8.2.2024 – Μια ακόμα υπέροχη εβδομάδα στο ΧΑΑ (από τον ΟΑΚ)

ΑΡΑΙΓ, και εδώ υπό… πτώχευση το μαγαζί!! Βλέπετε, το πετρέλαιο πέρασε τα 130 USD και επίσης μην ξεχνάμε το πρόβλημα με τους κινητήρες. Ρε τι δούλεμα σας ρίχνουν ρε παιδιά;

 • Ειλικρινά, φαντάζομαι 4-5 καρχαρίες σε ένα μεγάλο σαλόνι να διαβάζουν αυτά που γράφονται και να γελάνε με την μαρίδα που τα διαβάζει όσο βλέπουν τις μετοχές τους να απογειώνονται, μετοχές που ξεπουλήσατε με φόβο και πάθος.  Θυμηθείτε μου το. Η ΑΡΑΙΓ το 23 θα το γράψει!

ΤΕΝΕΡΓΑ, άλλο ένα μαγαζί γωνία. Τι να ξαναγράφω. Το ταμπλό τα λέει όλα.

 • ΙΝΛΙΦ, γελάνε οι πέτρες με την αποτίμηση. Μήπως εκείνη η επιτροπή αρχίζει να ελέγχει ποιος παλεύει κάθε μέρα με 100 τεμάχια να πιέσει την μετοχή χαμηλότερα ? Φυσικά κοντινή γιορτή τα αποτελέσματα του 23. Να δω που θα κρυφτούν οι υποτιμητές της τότε.

ΑΔΜΗΕ, πάτε και τσακώνεστε αν το αεροδρόμιο δώσει 3 ή 4% μέρισμα. Εδώ αυτός θα δίνει 6% μέρισμα και έχει και αναπτυξιακή προοπτική. Κρατικό οκ αλλά τι να κάνουμε.

 • CNLCAP, τι αγοράζει κανείς με 6 εκατομμύρια σήμερα ? Ένα ωραίο οροφοδιαμερισμα γλυφάδα ή μια εταιρία που μεγαλώνει με ρυθμό που δεν φαντάζεστε. Η οικονομία πετάει και οι εταιρίες χρηματοδοτήσεων συμμετάσχουν στο πάρτι. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει χρηματιστηριακή αγορά και η CNLCAP είναι η μοναδική εισηγμένη και μη του είδος της. Θα την ανακαλύψετε και αυτήν στο μέλλον όπως ανακαλύψατε τους μεζέδες.

Μεζέδες, διαγωνισμός στα media ποιος τους είχε πρωτοαναφέρει. Διαγωνιστείτε παιδιά για την δόξα, εμείς εστιάζουμε στην ουσία. Παρεμπιπτόντως, με τέτοιο ράλι πρέπει να είσαι τρελός για να μην μειώσεις θέσεις.

 • ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ με την Ξεφτίλα του Δ.Α.Α. μιας και οι «υπεύθυνοι» αποφάσισαν να χαρίσουν 15% αξίας 100 εκατομμυρίων στους διάφορους μεγαλοκαρχαρίες. Αλήθεια ποιος είναι αυτός που κάθε τρείς και λίγο αποφασίζει να δωρίζει 100-200 εκατομμύρια στους διάφορους επενδυτές εκτός φυσικά των μικρών που αδυνατούν να πάρουν τεμάχια; Μήπως το γραφείο του πρωθυπουργού πρέπει κάποια στιγμή να ασχοληθεί με το θέμα γιατί βλέπω πολλά πάρτι να στήνονται και είναι αμαρτία.

ΙΚΤΙΝΟΣ, θέμα χρόνου ήταν να ξυπνήσει η μετοχή μιας και αξία υπάρχει. Προφανώς η πτώση της αγοράς της ΚΙΝΑΣ που ξαναξυπνάει όμως δημιούργησε μια διόρθωση αλλά είπαμε ρε παιδιά όχι και έτσι. Μην ξεχνάμε ότι η εταιρία διαθέτει ένα μεγάλο αιολικό πάρκο αξίας άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ, και ένα οικόπεδο στην Κρήτη αξίας τουλάχιστον 25-30 εκατομμυρίων.

 • Δηλαδή η βασική εταιρία παραγωγής μαρμάρου αξίζει μηδέν ?  Αν είχε τον Market maker άλλης εισηγμένης που δεν θα αναφέρω το όνομα της θα είχε αποτιμηθεί ήδη στο 1 ΔΙΣ  το μαγαζί. Και οκ μην λέμε ότι κάνει ένα δις ( που το αναφέρουμε ως αστείο και μόνο ) αλλά μην ακούω καραγκιοζιλίκια για το αν πάει η μετοχή στα 80 λεπτά… Μην γινόμαστε ψιλικατζήδες.

ΜΟΗ τα περιθώρια διύλισης και τα one time off κέρδη που σας πουλάγανε ( διεθνής και εγχώριοι ) δεν απέτρεψαν την μετοχή να πάει σε νέα υψηλά.

 • Στο τελευταίο 24ΜΗΝΟ η εταιρία δημιούργησε 1.7 ΔΙΣ καθαρή κερδοφορία. Δηλαδή αν δεν είχε δημιουργήσει καθόλου κέρδη ή ζημιές πόσο θα κόστιζε σημερα στο ταμπλό ? 10 ευρώ ανά μετοχή ?

Γιατι τα 17 ευρώ ανά μετοχή είναι ο πλούτος που μαζεύτηκε «One time off » τα δύο αυτά χρόνια.

 • Φυσικά τα περιθώρια διύλισης θα πέσουν ( δεν έχουνε ακόμα δυστυχώς για τις κατίνες… ) αλλά μέχρι να πέσουν θα έχει γίνει η ΜΟΗ κράτος εν κράτει.
 1. Πλέον διαθέτει και το 70% μιας ΤΕΝΕΡΓΑ,
 2. εταιρία κατασκευαστική,
 3. εταιρία υδρογόνου,
 4. κλπ κλπ κλπ

Φιλικά

πετρέλαιο

ΟΑΚ

Ps Διαθέτουμε χαρτιά από όλα τα παραπάνω, δεν είμαστε αντικειμενικοί, ούτε επαγγελματίες, δεν προτρέπουμε κανέναν, απόψεις μοιραζόμαστε. Καλά κέρδη σε όλους.  

fb: @oak.theodoros

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο