9-10 Ιουνίου 2024- Ο μεθοδικός σερίφης ⭐️⭐️⭐️: Νερά, ΔΑΑ, ΑΔΜΗΕ, ΑΕΕΑΠ, Λάμδα, ΟΠΑΠ και το Βουλοκέρι στην αστακομακαρονάδα του Κοντόπουλου

Πολλά μετρητά σε ύπνο, κέρδη που πλησιάζουν τη κεφαλαιοποίηση και το κρατικό management είναι ένα σύνθετο θέμα που απασχολεί τους λίγους μετόχους που απέμειναν σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ. Μετοχές δίχως ταυτότητα, στιγματισμένες με την αδιαφορία και τον αρνητισμό σαν να μην υπάρχουν στο ταμπλό.
  • Αν στην ΕΥΑΘ προχωρήσουν σε κάποιο placement όσοι αρμόδιοι ασχοληθούν θα πρέπει πρώτα να κάνουν βασικά σεμινάρια Χρηματιστηριακής παιδείας. Ενα placement για να πραγματοποιηθεί θα πρέπει να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις όπως μια αύξηση των τιμολογίων τις τάξεως του 5% μετά τις ευρωεκλογές που θα ρίχνει την πρώτη ηλιαχτίδα φωτός και στα δύο νερά.
Τα κέρδη θα αυξηθούν σημαντικά και αν θέλουν να δώσουν το έναυσμα μαζί με τα πολλά ταμειακά διαθέσιμα θα είναι η δεύτερη ηλιαχτίδα φωτός. Θα ξυπνήσουν και τις δύο μετοχές για υψηλότερα επίπεδα; Αυτό θα φανεί στη πράξη !
  • Στον ΑΔΜΗΕ έχουν ειπωθεί πολλά, όμως η μετοχή δεν ξεκολλάει. Άλλοι θα έτρεχαν να σκουπίσουν όλη τη μετοχή με το μονοπώλιο μεταφοράς ρεύματος. Το μέρισμα δεν είναι ότι πιο ιδανικό όμως προσφέρεται για ένα άκρως συντηρητικό χαρτοφυλάκιο.
Προφανές ότι δεν ασχολείται το Δ.Σ. της εταιρείας .γιατί ακόμα και αν τους ρωτήσεις πολύ αμφιβάλλω αν γνωρίζουν σε ποια τιμή βρίσκεται. Άλλη μια μετοχή που είναι στην αφάνεια και με θολό μέλλον Χρηματιστηριακά.
  • Οι ΑΕΕΑΠ με άνω του 30% discount δεν έχεις να πείς πολλά. Μπαίνουν στη σειρά πίσω από τον ΑΔΜΗΕ. Αν εξαιρέσουμε το αντικείμενο κατά τα άλλα μοιάζουν μεταξύ τους. Πολύ καλό νέο οι μειώσεις επιτοκίων, ειδικά σε αυτές που θα ακολουθήσουν γιατί τα περιθώρια κέρδους θα αυξηθούν σημαντικά.
Ο βασικός λόγος που η Λάμδα δεν βάζει τα malls στο χρηματιστήριο είναι τα μεγάλα discount. Στη Λάμδα υπάρχει και το ποσοστό ανασφάλειας στο πρόσωπο του Δ.Σ. Οι πολλές αλλαγές σε στόχους και ημερομηνίες ακόμη και στις αλλαγές χρήσης δεν αφήνουν περιθώρια παρά να την κοιτάς μέχρι νεωτέρας. Πάντως τα έργα προχωρούν και τα εργοτάξια δουλεύουν και τις Κυριακές. (Ήταν μεσα στις ετήσιες προτάσεις μου)
  • Το Ελ. Βενιζέλος που κινείται σε ρυθμούς χελώνας εύχομαι να είναι η τελευταία απογοήτευση. Μελλοντικά μερίσματα, μονοπώλιο και λιμνάζοντα μετρητά είναι στοιχεία που σε προδιαθέτουν να αποκτήσεις θέση.
Για τη χρηματιστηριακή συμπεριφορά βγαίνει το συμπέρασμα ότι πιο πολύ την έβαλαν για να δείξουν κάποιοι άλλοι έργο ότι να έχουμε νέες εισαγωγές, παρά για αυτό που απεικονίζεται στο χρηματιστήριο.`
  • Όλοι εξυμνούν τον ΟΠΑΠ και αν τύχει να έρθει κάποιο αρνητικό, τότε οι μισοί αναλυτές θα εξαφανισθούν και οι άλλοι μισοί θα λένε ότι μας είχαν προειδοποιήσει.
Αυτά είδαν στο Λονδίνο και είχαμε μαζικές τις πρώτες μαζικές πωλήσεις. Λέτε να φταίει η λοταρία με τα Ρώσικα χρήματα από τράπεζες του Πούτιν; Αγγλία είναι εκεί όχι Ελλάδα!
Προς το παρόν κρατάμε τα κάτωθι ως υπενθύμιση:-
  • Τα μελλοντικά μερίσματα ανά έτος θα μειώνονται. Λήγει η σύμβαση σε λαχεία και ξυστά.Το μονοπώλιο που έχει στην Ελλάδα δεν θα κρατήσει αιώνια, γιατί πρώτον δεν συνάδει με τις αρχές ανταγωνισμού και δεύτερον το κράτος έχει περισσότερα έσοδα όταν υπάρχουν πολλοί παίχτες.
Βουλοκέρι θα μπορούσε κάποιος να πει την αγορά ΕΧΑΕ που έκανε ο CEO. Χαιρετίζοντας τη βούληση της αγοράς που έκανε (για τα μεγέθη και την πειθώ ήταν πολύ μικρή) όμως το κερί δεν το αποχωρίζεται γιατί οι φωνές δε λένε να κοπάσουν. Αν οι διαμαρτυρίες φτάνουν μέχρι το Μαξίμου δεν γνωρίζουμε.
  • Ας μας εξηγήσουν πρώτα πως σε μια Α.Ε. γίνονται παρεμβάσεις και μετά ας ελέγξουν τα υπόλοιπα. Συμπερασματικά, η αστακομακαρονάδα είναι για τους λίγους και οι μέτοχοι χαίρονται να τους κοιτούν.
Τέλος να  θυμίσω ότι οι μειώσεις επιτοκίων δυναμώνει και αυξάνει τη κερδοφορία των εισηγμένων που έχουν δανεισμό.
Είς το επανιδείν
 
ΕΥΔΑΠ ΕΥΑΘ
(Ο μεθοδικός σερίφης ⭐️⭐️⭐️)
  • Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο