6.3.2024 – Ο κρυμμένος γίγαντας και η αντεπίθεση (Βιοκαρπέτ – Exalco) από τον Απόστολο Μάνθο

Προχωράμε στη διαγραμματική ανάλυση του ομίλου Βιοκαρπέτ – Exalco (ΒΙΟΚΑ) μιας που εμφανίζει στο διημερήσιο διάγραμμα τιμών ένα πολύ ενδιαφέρον “πάτημα” που μπορεί να εξελιχθεί σε ανοδικό βατήρα έντονης κίνησης προς την περιοχή πρώτης αντίστασης των 3,16 ευρώ με 3,48 ευρώ ή ένα +22% από τα παρόντα επίπεδα τιμών.

Σε αυτόν λοιπόν τον σχηματισμό που έχει μέχρι τώρα διάρκεια  28 ημερών και πραγματοποιηθέντα όγκο συναλλαγών άνω των 224 χιλ. τεμαχίων η μετοχή εμφανίζει ενδείξεις λήξης της σταθεροποίησης λίγο πάνω από τη ζώνη στήριξης των 2,74 με 2,68 ευρώ. Ένα ανοδικό κλείσιμο πάνω από τα 2,90 ευρώ με αυξημένο όγκο συναλλαγών θα δώσει και το σήμα του “αφέτη” για μια κίνηση άνω του ορίου των 3 ευρώ.

  • Σε προηγούμενη αναφορά για τον όμιλο έχουμε τονίσει ότι αναμένουμε αντεπίθεση με θετικά νέα για τα μεγέθη του μιας που στο τρέχον έτος θα εφαρμόσει ένα project που θα έχει ως αποτέλεσμα την 100% επάρκειά του σε ηλεκτρική ενέργεια με πολύ χαμηλό κόστος λόγω των φωτοβολταϊκών σταθμών.
  • Επίσης, μέσα στον ερχόμενο Απρίλιο θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία και η 6η γραμμή διέλασης αλουμινίου που θα δώσει στον όμιλο μια σημαντική ώθηση της τάξης του +15% στην παραγωγή του. Τον Απρίλιο θα γίνει και η προσθήκη του νέου βαφείου και της ρομποτικής αποθήκης.

Παράλληλα ο όμιλος διαθέτει σήμερα πράσινο ενεργειακό χαρτοφυλάκιο δυναμικότητας 21.5MW ενώ αναμένονται άμεσα οι όροι σύνδεσης των νέων φωτοβολταϊκών σταθμών ισχύος 12MW ώστε να κατασκευαστούν και να συνδεθούν προς τα τέλη του 2024 δίνοντας έτσι ένα συνολικό πράσινο ενεργειακό χαρτοφυλάκιο 33,5MW.

  • Καλά οικονομικά στοιχεία αναμένουμε και από το δεύτερο εξάμηνο του 2023 λόγω κυρίως των επιπλέον από τη συνήθη δραστηριότητα έργων για φωτοβολταϊκά πάρκα που έχει αναλάβει ο όμιλος, των επενδύσεων ανάπτυξης στην Exalco που προχωράνε με ταχύτατο ρυθμό και της σημαντικής αύξησης κατά 70% των πωλήσεων της μητρικής Βιοκαρπέτ.

ΒΙΟΚΑ

Ο Απόστολος Μάνθος είναι υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης & επενδυτικής στρατηγικής

ΠΗΓΗ: capital.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο