4 Ιουνίου 2024- Wall Street: Μικρή άνοδος στους 3 δείκτες- The Most Active – Losers- Gainers- Cryptos & The Latest News

Fed πληθωρισμός
 • Τα στοιχήματα για νωρίτερα μειώσεις επιτοκίων αυξήθηκαν, καθώς περισσότερα στοιχεία έδειξαν πιθανές ρωγμές να σχηματίζονται στην οικονομία των ΗΠΑ. Οι μετοχές δοκιμάζουν να αποτινάξουν το υποτονικό ξεκίνημα του Ιουνίου

Οι μετοχές δυσκολεύονται να βρουν γόνιμο έδαφος τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι επενδυτές αντιμετωπίζουν την αβεβαιότητα σχετικά με την πορεία των επιτοκίων. Τα πρόσφατα αδύναμα στοιχεία για τη μεταποίηση ώθησαν τους στρατηγικούς αναλυτές της Wall Street να περιορίσουν την αισιοδοξία τους για οικονομική ανάπτυξη, η οποία υποστηρίζει μια υπόθεση για μειώσεις επιτοκίων.

 • Ωστόσο, οι αξιωματούχοι της Federal Reserve έχουν προειδοποιήσει να μην ελπίζουν σε μια στροφή σύντομα, καθώς περιμένουν να υποχωρήσει επαρκώς ο πληθωρισμός και πότε θα έρθει αυτή η ώρα δεν είναι σαφές.
 • Νέα κυβερνητικά στοιχεία την Τρίτη έδειξαν ότι οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν τον Απρίλιο στο χαμηλότερο επίπεδό τους από τον Φεβρουάριο του 2021, καθώς η αγορά εργασίας δείχνει περαιτέρω σημάδια επανεξισορρόπησης. Η ενημέρωση για την αγορά εργασίας χρησιμεύει ως πρόδρομος της κρίσιμης έκθεσης για τις θέσεις εργασίας του Μαΐου την Παρασκευή το αποκορύφωμα των δεδομένων της εβδομάδας.Οι traders έχουν προσαρμόσει τις προσδοκίες τους για μειώσεις επιτοκίων τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch. Σχεδόν τα δύο τρίτα αναμένουν τώρα τουλάχιστον μία περικοπή μέχρι τη συνεδρίαση της Fed τον Σεπτέμβριο, ένα σημαντικό κέρδος από πριν από μία εβδομάδα.

***

Με μικρά κέρδη λοιπόν ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street αν και πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης στο κόκκινο, με τους επενδυτές να εκτιμούν ότι οι τελευταίες απογοητευτικές μακροοικονομικές ανακοινώσεις θα δώσουν ώθηση στην Federal Reserve για να προχωρήσει σε μια μείωση των επιτοκίων της.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα ανακοινώθηκε η έκθεση του Institute for Supply Management (ISM) που έδειξε ότι η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου επιβράδυνε για δεύτερο διαδοχικό μήνα τον Μάιο, χάνοντας ταυτόχρονα τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Παράλληλα, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι ανοιχτές θέσεις εργασίας κατρακύλησαν τον Απρίλιο σε χαμηλό άνω των τριών ετών, στις 8,059 εκατ. από 8,355 εκατ. τον Μάρτιο, σε άλλο ένα σημάδι ότι η αμερικανική αγορά εργασίας επιβραδύνει. Η τελευταία φορά που οι ανοιχτές θέσεις εργασίας ήταν σε αυτό το επίπεδο ήταν το Φεβρουάριο του 2021. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters τοποθετούσαν τις ανοιχτές θέσεις στις 8,355 εκατ.

Η πιο κρίσιμη ανακοίνωση μακροοικονομικών στοιχείων πάντως θα έρθει την Παρασκευή όταν θα ανακοινωθούν οι νέες θέσεις εργασίας για τον Μάιο και ο δείκτης ανεργίας.

Τα τελευταία στοιχεία επιβεβαιώνουν την εικόνα επιβράδυνσης στην αμερικανική οικονομία, κάτι που δίνει ώθηση στις ελπίδες για μια μείωση των αμερικανικών επιτοκίων τους επόμενους μήνες. Οι αναλυτές δίνουν πιθανότητα περίπου 65% η Fed να μειώσει τα επιτόκια της τον Σεπτέμβριο, από 53% που ήταν πριν την ανακοίνωση των στοιχείων του ISM για τη μεταποίηση τη Δευτέρα.

 • Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones κέρδισε 140,26 μονάδες ή 0,36% και έκλεισε στις 38.711,29 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 πρόσθεσε 7,94 μονάδες ή 0,15% στις 5.291,34 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 28,38 μονάδες ή 0,17% στις 16.857,05 μονάδες.

μετοχές

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones 21 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 9 με αρνητικό. Τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε η Honeywell International με κέρδη 4,77 δολ. ή 2,36% στα 207,23 δολ. και ακολούθησαν Boeing Group με κέρδη 2,19% στα 188,62 δολ. και η Cisco Systems με άνοδο 1,65% στα 47,42 δολ.

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες είναι η Dow (-1,64%) η JPMorgan Chase (-1,32%) και η 3M (-1,15%).

Στα υπόλοιπα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου έδειξαν ότι οι εργοστασιακές παραγγελίες αυξήθηκαν για τρίτο διαδοχικό μήνα τον Απρίλιο, κυρίως λόγω της μεγέθυνσης στον κλάδο των μεταφορών.

Ειδικότερα, οι εργοστασιακές παραγγελίες αυξήθηκαν 0,7%, επαναλαμβάνοντας την αύξηση του Μαρτίου και ξεπερνώντας τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για αύξηση 0,6%.

Οι παραγγελίες για εξοπλισμό στον κλάδο των μεταφορών αυξήθηκαν κατά 1,1%, ενώ χωρίς τις μεταφορές, οι παραγγελίες αυξήθηκαν 0,7% τον Απρίλιο.

GAINERS

μετοχές

LOSERS

μετοχές

CRYPTOS

μετοχές

Latest

 • Exclusive-Chinese AI chip firms downgrading designs to secure TSMC production, sources say

 • Judge cuts Bayer $2.25 billion Roundup verdict to $400 million

 • Power-hungry data centers spur US talks with Big Tech, Energy chief Granholm says

 • TikTok says cyberattack targeted brands and celebrity accounts, including CNN

 • Asian Bonds to Track US Rally; Stocks Look Mixed: Markets Wrap

 • Trump Media asks Nasdaq to cooperate with investigations into trading of its shares

 • New York considers regulating what children see in social media feeds

 • Morgan Stanley Cuts Mexico Stocks in ‘Unprecedented’ Moment

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο