πρόεδρος της και μέλος του ΔΣ της IOSCO κα Βασιλική Λαζαράκου

Ψήφος Εμπιστοσύνης στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες η 49η Ετήσια Σύνοδος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εποπτικών Αρχών Κεφαλαιαγοράς (International Organization of Securities Commissions – IΟSCO) στην Αθήνα.

  • Την σύνοδο φιλοξένησε εφέτος η Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Οι σημαντικές συμμετοχές τόσο των ξένων αξιωματούχων, επικεφαλής των εποπτικών και ρυθμιστικών αρχών, όσο και η συμμετοχή του Έλληνα Πρωθυπουργού καθώς και κορυφαίων υπουργών, τραπεζιτών και επιχειρηματιών σηματοδοτεί το άλμα που έχει κάνει η Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τα τελευταία χρόνια τόσο σε επίπεδο εποπτείας όσο και θεσμικών παρεμβάσεων σε διεθνές επίπεδο.

Στην σύνοδο συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τις κεφαλαιαγορές αλλά και γενικότερα το χρηματοπιστωτικό τομέα παγκοσμίως. Στο πλαίσιο της ετήσιας Συνόδου του IOSCO, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διοργάνωσε επίσης Συνέδριο με θέμα “Climate in the Center of Economy”.

  • Στα πλαίσια της Ετήσιας Συνόδου της IOSCO και του Συνεδρίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς συζητήθηκαν οι προκλήσεις και προοπτικές στην πράσινη μετάβαση και την βιώσιμη ανάπτυξη καθώς και προσκλήσεις που συνδέονται με την χρηματοδότηση της και τα σχέδια μετάβασης, η προστασία των επενδυτών, με ιδιαίτερη αναφορά στα φαινόμενα διαδικτυακής απάτης, θέματα που αφορούν τους τομείς Fintech, των κρυπτοστοιχείων, αγορών ψηφιακών στοιχείων, με έμφαση στις τάσεις και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές καθώς και επίκαιρα θέματα χρηματιστηρίων, τιτλοποιήσεων, αναδιαρθρωμένων δανείων και άλλα.

Στην σύνοδο συμμετείχαν σημαντικές προσωπικότητες και διαμορφωτές αποφάσεων που αφορούν το θεσμικό πλαίσιο των κεφαλαιαγορών από όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα μίλησαν συνέδριο η Επίτροπος της ΕΕ για Χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, χρηματοπιστωτική σταθερότητα και Ένωση Κεφαλαιαγορών Maired McGuiness, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Jean Paul Servais, ο Πρόεδρος της IOSCO Emmanuel Faber, η Πρόεδρος του International Sustainability Standards Board Verena Ross, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA) Carmine Di Noia, ο Διευθυντής Οικονομικών και Επιχειρηματικών Υποθέσεων του ΟΟΣΑ Rostin Behnam και η Πρόεδρος του Commodity Futures Trading Commission Mary Schapiro.

Σημαντική ήταν και η παρουσία της ελληνικής κυβέρνησης καθώς μίλησε ο Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης κα.

Στη σύνοδο μίλησαν επίσης ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, η Υποδιοικήτρια της Τράπεζας της Ελλάδος Χριστίνα Παπακωνσταντίνου και ο Προϊστάμενος στο Οικονομικό Γραφείο της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού της Προεδρίας της Κυβέρνησης Αλέξης Πατέλης, ο Διευθύνων Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Τράπεζας Αττικής Ελένη Βρεττού, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών Γιάννος Κοντόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, ο κος Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Ένωσης Βιομηχανιών μη σιδηρούχων μετάλλων EUROMETAUX και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MYTILINEOS και ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Titan Cement International AE.

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Πρωταγωνίστρια και διοργανώτρια της συνόδου και του συνεδρίου ήταν η Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και μέλος του ΔΣ της IOSCO κα Βασιλική Λαζαράκου. Στο συνέδριο συμμετείχαν επίσης με παρεμβάσεις τους και οι Αντιπρόεδροι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κκ. Μ. Φέκας και Α. Στάμου.

*****

  • Την ανάγκη αλλαγής ταχυτήτων υπογράμμισε ο κ. Eυάγγελος Μυτιληναίος στο συνέδριο της Επιτροπής Κεφαλαιγοράς με θέμα Climate in the Center of Economy που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Ετήσιας Συνόδου του Παγκόσμιου Οργανισμού Εποπτικών Αρχών της Κεφαλαιαγορας (IOSCO)
  • Έξι δράσεις για την ενίσχυση της εγχώριας κεφαλαιαγοράς και ένταση της προσπάθειας σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής κεφαλαιαγοράς εξήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην ετήσια σύνοδο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εποπτικών Αρχών Κεφαλαιαγοράς (IOSCO), που πραγματοποιείται στην Αθήνα.
  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Υπάρχει ουσιαστικό πεδίο ανάπτυξης της κεφαλαιαγοράς- Σε δύσκολο περιβάλλον η πορεία της Ελλάδας είναι εκπληκτικά θετική, τόνισε ο πρωθυπουργός. Τάχθηκε υπέρ των κινήσεων για ενοποίηση των κεφαλαιαγορών της Γηραιάς Ηπείρου.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο