4 Ιουνίου 2024 – Wall Street: Λάθη που κόστισαν…

χρηματιστήριο
  • Δαπανηρά λάθη

Η μεγάλη παλινωδία της Berkshire Hathaway είναι ένας από τους πολλούς… λόξιγκες που αντιμετωπίζουν διάφορα διεθνή χρηματιστήρια και είναι απίθανο να είναι ο τελευταίος.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, τα ζωντανά δεδομένα από τον S&P 500 και τον Dow Jones Industrial Average εξαφανίστηκαν από τις οθόνες των traders για περίπου μία ώρα, ανέφεραν οι Financial Times. Στη συνέχεια, το σύστημα επανήλθε στο φυσιολογικό, αλλά διερευνάται η αιτία της διακοπής.

Ενώ το ζήτημα του NYSE έχει διορθωθεί με περιορισμένες επιπτώσεις, δεν θα μπορούσε να ειπωθεί το ίδιο για ένα περιστατικό του LSE που κόστισε στον γίγαντα της Wall Street Citigroup δεκάδες εκατομμύρια.

Τον Μάιο του 2022, ένας έμπορος του Λονδίνου παρέκαμψε εκατοντάδες προειδοποιητικές ειδοποιήσεις για να δημιουργήσει ένα καλάθι αξίας 444 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ενώ 255 δισεκατομμύρια δολάρια μπλοκαρίστηκαν από τις συναλλαγές από τα εσωτερικά συστήματα διαχείρισης της Citi, ένα καλάθι αξίας 189 δισεκατομμυρίων δολαρίων εξακολουθούσε να κυκλοφορεί στις παγκόσμιες αγορές.

Συνολικά 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια μετοχών πωλήθηκαν σε διάφορα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια πριν ο έμπορος ακυρώσει την παραγγελία. Στη Citi επιβλήθηκε πρόστιμο σχεδόν 70 εκατομμυρίων δολαρίων από την Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς του Ηνωμένου Βασιλείου για την εποπτεία και συναφή θέματα.

Αυτή η ιστορία παρουσιάστηκε αρχικά στο Fortune.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο